Община Пловдив опитва за пореден път да изгони „Векта” от стадиона и игрищата ”, въпреки че вече има окончателно решение на Пловдивския Окръжен съд.Според Темида футболния клуб има правото му да владее съоръженията. В писмо от Общината до Петър Никленов обаче се твърди, че „Векта” държи имота без правно основание и администрацията ще пристъпи към изземване. Собственикът на клуб “Векта” увери деца, родители и пловдивчани, че няма повод за притеснение и клубът е единственият владетел на имота.

“Няма повод за притеснение теренът остава наш! Само прост човек може да продължава да настъпва мотиката от грешната страна, визирайки действията на Общината. Това, което предприемат от градската управа е абсолютно злоупотреба с власт.  Само този, който се противопоставя на закона смята, че е над него! Знаете какво стана с Каменица, тук искат да направят същото!”, коментира Никленов пред Glas.bg.

“На какво основание Общината претендира за собственост? Към днешната дата те не са представили никакви доказатеслтва за това! Помислих, че всико е приключило! Не подозирах, че на Общината ще им скимне да правят такива дивотии. На 14.08  според протокол, направен  от Общината, ФК “Векта” стопанисва имота незаконосъобразно, което само по себе си е “no sense”. Обясних им, че това е абсурдно! Разбирам Община Пловдив да се намира на някой си остров .. Тимбукту и върху нея да не действа юрисдикцията на българското законодателство, но това не е така.”, посочи Петър Никленов на пресконференция преди дни.

Припомняме, че Община Пловдив официално влезе във владение на спортен комплекс „Векта“ с полиция съоръжението беше иззето през март миналата година. Общината и президентът на футболен клуб „Векта“ Петър Никленов тогава водеха спор, заради решение на местната администрация да прекрати концесията на съоръжението и отказа да я продължи с още 10 години. Според Петър Никленов заповедта на кмета Иван Тотев за прекратяване бе незаконна, първо защото няма решение на общинския съвет и второ, защото според концесионния договор, при коректно изпълние на заложените в него клаузи, концесията може да бъде продължена с още 10 години.Впоследствие Никленов завежда дело за нарушено право на владение и губи на първа инстанция  в Районния съд в Пловдив, но при обжалването на 9 декември 2016 г. Окръжният съд отсъжда в негова полза с мотива, че изтичането на срока на концесията не прави Общината автоматично собственик и не дава право да го отнема.

Повече вижте в прикаченото видео:

4 КОМЕНТАРИ

  1. 6
    6

    Този май се опитва да си присвои общинска собственост. То е същото като да си дадеш апартамента под наем и да ти го вземат…

    • 5
      3

      Не знам за тоя ,но ти със сигурност или не си изгледал видеото или не можеш да схванеш елементарната истина.Няма никаква общинска собственост.Липсата на мислене е вредна и унищожава бъдещето на децата ни!

      • 3
        3

        Да, няма. Общината сигурно иска да вземе частна собственост…

        • Маминия иска.Не Общината, която е само инструмент в случая.

Коментарите са затворени