Вчера фен на Ботев Пловдив нахлу на терена при изравнителното попадение на Тодор Неделев срещу Левски. Всички сега се питат, дали това няма да означава, че дербито между канарчетата и Локо ще се играе далеч от Пловдив. Освен нахлулия фен, привърженици на жълто-черните хвърлиха и бомбичка, която разтресе дори телевизионните камери.

PlovdivDerby.com направи собствена проверка на ситуацията:

Ботев Пловдив са с последно предупреждение за лишаване от домакинство заради заливане на делегат с минерална вода. По принцип, за да се стигне до такова наказание от ДК търсят да има рецидив. Тоест лишаване от домакинство може да последва, ако отново някой долу на терена е залят с вода или примерно уцелен с друг предмет. На вчерашния мач такова нещо не се видя от широката публика. Разбира се делегата може да е описал някакво подобно деяние и да се стигне до строгата санкция. Ако някои от страничните съдии или футболисти, и треньори на Левски са се оплакали, че са залети с вода, и делегата е доказал за себе си подобно твърдение, то тогава рецидив ще има, и пловдивско дерби извън Пловдив за втори път – тоже.

Ако обаче провиненията на Ботев останат “само”:

– Хвърлени предмети без последствия – 1000 или 2000 лева

– Нахлуване на фен на терена при спряла игра и без последствия – 2000 лева и предупреждение за лишаване от домакинство

– Използване на пиротехника – 300 лева или 1300 (ако е описано спиране на играта заради дима от факлите)
– Възпламенена бомбичка на пистата – 2000 лева

Като обобщение Ботев според правилника би трябвало да отнесе глоба между 5300 и 7300 лева, в зависимост от тава, колко предмета, полетели към терена, е описал делегатът и дали е описано спиране на играта заради запалените факли. Както и следва канарчетата да получат ново предупреждение за лишаване от домакинство, заради нахлуването на запалянкото на терена.

Утре е заседанието на Дисциплинарната комисия и тогава официално ще стане ясно, каква ще е съдбата на пловдивското дерби.

 

21 КОМЕНТАРИ

  1. Гледам и недоумявам…..при това нестабилно състояние на любимият ни клуб човек нахлува на терена и рискува благосъстоянието на и така нестабилното положение….Ей момчета осъзнайте се!!!!! Не искайте само а дайте нещо на този Ботев!!!!! А ако не можете да помогнете…..Просто не пречете със глупавите си действия!!!!!……..Със сигурност останаха малко хора милеещи за жълтата идея …това е жалко но е реалност,на стадиона идват повече имитиращи ултраси (не всички са такива) на английските хулигани без интерес какво се случва на терена а с идеята да вършат тъпотии…….Жалко за Ботев…жалко за българският футбол.

  2. 3
    1

    Елате елате да ви изкривим грозните помашки муцуни

  3. 9
    1

    Има ли някой,който вярва,че тази група лица,обича Ботев Пловдив? Това е все едно един мъж да бие жена си,и да казва,че го прави защото я обича.До кога така нареченото ръководство ще търпи тези субекти,и каква е ползата от тях? Не може заради 20-30 тъпунгера да страдат всички,просто не е редно!

    • Тъпунгери сме всички ние, които търпим простотиите в тази иначе прекрасна като природа държава, но населена с едни от най – комплексираните и тъпи същества! Пак плюем, а не предлагаме решения! Къде са футболните клубове да се обединят срещу грабежа от БФС? Всичко е направено да се пълни касичката на БфС, а не да има бораба с хулиганите! Какво имам в предвид- за охраната на дадена футболна среща футболния клуб наема охранителна фирма или полиция. На тази фирма или на полицията клуба заплаща за услугата, като съответно се сключва съответният договор и се поемат съответните задължения- клуба да плати, а фирмата или полицията да поемат охраната и сугурността на мача, съответно и негативите от пропуските, които допускат! Как може да ме убедите, че при наличието на 200 полицаи вътре в стадиона, някой си прескача оградата и влиза на терена- абсолютен пропуск на охраната и тя трябва да си понесе последствията, след като искат маса пари за това! Палят се факли, хвърлят се бомби- пак пропуск на охраната, няма как да внесеш тези атрибути без съдействието на охраната!Ето, че всичко е сбъркано, а ние плюем не когото трябва, а единствено БФС потрова ръце доволно и увечичава хонорара на Чинков!

  4. 13
    2

    KPBP i Bultras da platiat globite za piroto i hvarlwnite predmeti.

    Ai sha va ebav tarikatite. Tapaci prosti palnite gushata na Perukata da si zeme nova kashta na revierata vav Francia ili na Hawaii ili na Meksikanskite kurorti. I tam sashto e hubavo.

    • 2
      1

      Moje zaradi vas veche da e dignal goliam palat v predmoskovieto pri drugite oligarsi i da si piiva vodkata s abramovich

  5. 12
    21

    Какво стана с уставката на Палийски?! Май буферите излезнаха прави, че е знаел резултата от мача с Левски и всичко е било прах в очите на феновете….

  6. 36
    3

    Вие, които трошите хвърляте каквото ви попадне в ръцете, разни бомбички,димки, палите факли и правите глупости на стадиона и си мислите че сте фенове на Ботев сте в грешка!
    Това не е публиката на нашия Ботев! Ние също бяхме по на 20—25 години, но никога не сме правили такива простотии, едва ли някой от вас помни как на стадион 9—ти септември рамо до рамо бяхме ботевисти и локомотивци и ексцесии и побоища нямаше, а имаше футболен празник.Това е само един от примерите какво беше футболния фен и какво стана …

    • 2
      2

      и на стадион 9-ти септември се хвърляха бомбички на пистата в далечната 1978г…

      • Имало е еденични случаи, но какво се е случвало с тия дето са си го позволявали… на 99% от нас това не ни идваше и на ум като знаехме

  7. 32
    12

    В КРАЯ НА МИНАЛИЯ СЕЗОН НА ЛАЙНУТА МАСОВО НАХЛУХА 10-15 МАНГАЛА И НЯМАШЕ НАКАЗАНИЯ ЗА ТЯХ . СЕГА ЗА ЕДИН ЧОВЕК НАХЛУЛ БЕЗ ПОСЛЕДСТВИЯ , ЗАЩО ДА ИМА ЗАКРИТИ ВРАТИ . АКО НИ НАКАЖАТ , ВЕДНАГА ДА СЕ ОБЖАЛВА С ДОКАЗАТЕЛСТВО ОТ НАХЛУВАНЕТО НА ЛАЙНУТА ОТ МИНАЛИЯ СЕЗОН.

  8. 8
    30

    Ами те селтаците си показаха простотията и сега се чудят що ще бъдат наказани… Не е случайно, че едната димка е била военна, те от казармата си крадат и униформите!!!

  9. 41
    5

    7300 лева за дембелите от БФС !!! Малоумници,спрете с тези изцепки! Щом се смятате за фенове на “Ботев” помислете за финансовото му състояние,а не за дебилните радости,като спиране на играта за 3 минути заради шибаните ви димки.

  10. 49
    10

    И в Аржентина да е мача , на Аляска , или на Луната, черно-бели мюмюни, пак ще отидем повече от вас !

  11. 10
    46

    Дано да не е, че жълтурите имат фобия от магистрали

  12. 22
    9

    Дано мача да е в София! Да се покаже че футболът в България не е само Левски и ЦСКА

    • 30
      3

      Вече сме го играли това дерби в София, стига толкова!

      • 7
        10

        Че защо да не ? Със сигурност ще има повече хора отколкото в Коматево

Коментарите са затворени