“Сокол” (Марково) отстрани прехваления отбор на “Арда” в полуфинален мач от междуобластния етап в турнира за Купата на България, игран на неутрален терен на стадион “Миньор” в Димитровград. Двубоят завърши 0:0 в редовното време, а при дузпите “соколите” бяха доста по съсредоточени и спечелиха след 4:2.

На стадиона в Димитровград имаше доста зрители от Кърджали, които бяха дошли с организиран от кмета на Кърджали Хасан Азис транспорт. Треньорът на “Арда” Елин Топузаков остави на резервната скамейка Влади Мисяк, Димитър Алексиев, Веселин Ганев, а някои от титулярите изобщо не бяха в групата за мача. Тимът от Кърджали изпусна две чисти положения – в 33-ата и 37-мата минути, а през втората част изнервиха зрителите дошли от Кърджали на стадиона, допускайки твърде много брак в действията си. “Соколите” също имаха шансове пред противниковата врата, но те бяха малко и логично двубоят завърши 0:0 в редовното време. При дузпите тимът на Марково се представи доста по-добре от своя съперник. Макар първата дузпа да беше пропусната, “соколите” реализираха всички останали, докато кърджалийци първо пропуснаха две, а после реализираха две, но това не бе достатъчно и те отпаднаха.

Сокол ще срещне новозагорския “Загорец” във финална среща на зона Югоизток на 13 септември, от 17 часа, отново на неутрален терен. Победителят ще се класира на 1/16 финалите в турнира, където ще срещне на свой терен елитния “Дунав”.

Очаквайте още подробности по-късно!

https://www.facebook.com/sezgin.ismail.94/videos/10203569467595086/

Димитровград, стад. Миньор
Арда (Кърджали) – Сокол (Марково) … 0:0
в редовното време, след дузпите 2:4
Зонален финал
на неутрален терен, 13 септември, 17,00 часа
Загорец Нова Загора – Сокол Марково

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени