Локомотив Пд е на път да открие заместник на Мартин Камбуров в Левски. От Лаута искат да привлекат нападателя на сините Бабатунде Адениджи, пише “Марица”. Черно-белите се надяват да сложат край на мъките си в търсенето на наследник на легендарния си голаджия с ангажирането на 21-годишния нигерийски национал. Адениджи е нежелан на Герена, а пловдивчани се опитват да се възползват от създалата се ситуация около тарана. Ръководството на столичани дори вече го прати да тренира с юношите на клуба. Сините всячески се опитват да се отърват от него. Преди броени дни пропадна трансфер на Адениджи в Скендербеу. Албанците даваха 150 000 евро за правата му.

До 6 септември, когато затваря трансферният прозорец в България, в Локо Пд разчитат, че ще успеят да уредят привличането му. От Лаута нямат намерение да го купят. Затова вариантите са два – Левски да го прати при черно-белите под наем, или до ден-два нигериецът да склони да прекрати договора си със столичани по взаимно съгласие, след което да акостира в Пловдив като свободен агент. Той има действащ контракт със сините до началото на 2019 г.

От Локо признават пред Марица, че имат интерес към един от тримата офанзивни футболисти на Левски, които са нарочени за гонене, но не пожелаха да уточнят кой е приоритетната им цел. Другите двама са Амаду Сукуна и Франсис Нар. Според запознати, ако ударят на камък за Адениджи, черно-белите ще се пробват за французина.

„Наистина желаем да привлечем един от тримата футболисти, които са нежелани в Левски, но няма да конкретизирам, защото не е и коректно. Може да е Адениджи, но може и да не е той. Имаме и друг вариант за нов нападател. Става въпрос за българин”, коментира треньорът Войн Войнов.

Според Тема Спорт българинът, към който черно-белите проявяват интерес в нападателят на ЦСКА Мирчо Ангелов. Пловдивчани могат да вземат футболиста от червените под наем, уточняват от изданието.

20 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    8

    Не знам кой ви излъга че двамата черняци могат да играят фуъбол. Точно пък Адениджи който от 20 удара към вратата само един е точен и то по случайност. Осъзнайте се, всеки мач в който сме играли срещу Левски щом вся че Адениджи ще играе или влиза от смяна се успокоявах и си знаех че няма как да ни вкара.

    • 8
      7

      Знаем, Брат, но като няма риба и ракът е риба! Въобще не се знае дали ще дойде при нас взимайки предвид платежоспособността на Крушарски! Та в нашия случай, ако дойде Адениджи би било много добре, ако не може да вкарва, поне ще ги плаши хаха?Нар също е много добре за нас да дойде.Мен ако питаш най- добре човекът, който докара Даксон, Том и Алекс Дош Сантош да докара едно младо бразилче с качества!!!

    • Много разбирачи лапайте по един отбор и действайте лесно е и пак мрънкайте

  2. 12
    4

    Адениджито е нашият човек, ако питате мен – здрав като бик, мощен, бърз наоадател с голов нюх и силен удар.Сукуна е втора опция,и като най- евтин вариант – Милчо Ангелов.Франсис Нар също е много подходящ за нас – бърз и агресивен футболист.Ако вземем Адениджито и Нар сме екстра…би било добре и един ляв бек, щото Бедиме на този етап е много рисков и трябва много работа с него, както е един хубав дефанзивен халф.Засега най-належашо ни е да вземем нападател!

  3. 4
    10

    Nikoi ot tezi trimata nqma da doide pri vas horata iskat da vzimat pari redovno a pri vas dva pati v godinata

    • 10
      4

      Ти си гледай жълтия катун, че Самуила откаже ли се пари и за препарат, за комари на ракиджийницата няма да има!

  4. 12
    2

    Направо с Бабата да идва и Нар 😉 Не са лоши. Левски имат изисквания за шампиони. Ясно е че с тях шампион няма как да станеш, но за нас са супер. Дано стане!

  5. 12
    6

    Който и от тях да е със сигурност само в последния сезон има повече голове отколкото нападателите на Ботев за 3 години – Тони Тасев, Густаво Алфонсо, Дуде Мангала – 5 гола! Каква съдба

    • 2
      1

      Проблема, е че не искат да бъдат от гей-бандата…Искали си заплатите редовно, а не през година.На скоро се разбра, че Кики и Камбуров са имали интимни отношения в Стара Загора затова трябва да търсим и резерва на Кики , че в Сирия не обичат обратни и колко му е да му теглят една !

  6. 14
    7

    Суперрр ! Дано най накрая да стане! Бабатунде е супер за Първа лига! Точно такъв ни трябва. Сега ако дойде до края на паузата до 10ти кръг се е адаптирал и ще жули жълтите мелези яко 😉

  7. 10
    2

    Да ги взимат и тримата! Само един ще е крайно недостатъчно! Сезона е дълъг!

  8. 16
    1

    Андрей, момчето се казва МиЛчо, а не МиРчо

  9. 14
    18

    ОТ КЪДЕ ПАРИ ?????????????????
    ЖАЛКО ОТБОРЧЕ СЪЗДАДЕНО ЗА ТОТО И ПРАНЕ НА ПАРИ ЗА СЯКАКВИ “ВЕЛИКАНИ “

    • 13
      6

      Небери грижа срлска крива главо

  10. 22
    11

    Адениджи ще ги ниже на шиша жълтите трътки

  11. 21
    10

    Тоя, Бабатунде кото нищо ще вкара 20 гола за Локо.

Коментарите са затворени