Ботев Пловдив наложи волята и играта си над градския съперник Локомотив и взе градското дерби с класическото 3:0. Мачът се игра на базата в Коматево пред празни трибуни, заради наказание на канарчетата.

Двата отбора се хвърлиха в здрава битка с началния съдийски сигнал. Канарчетата опитаха да наложат териториален превес, държейки повече топката, но първата опасност бе пред тяхната врата. В 8-ата минута Райков стреля опасно от 20 метра, но покрай левия страничен стълб. Секунди по-късно Ботев отговори с добра многоходова атака, която завърши с шут на непокрития Ндонгала, който попадна в ръцете на Пиргов.

В 13-ата минута Ботев откри резултата. Неделев изведе Алфонсо сам срещу вратаря, бразилецът преодоля Пиргов и изпрати топката в мрежата на Локо за 1:0.

Само пет минути по-късно смърфовете можеха да изравнят. Райков центрира от корнер, Пауло Серджо стреля с глава, топката мина под плонжа на Чворович, но Йордан Минев изчисти пред голлинията, предотвратявайки сигурен гол. В ответната атака Бризола шутира по земя, но Пиргов спаси.

По-добрата атака на Ботев продължи и след това положение, а в 25-ата минута домакините като по чудо не отбелязаха второ попадение. Неделев изведе отлично Лъчезар Балтанов очи в очи с Пиргов, капитанът на канарчетата стреля без забавяне, но стражът на Локо изби.

Постепенно Локо изравни играта и в 40-ата минута създаде второто си голово положение в мача, което отново дойде след изпълнение на статично положение. Райков центрира почти от центъра на терена към Аяри, който стреля с коляно от два метра, но не уцели вратата.

В 51-ата минута Ботев вкара втори гол след точно изпълнение на дузпа от Тодор Неделев. Тя бе отсъдена заради игра с ръка на Ивайло Марков, който спря с ръка удар към вратата.

След попадението Ботев се прибра по-назад, но при по-редките си атаки продължи да е много опасен. Така се стигна до 72-ата имнута, когато Балтанов намери резервата Стивън Петков, който не уцели празната врата от 7-8 метра. Само четири минути по-късно Локо остана с човек по-малко. Ванчо Траянов спря с нарушение опасна атака на Цветомир Панов и бе изгонен с втори жълт картон.

Няколко минути по-късно Ндонгала уби всякаква интрига в мача с трето попадение за канарчетата. Крилото на жълто-черните с мощен удар от извън наказателното поле матира Пиргов за трети път.

76 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    5

    Истината за Крушарски е, че той, колкото е дал, толкова е навредил на клуба. Според мен, този човек умишлено отряза всички други потенциално желаещи да вземат от акциите и да дават пари за Локомотив, защото се полакоми, че сам може да направи далавера с имотите около Лаута.Затова прецака ирландеца. После стана ясно, че обещаните милиони от Б.Б. не са баш такива каквито си е мислил Крушарски и , че няма ресурс да издържа клуб като нашия нормално. Затова взе да дава на заден ход и да се оправдава, че бил готов да даде акциите – да, ама, след като общината го отряза от мераците да строи луксозни апартаменти. Това е болезнената истина. Този човек няма умствен багаж, нито подготовка да управлява футболен клуб. Ако имаше, нямаше да плямпа наляво-надясно глупости през седмица и да назначава прриятели по чашка, “щото били добри хора”.

  2. Вчера Ботев игра невероятно,практически Локо нямаха чак толкова големи голови положения.За това и ги размазахме с класическото 3-0.След тази загоба Войнов задължително ще хвърля оставка,докато Ботев трябва да продължи с добрите резултати и срещо Витоша,Септември,Верея,Дунав и тн.

  3. 3
    9

    Три години Христо Крушарски в Локомотив – три безответни гола в най-важния мач

    Крушарски, три години не ти стигнаха да разбереш какво е това футболен отбор и то Локомотив Пловдив!
    Три години липса на идеи, градивност, само пиянски лафове от кварталната кръчма!
    Три години просташки изказвания по медиите и хвалби с минало, от което човек трябва да го е срам!
    Не и ти. За теб срам е непозната дума. Народът е достигнал до житейската мъдрост „Пачавра леке не хваща“.

    Крушарски, резултатът от мачът с отбора на сдружението Сопот-Коматево е огледало на свършената от теб работа в клуба. С една дума – НУЛА. С партньора ти по чашка Чавдар Цветков ставате две нули една до друга. Квартални. Но пък ви отива. Това го можете.

    Крушарски, ти си некадърник! Изгони двама доказани треньори, изгони Мартин Камбуров, а благодарение на вещото ти ръководство стигна до там, че да взимаш заеми от подчинените си. Никой не иска да идва в Локото заради ТЕБ! От това по-голямо доказателство, че не ставаш, няма!

    Крушарски, ти си лъжец! На срещата с привържениците преди няколко дни се скъса да разтягаш локуми и да се оплиташ в лъжи. Бил си звънял на потенциалният ирландски инвеститор десетки пъти. И на какъв език възнамеряваше да разговаряш с него, ако можем да запитаме, след като не знаеш даже и как е „наздраве“ на английски? Наприказва един куп глупости, за които в името на предстоящия мач решихме да не говорим през тези няколко дни. Мачът обаче мина, а проблемът не само, че остана, но и се задълбочи.

    Не приемаме безхаберието, с което се управлява клубът. Замисляме се дали проявяваш същата некадърност при управлението на другия ти бизнес. Недоумяваме как в наши дни собственикът на футболен клуб може да се държи толкова неадекватно. Поведението ти не отива на името на Локомотив Пловдив. Селекцията е трагична, треньорът е пародия, отборът е посредствен, школата е в кома. Публиката оредява, но все пак успява да се представя доста по-добре от твоята продукция.

    Крушарски, ще те удари градушка, за която нямаш ракети! Обирай си крушите!

  4. 16
    5

    Изпуснахме най слабото локо в последните 15г.
    Трябваше днес да си подобрим рекорда над тях. Направо ме е яд и немога да се зарадвам- все едно, на умряло куче нож извадихме!

  5. 25
    1

    Крушарски, грацие!
    Клубът ти се ебе.
    А ти стоиш
    и чашата държиш!

  6. 24
    4

    Кво са кефите ле, бати каза , че мача е уреден. Той ги знай тез нища!!!!

  7. 10
    24

    Крушарски, иди си с добро. Не си желан повече на Лаута.

    • 32
      3

      На молби ли го ударихте? Навремето един буфер каза, че никога не биха допуснали някой да се гаври с вас както Христола с нас. Е, никога не казвай никога…

  8. 33

    Победа над един посредствен Локомотив да ни е честита

  9. 38
    1

    Ужас жълъурите ни разпориха не змам кво се пънехме по форумите а ся сме насрани. Крушата и той как убедително каза ща ги бием, сигурен съм, пък после си чопли семки спокойно и хич не е му пука.

  10. 43
    1

    Класика. Локото са слабички. Едно положение от игра е едно от статично за 90′. Отборът на Пловдив не се изгаври с лаутаджии след като хвърлиха кърпата.

  11. 43
    1

    Марчев, чакам те в Спирит да празнуваме победата на жалтити както празнувахме победата им над Левски! Същото сепаре съм запазил на ВИП-а!

  12. 46
    1

    Здравейте буфери, или се хващайте за палците да ви плющя без вазелин, защото си плащам, или грабвайте тоягите и ме бийте чак до Говедарци!

  13. 50
    1

    Алооо гей-бандититее, сега нещо за тото ще говорите ли? Нещо обръщалки, Домусчиев, Пеевски не ги споменавате.

  14. 25
    1

    Аааа , ЩО!!! то се вреъща бе манго ,май забрави за христолов и синът му , то така много лесно , после отбора били те локуту

  15. 40
    5

    Щото ся са връщам от къра и първо изринах лайната в обора та да питам как свърши мача? Бийме ли ги жалтити?

  16. 53
    1

    Къде сте,МЮМЮНИ?Няма ли да ни позабавлявате със злобните си плюнки?Сега какво ще измислите?Жалки сте!Много поздрави!

  17. 32
    14

    Сега се вижда кой е истински локомотивец. Всички дружно зад Крушарски… да му го отпорим мощно. Този кавал ни направи за смях.

  18. 49
    6

    Честитя заслужената и категорична победа на жълтите!
    Този път ни набараха! Логичното се случи! Няма какво повече да кажа.

  19. 52
    2

    И в Б група ритат топка. С това животът не свършва.

  20. 53
    2

    …всички ТИХО със наведени глави,
    потни. мръсни да се скрем в къщи,
    да оставим победителите да се веселят,
    че гъзовете черно-бели много ни болят!

  21. 47
    3

    Нищо, догодина сме шампиони. Айде, наздраве! С Войната ще мачкаме наред. Догодина обаче.

  22. 30
    15

    Оставка за пияния комсомолски секретар! локо да не ти е кръчма, бе, цървул????

  23. 45
    6

    Вчера един анонимен минетчия изсипа кофа словеста помия по адрес на великия “Ботев”. Кажи бе, миризлив изрод,син на сифилистична проститутка и баща алкохолик,пак ли властта помогна да ви направим за смях

  24. 32
    13

    Безобразна игра на нашите. Нула. Без Крумов, Муса и Серджо. Умарбаев ВИП турист ли го раздава след Непал? Войнов,ти кога ще престанеш с нареждането да се връща на крак към вратаря?!?!

    • 31
      9

      Ти си от тези, които надувате балона на този циркаджия Крушарски. Малко срам нямаш ли?

    • 29
      2

      Аз съм истинска пут*а майна и живея на центъра и днес го доказах!Бих три центъра.

  25. 60
    3

    Къде сте черно-бели мишки??? Нещо не ви чувам. Шампиони сте само по форумите и в злобата си към великия Ботев. Викахте за албанските ви братя мюсюлмани, не ви огря, викахте за вмирисаните еврейски цигани които са ви 1-ви братовчеди, пак не стана, сега викахте саде Доко и пак мощно в дивия. Време е да се надишате с лепило и да си починете, че утре пак сте на работа да бъркате в казаните за боклуци. Къде е Стоян лайнара? Май пак опъва козите на село, но преди това ги боядисва в жълто. Честита победа на всички ботевисти! Само Ботев!

  26. 6
    48

    ЗАЩО ЖЪЛТАТА ПАСМИНА ИМАШЕ АГИТКА АЛООО БФС КЪДЕ СПИТЕ???

    • 27
      3

      Щото сме богове бре,а не цигани като теб миризлив гурлив мърсолив мангал

    • 25
      1

      АКО ИСКАШ ДА ПРЕЕГРАЕМ МАЧА ПАЛЯК,ПОНЕ ДА ВИ СЛОЖИМ ЕДНА РЪКА ТОЯ ПЪТ

  27. 66
    5

    Аз в началото помислих, че играем на Лаута , като видях празните трибуни

  28. 50
    5

    По закон пушенето е забранено на българските стадиони. Как смее бившият комсомолски секретар да пуши пред камерите или за него законите са през макарите му. Кой ще го санкционира?

  29. 55
    3

    Казах ли ви а?Ботев дори и с юношите ще ги бием! Помнете ми думата!

  30. 51
    3

    ДАНО ДЕЛЕГАЦИЯТА СЕ Е НАСЛАДИЛА НА ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО,САМО БОТЕВ

  31. 48
    4

    Нямахме късмет.Отърваха се жълтите!Бахти и нещастния живот майна. 😉

  32. 50
    4

    Имах чувството, че локу и сами да бяха щяха да паднат. Много са жалки новите българи от столипиново.Крушарски редовно си ги получава по 3,и миналия ден с локу го и с локу столипиново.
    Войнов: ми ние толкова си можем

  33. 4
    53

    Какво става тук? Гледам жълтите докопали победа срещу Локомотив, но си останали същите злобни и дребнави селяни. Но срещу това няма лек.

    • 48
      4

      Докопоха с много зор. Юношките ни тотално доминираха цял мач. Просто нямахме късмет. Наздраве пийняци !

    • 49
      2

      Каквото се повикало, такова се, обадило, майна. С вашите лайна по вашите глави.

    • 20
      2

      АААААА ТИ СИ НОМЕР ТРИ-3- ПРЕИМЕНУВАЙ СЕ БЪРЗО

  34. 58
    3

    Абе тая година всички им подаряват на Ботев, едни купи, други обръщалки аз съм си класик и им подарих КЛАСИКА!

  35. 56
    5

    Брутално, майна. Брутално порно в анала. Само индийките така го поемат до топките. Класика!

    • 31
      1

      И черно белите проститутки така го поемат, особено ако е от синята гей дружина.

  36. 7
    57

    Радвайте се помаци,в слаба форма сме и бихте,честито и не се пенете толкова че колелото се върти…

  37. 50
    4

    КРЮШО НАЛИ ЩЯХТЕ ДА НИ БИЕТЕ С ЮНОШИТЕ. АЛОООООО СТОЛИПИНСКИТЕ БАЛОНИ. ПУУУУУУК

  38. 54
    8

    Крушарски, циркаджия, докога ще плещиш глупости преди всеки мач?????????? Щял да ги бие с юношите. Ти си един неадекватник. Марш от Лаута, нещастник! не знам тези, които те подкрепят имат ли капка мозък или всичко опира до парите, които им даваш да слушкат?!

    • 5
      36

      Какво се правиш на Локомотивец ве ПАПАГАЛ НЕЩАСТЕН…КАКВО КРУШАРСКИ ВЕ ПЕ.АЛ ФУТБОЛИСТИТЕ РАЗХОЖДАХА ФАНЕЛКИТЕ ПО ТЕРЕНА..
      ИНТРИГАНТ НЕЩАСТЕН ЛОКОМОТИВЕЦ СИ НА КУКУВО ЛЯТО ЖЪЛТЪК ЗЛОБЕН…

      • 13
        2

        Ами католкова ги разбираш , я кажи за Христолов , или по-точно по негово време какъв беше синът му А БЕ МАСТИЙО ДОЛНА СМЕШНА ,я не ми се оправдавай с врели-некипели

    • 5
      26

      КАКВО СЕ ПРАИШ НА ЛОСОМОТИВЕЦ ВЕ ПЕДЬО ЖЪЛТ СЕГА ТРЯБВА ПАК ДА ВИ НАКАЖАТ ИВАХТЕ АГИТКА НАЛИ БЕЗ ПУБЛИКА…АЙ ПАК МИНУС

  39. 54
    2

    Айде сега черно-белите некъпани сажди малко да млъкнат и да си боцнат по още една дозичка в Столипинуву. Само Ботев.

  40. 56
    3

    Свърши ми вазелина
    Скривам се за следващите 6 месеца

  41. 53
    1

    Дон Крушо забрави да пусне юношите и подари мача на БОТЕВ…..ехххх все някой нещо ни дава…..БРАВО МОМЧЕТА! ГОЛЕМИ СТЕ! САМО БОТЕВ!

  42. 53
    1

    Еееееее сикана вече.
    Тея жълтити и нашия мач купиха.Ама пак бива,само 3 на0 за сега,все едно сме били.
    Моя приятел Ерол парижкия,в знак на несъгласие,днес ще открадне айфеловата кула,и ще я върне в столюпеново за старо желязо.
    Хаааааааааааааааа

  43. 58
    3

    Ех, че картина: вечно разпорени и наебани – истинска гей-банда!

  44. 51
    3

    Пу, приседна ми слънчогледа. Само не разбрах юнушките ни биха ли? Наздраве пийняци!

  45. 61
    3

    Сбогом, мангали! Дадохме ви начален тласък за Б група.

  46. 55
    3

    Ако играем само срещу буферлята ще сме шампиони…

  47. 56
    2

    ШИБАЙ БУФЕРА! ШИБАЙ БУФЕРА! Крюшо явно е заложил на разгром. Нищо, поне сте “морални”, опа – орални победители. Ще има за юлски заплати.

    • 66
      2

      Отбора на Пловдив с 2-те купи се изгаври с кюстендилския навлек!

  48. 74
    3

    Тотално надиграване на днешния съперник. Само “Ботев”!

  49. 60
    3

    Чудесно! Разпорени цигански задници.

  50. 71
    4

    Домуса купи мача!
    Мача беше тото!
    Крушарски е виновен!

    Други обяснения и оправдания имате ли бе мърши чернобели?

    Центъри, ментъри, Лоши кучета дето много им знаеха циганските усти преди мача.

    КЪДЕ СТЕ БЕ МАМАВИДЕЙБА ПРОКАЖЕНА ЦИГАНСКА!?!?

Коментарите са затворени