Отборът на “Марица” загуби с 3:1 от елитния ЦСКА-София в контролна среща играна днес от 11 часа на спортната база на “армейците” в Панчерево. Спарингът бе полезен за “жълто-синия” треньорски тандем, а в него взеха голяма част от играчите на маричани, които се представиха на добро ниво.
“Червените” направиха няколко пропуска в началото на мача, но в 16-ата минута, Кубемба намери Милчо Ангелов, който откри резултата. До края на първата част имаше две по-опасни ситуации пред пловдивската врата, като при втората, в 39-ата минута, Густаво Кулма бе изведен очи в очи със стража на пловдивчани, който показа класа, спасявайки удара на атакуващия играч на “червените”.
Играчите на “Марица” започнаха много силно второто полувреме и на някколко пъти можеха да изравнят. В 50-ата минута бе отменен гол в полза на “Марица” заради засада, но все пак в 56-ата минута Борислав Караматев, който е бивш играч на ЦСКА, изравни ефектно.
В 60-ата минута Кубемба направи резултата 2:1, а малко по-късно Милчо Ангелов реализира с глава за 3:1, след центриране от корнер на Меркадо. В 75-ата минута правилно бе отменен гол и за домакините. В края на двубоя маричани бяха близо до втори гол. Рангел Игнатов стреля от фаул, но “червеният” страж се намеси добре и спаси.
Интересен факт е, че в контролата между двата тима през лятото на 2015 година крайният резултат бе същия.
Следващият двубой на “Марица” от шампионата на Втора лига е на 11-ти септември, когато “жълто-сините” приемат “Черноморец” (Балчик). Мачът е от 17 часа на терена на комплекс “Ботев 1912” в квартал “Коматево”.
снимка: cska.bg
снимка: cska.bg
снимка: cska.bg