Отборът на “Марица”, набор 2005 с треньор Динко Господинов, спечели турнира в памет на Сава Савов, който се проведе във вторник в град Харманли. Това съобщиха от клуба. “Жълто-сините” надежди показаха добра игра пред погледа на легендарния Христо Стоичков, който награди победителите, както и останалите участници. Стоичков прави първите си стъпки именно в клуба от “Кършияка”.
Турнирът бе в памет на дългогодишния спортен деятел и треньор на Стоичков – Сава Савов и се проведе на стадион “Хеброс” в Харманли. Инициативата е на сина на треньора – Иван Савов. Освен “Марица” участваха още и отборите на “Юнайтед” (Пловдив), “Харманли – 04” и АФК “Хасково”. Организаторите бяха осигурили купи на победителите и медали. Отделно от това, организаторите бяха подготвили и индивидуални отличия за най-добър вратар, защитик и голмайстор. На турнира освен Христо Стоичков награди връчиха кметът на Харманли Мария Киркова, както и председателят на БФС – Хасково Митко Маринов.
В първата си среща “Марица” срещна тима на “Харманли – 04”. Двубоят завърши 1:1 в редовното време, а при дузпите “Жълто-сините” бяха по-съсредоточени и спечелиха. Във финалния мач маричани победиха с категоричното 4:0 АФК “Хасково” и заслужено спечелиха турнира. Две от индивидуалните награди също бяха за “Марица”. Наградата за голмайстор на турнира получи Николай Пранджев, който отбеляза общо 4 гола, а наградата за най добър вратар бе връчена на Филип Митков. След като Христо Стоичков връчи купата на победителите, той се снима с отбора за спомен и им пожела още много успехи и светло бъдеще.

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени