Home Без категория Неясноти около лиценза на Марица Пловдив, оставането на отбора във Втора лига...

    Неясноти около лиценза на Марица Пловдив, оставането на отбора във Втора лига под въпрос?

    1105
    3

    Участието на Марица Пловдив във Втора лига е сериозно поставено под въпрос. И този път причината не е финансова, а чисто организационна. По думите на легендата на кършиаклии Петър Курдов и сина му – бившият футболист Евгени Курдов, сегашното ръководство е забъркало документален батак със създаването на акционерно дружество, за да може да получи професионален лиценз, информира Glas.bg.

    “Никой не знае кога и как е създадено това АД. Не можем да намерим документите за регистрацията му в съда. Тук питаме и БФС – как е издаден лиценз за участие във Втора лига? Никой не знае като какъв фигурира футболният клуб в БФС – дали е постоянен или делегиран член. Как е вписано това АД, след като срещу него има жалба в прокуратурата?”, попита Евгени Курдов на нарочна пресконференция днес.

    Баща и син Курдови обаче побързаха да успокоят феновете на “жълто-сините”, че няма да направят никакви спънки относно участието на Марица във Втора лига и занапред. Похвалиха се обаче, че са спечелили всички дела, водени от 2014 година, относно легитимността им като ръководство.

    “На 26 юни 2014 година се проведе Общо събрание, което беше манипулирано от хората в сегашната управа. Ние заведохме дело, което спечелихме на всички инстанции – Пловдивски Окръжен съд, Апелативен съд и Върховния Касационен съд в София. Решението на съдилищата е само едно: в наша полза като ръководство. Взетите решения на това събрание през 2014 година са отчетени като незаконосъобразни.

    Очакваме сега Върховният Касационен съд реши кое от двете ръководства е легитимно, за да бъде вписано в съда. Надяваме се това да се случи до месец-два”, разясни юридическата страна на спора адвокат Георги Иванов.

    “Между 130-140 члена са изключени от 2014 година досега. Това са наши членове на Сдружението, хора от квартала, благодарение на които Марица я е имало, а сега се събират по 15-18 души. Казват, че не си плащали членския внос и затова са изключени. Мен ме обвиниха в същото. Извинете, ама 5 лева на година все ще намеря, състоятелен човек съм”, разказа Курдов-старши. И продължи:

    “Сегашният президент Христо Христов е самоназначил се. Казва, че бюджетът бил 400-500 000 лева на година. В момента клубът има дългове към НАП – около 18 000 лв., не са плащали осигуровки. Когато ми взеха клуба нямахме една стотинка задължения. Как става плащането на заплатите, на премиите, как работи счетоводството? Как функционира футболният клуб, след като има наложен запор на сметките?”.

    На въпрос на Glas.bg дали са готови безпроблемно да влязат отново в управлението на клуба, Петър Курдов отговори така: “Винаги съм казвал, че адмирирам всеки, който вади лични пари от джоба си и ги дават за спорт. Готов съм да протегна ръка към Христо Христов и да се обединим за благото на клуба. Ето, съдът казва, че ние сме легитимното ръководство. Насадиха го него на пачи яйца, всички избягаха от ръководството – и Ральо Ралев, и Христо Николов, и онзи магазинерът Кесов, който дърпа конците в тъмното”.

    “Нямам амбиции да съм треньор. Това е нещо, което обичам да правя и защо не, с удоволствие. Имам лиценз, имам и висше образование. Някои хора поставиха това под съмнение, но сега се скриха. Къде е онзи младеж Христо Николов, който заведе дело срещу мен, че съм бил откраднал парите на Алексей Петров. На две инстанции обаче спечелих, но той обжалва, чакаме третата да излезе с решение. Това беше жалък опит да ме окепазят и очернят”, завърши Курдов.

    Така какво ще е бъдещето на Марица и ще продължи ли участието си във Втора лига, предстои да разберем. Поне според думите на Петър Курдов, опасност да бъде изваден отборът по административен път няма, въпреки документалните нарушения в регистрирането на АД-то и получаването на лиценз от БФС.

    3 КОМЕНТАРИ

    1. Дори да се допусне, че част от нещата са верни, а те не са, то тогава защо, питам аз, никога нищо не се споменава за финансиране, за пари? Защо винаги говори за властта, а не за това какво иска да направи? Просто е, защото нищо не иска да направи, иска само да засмуче евентуално нещо. Искате ли да видите разликата между хората – ето я: Едните направиха ремонти – съблекални, трибуни и т.н. Те тези ремонти няма да си ги занесат у тях, това остава за клуба, ако някога си тръгнат. Другите след като ги ометоха си прибраха прословутия рейс, че даже и топки , екипи и т.н. и си ги закараха вкъщи. Когато Курдов беше в Марица, клуба постигна моментен успех, но иначе властваше пълна аматьорщина. Единствената сламка за Курдов е Алексей, който явно не е и никога не е бил особено ентусиазиран. И накрая да спомена и адвоката Иванов. Той е известен с това, че е пълен лаик. Той е адвокат толкова, колкото аз съм космонафт. Смятайте на какви хора разчита Курдов и свитата му и си правете изводите колко е запознат и дали е компетентен. Нека сем.Курдови намери друг начин да се издържа, ако хотела в Сърница не е достатъчен. Курдов, долу ръцете от Марица, върви в любимия ти Левски!

    2. С тези си постъпки Курдов съвсем ще бъде намразен от всички фенове. Жаждата за власт на този човек може да навреди на родния му клуб, но какво му пука на него, нали е левскар. Нали и там ходи да се натиска, барем нещо закачи с търмъка. Сезона на Сърница приключва и наш Петьо си е слезнал в града и хоп пресконференция, хоп плюнки. И синчето домъкнал, че явно в Чардака нещата не вървят и има много свободно време. Интересно че и там курдовците имат общо и отборът си заминава.

    3. 11

      Курдов и шайката му е крайно време да спрат да работят против Марица. И сам не знае какви глупости говори… Никой никъде не ги иска, те продължават с жалките си напъни. Изгуби и малкото уважение останало у кършиякалии към него.

    Коментарите са затворени