Големият сблъсък между пловдивските съперници Ботев и Локомотив е централният мач от 10-ия кръг в Първа професионална лига. Срещата е от 17:30 часа в Коматево, но заради наказание на “жълто-черните” ще се играе пред празни трибуни. Липсата на характерната за пловдивското дерби латиноатмосфера ще отнеме от чара на спектакъла, но на терена със сигурност ще е горещо. И двата тима се представят под възможностите си от началото на сезона, като Ботев заема незавидното 11-о място с 8 точки, а Локо е на 7-а позиция с 11 пункта. Прекият двубой помежду им обаче е отличен шанс за отборите да зарадват феновете си и да се изкачат в класирането.

Добрата новина за “канарчетета” е, че звездата Тодор Неделев ще бъде титуляр. Той не игра в последните два мача заради травма в коляното, но вече е напълно възстановен и ще поведе съотборниците си в дербито. Аут заради контузия продължава да е Крум Стоянов, а голмайсторът Фернандо Виана е под въпрос заради вирусно заболяване. Очаква се все пак бразилецът да е титуляр. На вратата ще е Иван Чворович, а Цветомир Панов, Пламен Димов, Радослав Терзиев и Йордан Минев ще са карето бранители на “жълто-черните”. Пред тях ще действа Яя Меледже, а капитанът Лъчезар Балтанов и Серкан Юсеин ще си партнират в средата на терена. Неделев и Дуде Ндолага ще играят по двата фланга за тима на Николай Киров.

Локомотив загуби последните си два мача в шампионата, а президентът на клуба Христо Крушарски се опита да тушира напрежението сред феновете на специална среща. Старши треньорът Войн Войнов се надява, че днес футболистите му ще покажат характер и ще повторят представянето си от предишното дерби, когато се наложиха с 2:0. Тогава се разписаха легендата Мартин Камбуров и Парвизджон Умарбаев. Най-вероятно атаката на “смърфовете” ще се води от Халед Аяри, а най-близо до него ще действат Димо Бакалов и Веселин Марчев. Ванчо Траянов, Пауло Серджо и Умарбаев ще са в средата на терена, а четворката защитници пред вратаря Илко Пиргов ще оформят Пламен Крумов, Пламен Николов, Ивайло Марков и Муса Мохамед.

Рефер на двубоя ще е Станислав Тодоров.

29 КОМЕНТАРИ

  1. СРАМ ЗА ХОРАТА КОИТО УПРАВЛЯВАТ ФУТБОЛА В БЬЛГАРИЯ,НИКЬДЕ ПО СВЕТА НЕ СЬМ ВИЖДАЛ ДА ИГРАЯТ НА ПРАЗЕН СТАДИОН,ТОВА НЕ Е НАЧИНА ДА СЕ СПРАВИТЕ ,ЯВНО СЕ СПРАВЯТЕ САМО НА МАСА И ТАНЦИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ

  2. 1
    2

    И двата отбора са супер зле. Срам за града. Едните без стадион другите с подобие на такова. Публика от хулигани носещи десетки хиляди левове глоби на отборите. Продължавайте да се дракате и псувайте. Навремето и двата отбора бяха фактор в първенството. Сега ???
    И накрая едно реми за да няма сърдити и агонията продължава в долната половина на таблицата. Но не е важно къде са отборите ни важно е повече омраза и псувни между нас. Честито Пловдив
    Дерби без публика. СРАМ !!!!!!

  3. 3
    7

    Лепим краварите с два гола и ги пращаме отново на село да доят!

  4. 10
    1

    ПРОБЛЕМА Е КАКВО ПРАВИ БФС то,КОЛКО ГОДИНИ УПРАВЛЯВА И ЗА ТЕЗИ ГОДИНИ КАКВО ПОСТИГНА ,БЬЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР ОТНОВО НЕ СЕ КЛАСИРА ЗА ГОЛЯМО ПЬРВЕНСТВО,НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ СЬС СЬДИИ,ПУБЛИКА,КЬДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ ОТ ГЛОБИТЕ НА КЛУБОВЕТЕ,ИЗОБЩО НЯКОЙ ПОМНИ ЛИ КОГА МИЖАЙЛОВ ЗА ПОСЛЕДНО Е ДАВАЛ ИНТЕРВЮ КАКВО ПРАВИ БФСто ПОД НЕГОВОТО РЬКОВОДСТВО,МОЖЕ БИ САМО ТАНЦИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ

  5. 5
    5

    Нека сега посерем , че след мача пак ще сме в мишите дупки .

  6. 12
    8

    Шибаме черно-белите пайтаци – до един буфоснхронисти, нямащи нищо общо с футбола.

  7. 8
    12

    Ава туй не е никво дерби ва….ний у Стряма си га знайм АФД-ТРАКИЯ ба да гоейба.

  8. 27

    Черно-бели и жълти курви! Гадни гнусни майни!

    • Еби си майка, селяк ! Най – смешната агитка сте в България, кавал прост!

  9. 11
    22

    Прочетох характерно мнение на фен на афедето -неурбанизиран селянин. То гласеше, че клошар не се мрази, а се съжалява. Съгласен съм. За справка на по-тъпите ни гости от селата,клошар означава бездомник. Едни гайди си нямат стадион. Няма и да имат. Поне в Пловдив. Съжалете ги:(

    • 8
      14

      Е,де. Знам,че от западналата борса в Първенец ти е по-лесно да додрапаш пеша до Коматево. До Пловдив ще те оскубят за автобус. Мъка!

  10. 11
    24

    А хахаха европапагалите ще останат пак без пера за цяла година…..

  11. 30
    10

    Абсолютно убеден съм в победата. 2 гола на Тошко, един на Балтаната, мюмюните имат сили евентуално за почетен. 3:0/3:1 . И Камбуров им го каза в очите. По-добри сме. Нека си скачат сега, преди мача им е позволено. Само не знам ако ги обърнем от 0:1 до 3:1, нареден ли ще е мача?! Кажете бе, чернобЕлски копелдаци, кажете си молитвите и оправданията отсега. 😀

    • 8
      30

      Мачът е тото, Папагал!!! Твърда двойКА и Крушон ви го каза, а той винаги познава, Циганор! Вашите не можели да си пуснат пералняа в Коматево, футболистите ви се прибирали потни по квартирите, щото ВиК ви спряли водата! Не случайно и феновите ви направиха така, че да ви накажат, за да не берат срам.Така се прави лесно да играете без публика при условие, че това ви е мача на живота и вашия Терзиев ви го каза, че Локо е най- големия ви дразнител! Вие сте най- тотаджийския отбор, ReZo мангал! Пари откъде?

      • 24
        5

        Изключително прост мангал си. Смея да твърдя, че както за мен така и за не малка част от феновете на Ботев по-големият дразнител е Левски,затова миналият мач срещу тях хвърлихме както се казва всичко.Не ни пука дали ще гледаме по телевизията или на живо разпраните ви задници. Шибаняк,това че за вас сме най големите дразнители не значи, че и за нас е така,комплексиран педерас от Столипиново.

        • 5
          11

          Кого лъжиш бе Гомнишар? Терзиев ясно го каза, че Локомотив е най-големия ви дразнител! Защо си опитваш да си изкривиш дребната жълто-кафява душица?Като дойде мача с Локо и мъртвите възкресявате, Помак!
          Ей тва най-много ви го мразим, че никога не си признавате! Ми кажи да така е, какво толкова има бе Гомньо?!

          • Кво да си призная бе батал,много си прост. Отново ти казвам,че най-големият дразнител е Левски,не знам какво си си въобразил,че щом и вие сте пловдивски отбор автоматично ни ставате най-големият враг.Не знам ние дали ви мразим,но само погледни колко от вашите песни са против Ботев ПОНЕ половината са ФАКТ. Така че не си преписвайте много важност защото в Пловдив сте последната дупка на кавала,спри да гледаш черно-бяло ами виж реалността такава каквато е, а именно повечето ви фенове са комплексирани хора изпълнени с омраза. Само мога да ви посъветвам да обичате повече собствения си отбор от колкото да се интересувате от другите.

        • 3
          8

          Оппа,Изгрев бойс Столипиново нещо си се объркал,а!Спри с дрогата!

  12. 28
    10

    Не може банда гейове да ми дава наклон на онази работа.

    • 9
      3

      Миналия мач вкарахме на Крушарски от Локо го 3, на този Крушарски ще вкараме пак 3!

  13. 11
    31

    Просто поредния мач. Жълтите цигани убиха дербито със селските си прояви. Дано друг отбор наистина от Пловдив влезе в А група, че да има пак пловдивско дерби. Кур за коматево.

    • 25
      8

      Цинго а когато прекратихте мача с бомби или това не се брои

    • 27
      6

      Ей мангал…в Коматево за разлика от Столюпиново живеят българи, а точно за селските прояви ви видяхме на мача срещу Славия.Пореден мач може да го говориш на шапката си.След като паднете днес друго ще те боли и то ще е отзад.

Коментарите са затворени