Втора поредна победа в Югозападната Трета лига записа отборът на Свобода (Пещера). Момчетата на треньора Георги Мечечиев се наложиха с 2:0 над Пирин (Гоце Делчев) и вече имат 7 точки, но това е първи домакински успех за тима. Димитър Тошкин се превърна в играч на мача, след като вкара първия гол и подаде за втория. Той откри резултата в 30-ата минута след самостоятелен пробив, а в 71-ата центрира на Никола Грозданов за 2:0.

“Доволен съм, особено от второто полувреме. Момчетата се раздадоха и аз ги поздравявам за това. Видя се, че когато се играе с желание, със сърце, нещата се получават. Бяхме мотивирани от победата на националния отбор над Швеция и искахме да покажем същото желание. Вървим напред в нашия план за развитие на отбора”, заяви за БТА щастливият треньор на победителите.

Свобода събра 7 точки след днешния успех и се придвижи от 10-о на 8-о място в класирането. Начело е ЦСКА 1948 (София) с 10, който се възползва от поражението на Хебър Пазарджик с 1:2 при гостуването на Чавдар Етрополе.