Основният благодетел на Ботев Пловдив Георги Самуилов използва трибуната на официалния сайт на канарчетата, за да изкаже позицията си по появилите се наскоро раздори между УС на Сдружение “ПФК Ботев”, оперативното ръководство на клуба, “Клуб на привържениците на Ботев Пловдив” и фенските организации от “Бултрас”.

Припомняме ви, че преди няколко дни КПБП и Булрас официално заявиха, че свалят доверието си от УС на Сдружение “ПФК Ботев” и от оперативното ръководство на клуба. На 10.09.2017 г. от 10:00 часа предстои ОС на Сдружението, което де факто е собственик на Ботев Пловдив, като там се очаква сериозно да се обсъдят всички причини за раздорите, както и евентуално да се пристъпи към промени или настоящия УС на организацията да запази състава си!

Ето какво публикува сайта на канарчетата:

Благодетелят на ПФК “Ботев” Георги Самуилов отправи послание към “жълто-черната” общественост. Той се обърна към всички Ботевисти със следния призив:

Уважаеми Ботевисти,

Само преди ден – на 6 Септември, България отбеляза деня, в който величавите наши предшественици изковаха славна победа за България и ни оставиха в завет „Съединението прави силата“.

Още от ден първи, в който се ангажирах да помагам за идеята “Ботев”, е ясно и за мен и за всички в управлението, че пътят, който трябва да се извърви е трънлив и труден, и че нещата няма как да се случат изведнъж. Като човек, който е помагал и помага на Клуба, аз съм готов да продължа по този път. Затова не приемам, особено след една успешна година, появяващото се разделение, противопоставяне и нападки в средите на “жълто-черната” общност.

Искам да изразя своята подкрепа за ръководството на Клуба –  хората, които ме убедиха да помагам и с които заедно преминахме през редица трудни моменти. 
В течение съм на действията на ръководството и заставам зад тях.

Преодоляването на  трудностите и постигането на успехи е възможно само с общи усилия, не с разединение.

Използвам момента още веднъж да поздравя всички Ботевисти със спечелените Купа и Суперкупа на България! Бъдете здрави!

Само Ботев!

С Уважение,

Георги Самуилов

 

65 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    2

    С две думи: не ме занимавайте с глупости!

  2. 12
    8

    на този ден преди 43 г. Локомотив Пловдив – Тракия – 7:3

  3. 14
    3

    Ако Самуилов имаше сериозни намерения,първо щеше да изгони Палийски и компания.Това не се случи.Истината е, че по принуда дава пари. Всичко друго е ала-бала. За довършването на Колежа, единствения човек, който може да помогне е Тиквата.Жалко, но това е истината
    Самуилов ще изчезне веднага щомБ.Б.падне от власт, както и го направи в един момент на изчакване покрай едни избори. Това не е нашия човек.

    • Предполагам имаш готов човек, който със желание започва да издържа отбора и да строи стадиона и изобщо да не го интересува кой е на власт. Давай го веднага, къде го криеш вече три години.

  4. 15
    8

    Толкова много пари дадох те ме плюят. Мама ви селска мръсна. Махам се. Айде в селските групи неблагодарници.

  5. 17
    7

    вах вах,и тоз ако си трагне изпадаме,саде ботев саде цецоууууууууу!!!!!

  6. 24
    8

    Посланието на Георги Самуилов към „жълто-черната“ общественост е един сервилно написан текст ( особено в края ) който бъка от клишета, и явно е предназначен за наивници.
    Жалко!
    Очаквахме много повече

  7. 14
    6

    Ай сиктир ва туй не е моя Ботяфъ ба…..кви са тия войни ва….жа ма накарате да фатам манлихерата и отсрамвам стрямалий ва да сейба.

  8. 10
    17

    Спрете се бе разбирачеви. Или искате да изгоните единствения човек който дава пари за клуба. Спрете се

  9. 6
    5

    Слаб е, щом като Боко го е стиснал за ташаците. И го прави за две стотинки. Също като Крюшо. Домуса е друга бира. Има голям бизнес и извън БГ. Затова на моменти сам стиска Б.Б. за мъдете и онзи се съобразява донякъде с него.

  10. 26
    8

    От години преглеждам и пиша в този сайт. Тъжно ми е, че 99% от коментарите са откровени глупости и простотии. В този смисъл задавам въпроса: кое ни е наред, че да искаме и футбола, в частност Ботев да е наред? На времето се опитах да поговоря по човешки с една мутра и му зададох въпроса: кое им дава право да раздават правосъдие и да рекетират хората на ляво и на дясно? Той ми отговори следното: ние не се занимаваме с хора като теб, дето се блъскат по 16 часа и нямат проблеми с никой. Ние се занимаваме с боклуци дето лъжат, завличат, не връщат и т.н. Сега, ако погледнете счетоводството на болшинството от фирми, които въртят сравнително големи бизнеси, ще видите, че е истински батак. Болшинството от фирми са задлъжнели и същевременно на тях им дължат. ЗА това не се учудвам, че в Ботев има не изчистени сметки, задължения и т.н. В тази сфера се въртят такива хора и те живеят от това, още повече, че са известни, всеки ден са по медиите и т.н. Не познавам лично нито деклараторите, нито Палийски, но се учудвам, че Самуилов работи с него. Допускам, че Самуилов не е убеден от Палийски, а от много по-високо място да дава пари на Ботев, но не иска да се обвързва със собственост на акции и за това се протакат нещата. Още по-малко би искал да инвестира в стадион, който е отдаден на концесия. Кой в България е инвестирал в стадион, че да искаме и Самуилов да го направи? Да направиш стадион, който би се изплащал от билети, трябва да направиш и отбор. Двете неща вървят ръка за ръка. Кой би дошъл на мач, ако отборът не побеждава, ако не играе в Европейските турнири и не стига поне до груповата фаза? Какви средства биха били необходими за създаването и поддържането на такъв отбор? Възможно ли е тава при наличието на Лудогорец, Левски, ЦСКА и тото мафията? Да не забравяме и хрантутниците от БФС! А за да има интрига, би следвало и някой и друг отбор да се облажи с призово място от време на време! При този беден народ, каква трябва да бъде цената на билет, че да се купува? При наличието на толкова много търговски площи в Пловдив, би ли могло да се изкарват достатъчно средства за покриването на един кредит? Кой бизнесмен би инвестирал в чужда собственост, в нещо, което не е ликвидно?
    Много често говоря, че трябва да се критикува, но аргументирано и конструктивно. Добре, Палийски и компания са забатачили сметките на клуба. Сезирайте тогава компетентните органи. Или дайте предложение как да се оправят нещата. Стадиона не се строи. Без пари кой строи? Ако знаете начин, или познавате инвеститори, или имате работещ бизнес план, който ще бъде финансиран от някоя банка, дайте ги, покажете ги и ако не се приемат от отговорните фактори, бийте тревога! Съмнявам се, обаче, че има нещо реално, защото по-горе описаните обективни и субективни фактори по-скоро сочат, че не могат да се случат нещата. Някой ще каже, че построяването на стадиона ще има и социални функции и ще бъде прав! Но готова ли е нашата държава, нашият град да застанат зад този социален проект? Мисля, че не. В тази обезлюдяваща се държава вече няма кой да работи, няма да има пари за здравеопазване, за пенсии, за образование, камо ли за спорт! Да не забравяме какви средства са необходими за армия, полиция и т.н.
    В този ред на мисли трябва да се измисли друга форма на намиране на средства. Може би акционерно дружество в което земята ще е апортна вноска на притежателя и, а останалите средства ще бъдат набрани от множество частни инвеститори, държавата, града!? Има умни хора, които могат да отговорят на този въпрос. Дали Самуилов ще ги търси, дали привържениците, дали управляващите, един Бог знае. Но мисля, че това е главния въпрос, който трябва да се обсъжда! Успех на Ботев и само Ботев!

    • 17
      11

      Толкова дълго като си го написъл кой ще ти прочете размислите?
      Само погледнах частта ти за стадиона и разбирам че изобщо не си запознат.
      Да Палийски пречи да се случи! Бойко е казал варианта , но тази негова крадлива клика немогат да го приемат.
      Казал е че на АД-то не може да се помага защото е частно, но на сдружението може, защото е с нестопанска цел в общественна полза. Има и програма ДЖЕСИКА която може да го финансира. Но крадеца това не го устройва. Той иска да краде на парче. Вън боклуците.

      • 15
        3

        Наистина не съм запознат. От това, което си написал следват няколко въпроса: ако е за този Бойко, за който си мисля, че става дума, не става ясно на кого е казал? Интересно ми е трибуната на Левски и трибуната на Лудогорец по коя схема бяха направени? Там има ли сдружения? Използвали ли са програма ДЖЕСИКА? И понеже говориш за крадци, сигурно Палийски и компания се облажават, но знаеш ли, че има различни категории крадци? Едни крадат да преживяват, други да живеят охолно, а трети милиардери стават? Някои ги вкарват в затвора, други не доживяват тази чест, а трети управляват света!? Има и други хора: некорумпирани, защото няма защо да ги корумпират. Те, обикновено плюят всички, но ако им падне шанса, забравят всичко свято и почват да грабят, като не видели! За това нека да не съдим, защото не сме Богове. Само Бог може да съди. Аз се задоволявам с разсъждения и предложения и оставам на по-компетентните да кажат как да станат нещата. Ако се предложат на обсъждане, още по-добре. Ще могат повече хора да разсъждават и да дадат мнение. И нещо друго: мислиш ли, че ако Бойко е казал нещо такова и се е ангажирал, Палийски е фактор, който ще го спре, защото иска да се облажи? До сега Палийски щеше да е направил челна стойка, само и само пак да е на редицата. Ама теб те мързи да прочетеш 50 реда, камо ли да разсъдиш толкова на дълбоко! Или си чул нещо, не дочул на лайкучката и бързаш да се разтовариш тук! Извинявай, ако съм те засегнал!

        • 6
          2

          На Герена трибуната се построи от частни фирми ,към които Левски дължи пари.На лудогорец тринуната се построи когато все още стадиона се водеше общинска собственост т.е.преди даването му на концесия на частно дружество.Както ти писа човека има една програма,която дава възможност точно за такива обекти -5 млн.лв.Нима сдружението и в частност Палийски не знаят?Или по-скоро не искат!

    • 2
      2

      писателя и нашумял кавал ви повежда на пътешествие,тъжейки за да промени правилата
      на човешкия Ботевиски опит.”От години преглеждам и пиша” и никога не виждаме
      развитието отзад напред а според физичните закони
      това е възможно.Това е свят, който оживява,докато изследваме най-екстремните
      владения на новия стадион.От плебей кавал теглещ кредит от швабска банка с ниски лихви до самата сърцевина на олигарх с 37г концесия за стадиона.А разликата между минало, настояще
      и бъдеще – само илюзия(Айнщайн).Но как е възможно?Как бихме могли да грешим
      за нещо толкова познато?
      Тази променяща играта перспектива открива цял нов Ботевиски свят
      на възможности.Следва: Ами ако непрекъснато
      се раждат нови стадиони?…

  11. 18
    15

    Тоя как ги пуска по пързалката глупаците. Айде пак да почистите в неделя, че буреняса всичко

  12. 18
    6

    Жалък цирк е всичко. И при нас, и при буферите. Истината е една: трътгне ли си Боко, и Самуилов, и Крюшо – ще си бият камшика. На никой от тях реално не им пука за пловдивските отбори. Трябва да сме благодарни и на малкото, защото все пак, дори по този жалък начин, ни има. Но защо да си говорим глупости и да четем тъпотии, на които никой мислещ човек не вярва?!

  13. 31
    20

    Копаете дъното бе лъжци! Самоилов нито ви подкрепя нито е пишел тая измислена декларацийка! Вчера като се е видял с апостол и йотков, кой от двамата е записвал с химикалка в тефтерче тези сълзливи редания на г-н Самоилов?
    Ей крадливи мишки неможе да маниполирате хората!
    Вие сте пътници ако ще и пари да няма. То файда та като има, вие ги крадете и пак няма за стадион, качественни попълнения, да се запази отбора както обещавахте(косоко, вутов, генев…)пари за текущи задължения сте натрупали за две години към всякъкви доставчици за над 1 300 000лв. вие сте по жалки от христола! Ако ще и Самоилов да се откаже, но ще отрежем тумора с разсейките веднъж за винаги от любимия ни клуб.

    • 15
      7

      Поне името на човека да беше написал правилно.

      • 4
        1

        Ха-ха-ха как поне едно име не написа правилно!

    • 21
      8

      Али, ти какво направи за клуба, че търсиш сметка?! Внесе пари за издръжката, доведе Косоко или просто по презумция си мрънкаш?! И аз искам да имаме финансите на ПСЖ, но действителността е друга. Така че, който е ботевист и иска да пидкрепя отбора – да заповяда.

    • 18
      8

      Ти си пълен малоумник. Не защото Ачо и компания не крадат, а защото нямаш капка мозък да направиш реална преценка на ситуацията: съществуваме, защото Боко така е решил. Никой не е обещавал да ставаме Барселона. На Самуилов му е все тая кой е начело, стига да си няма излишни публични разправии. Няма как да поставяш условия, като не предлагаш алтернатива , и нямаш 2 лева в джоба. И аз искам мазерати, но нямам кинти за него, и си карам дачията. С това поведение водите клуба към зоните и съдбата на Спартак. Дрогите при буферите поне се усетиха и вече не правят глупости. Да не мислиш, че много харесват Крюшо и пияндетата му. Но си дават сметка, че без тях отиват в небитието.

      • Дядо попе смучеш лисмучеш да тейба кривата глава селска

  14. 28
    16

    Г-н Самуилов показа среден пръст на селяните! Хахахаха

  15. 20
    17

    Остави буферите , те купуват , ние продаваме.
    Не ми се мислят резултатите в следващите 3 кръга.

    • 11
      10

      Ама ме разсмя. Какво купуват буферите? Нищо! От тях само бягат! А ние продаваме защото можем да продадем.

      • Продаваме , защото сме зле с парите , ако ме разбираш , а ще ставаме и по-зле.

  16. 31
    21

    Как им еба мамата на наркоманите от бултрас и кпбп хахахах свършиха парите за наркотици и искат да прилапат 2-та милиона от Лига Европа ,наркозависимите хохоххо Браво на Самуилов!!!

  17. 26
    15

    Ачо сълзата пак се е молил на Самоилов, ама тоя път да пише декларация. ЦИРК.

  18. 23
    12

    искаше да каже да се радвате на подарените купи и да си затваряте човките

    • 11
      4

      май само за банда гейове си мечтаеш!?

    • Докажи,че са подарени.Няма как.Факт ,ли са ?Да.Така,че по добре си замълчи ,че ставаш банален .Комплексите и зависта,ще те довършат.

  19. 13
    12

    Некой за мен ли спомена нещо? Ще заставате за ръководството и Палийски иначе няма да ви пуснем да стъпили на базата, мърлчи.

  20. 20
    15

    Селяци,мечтайте!Те са безплатни!Точно като за вас,защото нямането в жълтия кокошарник е 100 процентов!Разпада ви е неизбежен!

    • 2
      5

      А при вас, “имащите”, как е? Заплати кога? Или Крюшо ви е качил на дедовия и това засега стига, важното е купонът да тече ?

  21. 15
    20

    Самуилов да не е луд да направи стадион за 500 фена хахаха Вземете слезте на земята. Дори Коматево е голямо и на човека му излиза скъпо с отбор с толкова малко фенове. един стадион за 800-1000 зрители е идеален за жълТУРЦИТЕ

  22. 27
    29

    Андрейчо спри да маниполираш плюсовете, минусите и коментарите . Да не стане после с пчелата да не можете да стъпите на стадиона. Подлоги на ачо

    • Андрей, ако го прави това лъже само себе си.
      Но за жълтите е присъщо да лъжат и да манипулират. Виж ги, колко много проблеми имат, обаче изкуствено мълчат и потулват нещата.Ако бяхме ние на тяхно място дори не искам да си представя, какво щеше да е. Андрей си е жълтур в червата, опита се да направи нещо, но неговите тиквочи по цвят взеха да му задръстват мейла, да му се обаждат и като го видят някъде почват да му намилат, че те били жълти и да обиждат буферите им било в кръвта и те не можели дапишат.

  23. 32
    27

    Браво на Сануилов. Супер декларация. Всички канари сме зад него, Аз съм 100 процента канар, не съм буфер под прикриътие и вярвам на Самуилов и Палийски, само те ще ни оправят.

    • 17
      14

      Вярвай2010г. – … ?г.,още малко и кривите ви глави вече няма ги има в БГ футбола!

    • 19
      15

      Палийски ни оправя, вече трета година …. отзад.

  24. 31
    28

    Кой знае кой му го е написал 😀 😀 :D…залагам на Йотков, щото Молива е доста тъп да го измисли това, а Палио е в болнични.

  25. 20
    26

    Що си мисля, че всички коментари долу са провокации от буферлята. Слагат ник 1912 и наливат напрежение.

  26. 20
    28

    Този който разединява клуба е лъжеца и крадец палийски и само за това трябва да си ходи. Да не говорим че не оправи дълговете и че няма никакво желание и възможност да строи стадиона. Ангеле ставаш христолов2. Ако искаш война ще си я получиш. Видя какво стана със селския.

    • 23
      25

      Най-големият лъжец и крадец е Иван Йотков! Защо не излезе и не отговори на въпросите, които феновете зададоха към него? Защото е мишка и страхливец!

  27. 41
    17

    Разбира се, че така ще каже. Какво са очаквали тия двамата глупаци гиздаков и стафунски. Първо двамата са абсолютно никои за жълто-черната общественост, като не могат да свалят доверие което никой не им е искал. Те са толкова никои, че за тях и гугъл не знае и не могат да представляват нито мен нито който и да е друг жълто-черен събрат!
    Ачо сълзата е осигурил по някакъв начин 8 000 000 за последните години за Ботев, сега има и пари от Европата. Колко е крал, колко не е, аз лично не знам, но, може би двамата свалящи доверие искат и те да откраднат от баницата, но според мен възможностите им са толкова жалки, че няма да имат какво да откраднат.
    Който всява раздори в редиците ни, няма право да е ботевист, всяка такава мизерия особено свършена от уж наши хора, прави базата все по-празна и ни отдалечава от Колежа!

    • 24
      27

      Йотков ти ли си или ония заплатаджия лишев. Стига сте създавали интриги. Ангел си заминава. Решено е вече. Най много да ядете и вие шамарите с него.

  28. 30
    8

    Аз помня ,че като дойде човека си каза ,че ще помага само с заплати на отбора и никога не е правил публични обещания(като някои други хора) за стадиона .Нямаме право да му търсим отговорност за нещо ,което никога не е споменавал!

  29. 22
    33

    ТВЪРДО НЕ НА ИВАН ЙОТКОВ – БИЛЕТА В БОТЕВ! НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ПОДОБНИ КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ! ПАЛИЙСКИ Е СВЯСТЕН ЧОВЕК И СЕ ПОДВЕЖДА ПО АКЪЛА НА ЙОТКОВ, КОЙТО ВЪРТИ ВСИЧКИ ЗЛОУПОТРЕБИ В КЛУБА!

  30. 23
    23

    Нищо конкретно не каза. Опит за потушаване на напрежението. Наслушахме се на какво ли не. Стига! Незабавни оставки!

  31. 22
    21

    Тоя, как им сра на Султрас и КПП или там каквито бяха. Закривай хахахах

  32. 23
    19

    Тоя се сети да каже две приказки и еба мамата на положението още повече. Колко ли му се е молил Сълзата за това изявление. СТАДИОН КОГА?

    • 14
      19

      Choveka otbiva nomera s Praznika na Saedninenieto i spechelenite kupi. Za stadion ne e chuval. Te my lijat gaza i ne go pitat za Koleja. Vajnoto e te da si vzimat zaplatkite. Toia e ot den do pladne mi se struva. Sled niakolko meseca shte si bie kamshika. Moje i oshte po-rano ako votat na nedoverie mine v Parlamenta Boko mastijosa si zaminava. S nego zaminava Krusho, Samuila i drugitw nasila slojeni komunisti.

Коментарите са затворени