Фенският сайт на феновете на Ботев Пловдив bultras.com публикува становище за вчерашни сблъсъци на ул. Гладстон, след които според публикацията има 5 арестувани фенове на жълто-черните. Публикуваме становището без редакторска намеса:

Полицаят от Първо районно полицейско управление Атанас Качаков облечен със суитшърт на Лаута Арми е провокирал инцидента, след който бяха арестувани 5-ма фенове на Ботев.

Въпросният полицай блокира с колата си улицата, по която случайно преминават фенове на Ботев, излиза от нея и отправя заплахи към тях, а един от спътниците в колата му чупи стъклото на опитващ се да премине автомобил с фен на Ботев. Въпреки провокацията феновете на Ботев не са влезли във физическа разправа с въпросния полицай, който е добре познат във футболните среди в България.

Полицай Качаков постъпва изключително “професионално” и звъни по телефона на феновете на противниковия отбор и след малко на мястото се появяват 2 групи от по 20-на фена на Локомотив Пловдив въоръжени с пръти. Интересно защо пристигналата малко по-късно на мястото полиция целенасочено арестува само привърженици на Ботев и нито един от въоръжените фенове от другия тим, нито дори мъжът, който е счупил стъклото на автомобила.

Интересно е сега дали някой в МВР ще намери доблест и смелост да потърси отговорност на въпросния полицай, който не за първи път си позволява да злоупотребява със служебното си положение.

От обединени фракции”Бултрас”

bultras.com