След като преди няколко дни Сокол (Марково) отстрани Арда в турнира за Купата на България, днес “соколите” загубиха от същия съперник за първенство с 4:1 без да си дават много зор. Треньорът Манол Георгиев не включи в състава 3-4 основни футболисти и тимът му не успя да се противопостави на кърджалийци, като не създаде почти нищо интересно в офанзивен план.

снимка: rodopi24

На стадион “Дружба” в Кърджали, още във втората минута топката бе изчистена от гол линията на гостите от Марково, а натискът на домакините все повече се засилваше. В 25-ата минута добре пласираният Ахмед Осман се възползва от центриране и прати топката зад голлинията – 1:0 за “Арда”. В 45-ата минута съдията отсъди дузпа в полза на тима от Кърджали. Владислав Мисяк изпълни и удвои.

Второто попадение започна с куриозен гол за гостите от Марково, които без да създадат голово положение намалиха резултата. В 49-ата минута, след 500 “сухи” минути, вратарят на “Арда” направи груба грешка и изчисти топката в тялото на играч на “Сокол” и тя влезе в мрежата за 2:1. В 69-ата минута най-съобразителен в наказателното поле на гостите беше Атанас Чипилов, който реализира за 3:1. В 72-ата минута Чипилов вкара отново. Той финтира защитник и сам срещу вратаря пусна топката под плонжа му – 4:1.

Така “Сокол” записа втора загуба в шампионата и заема 5-та позиция с 9 точки. В следващия кръг тимът прием ОФК “Карнобат” в Марково.