ФК “Брестовица” победи с 2:0  “Тракиец” Катуница като домакин в мач от втория кръг на първенството на “Б” Областна група – Запад. Тимът на домакините представи и новата екипировка, осигурена от спонсора на клуба  от този сезон – “Лайт газ”.

Срещата започна с домакински натиск, като “винарите” определено бяха по-активния в началните минути, но трудно стигаха до чисти голови ситуации. Играчите в “зелено-бяло” на няколко пъти се разминаваха с точен удар след изпълнение на ъглови удари пред вратата на гостите. Все пак в средата на първата част “Брестовица” откри. След центриране от корнер и разбъркване най-съобразителен в наказателното поле на противника се оказа Станислав Божилов, който от близка дистанция даде аванс на домакините 1:0. Гостите от Катуница от своя страна опитаха да отговорят, като разчитаха на контраатаки и удари от далечно разстояние, но бе успех. Минута преди съдията да сложи край на първата част при добра атака на “винарите” Станислав Божилов намери лявото крило Петков, който с плътен удар под гредата увеличи на 2:0.

След паузата темпото на игра спадна, но все пак двата отбора се стремяха да покажат добра игра. “Тракиец” опита да погледне по-смело към вратата на домакините с дълги подавания зад тяхната отбрана, които обаче не доведоха до нищо съществено. В средата на второто полувреме “Брестовица” можеше да направи резултата класически след много добро центриране на Христо Кутев към Божилов, но последният намери напречната греда, отигравайки ефектно топката от въздуха. До края на срещата по-серизони опасности и пред двете врати липсваха и резултатът остана непроменен.

Така съставът на “Брестовица”, изпълнен с млади местни състезатели на 16-17 годишна възраст, записа три точки още в първото домакинство.

 

 

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени