Ботев Пловдив успя да отмъкне точка при гостуването си на Етър във Велико Търново (1:1). Канарчетата поведоха в резултата още в началото на мача с попадение на Вияна, но до края на срещата се задоволиха предимно да се отбраняват.

Гостите откриха резултата в 9-ата минута след отлична комбинация през центъра на терена. Балтанов изведе Виана очи в очи с Иванов. Нападателят стреля, вратарят на болярите спаси, но при добавката на бразилеца бе безпомощен – 1:0 за Ботев.

След 180 секунди Иван Вълчанов опита да изравни, но шутът му от 20 метра профуча покрай дясната греда на Кайзер. Секунди по-късно Сашо Александров центрира към Бадара, който стреля с глава, но в ръцете на стража на пловдивчани.

В 20-ата минута Румен Руменов овладя топката пред наказателното поле на гостите и стреля, но отново покрай вратата. Девет минути по-късно Бадара се извиси над централните защитници и стреля опасно с глава, вратарят на Ботев не мръдна, но за негов късмет топката излезе в аут.

Натискът на Етър даде резултат в 31-ата минута, когато поредна добра атака завърши с центриране на Сашо Александров към Бадара, централният нападател на виолетовите отправи удар с глава и след лоша намеса на Кайзер топката спря в мрежата на Ботев за 1:1.

Ботев отговори с опасна атака в 42-ата минута. Тогава Виана овладя на гърди в наказателното поле на домакините и подаде към нахлулия на скорост Фелипе Бризола, но малко не достигна на нисичкия нападател да засече топката от 5-6 метра.

Етър продължи да е по-активен и в началото на втората част, когато пробив на Димо Атанасов завърши с центриране към Иван Стоянов, който шутира опасно от воле, но в аут. Домакините продължиха да търсят втори гол, но в 67-ата минута Ботев можеше отново да излезе напред в резултата след груба грешка на Сашо Александров. Защитникът опита да подаде на свой съотборник пред собственото си наказателно поле, но намери играч на Ботев. Последва пас към Виана, който излезе очи в очи с Иванов, но не си поведе добре топката и позволи тя да му бъде отнета.

 

44 КОМЕНТАРИ

  1. 7
    1

    Нормарно е след много мачове да има натрупана умора. Все пак в Ботев нямаме Меси, Неймар и Суарез. Миналият сезон съставът завъши 8-ми в първа лига, явно и този няма да сме шампиони. Нека да оставим на спокойствие момчетата и треньорите. Киров и Кочев си знаят работата. Има изграден отличен красив стил. Ще отминат тези бури и лека-полека отборът ще се вдигне в класирането!

  2. 8
    2

    Между другото ебати срамното заглавие за журналист от пловдивски сайт! Ботев отмъкнал точка от Етър ще кажеш ,че Етър е Милан а Ботев е някакво си там отборче…Един уважаващ се журналист а именно и от Пловдив не би написал такова заглавие освен ако не е пумиарче което преписва предимно статтии от софийските медии..

  3. 6
    4

    Изморените футболяги като бяха на слънчев бряг 3 дена не им беше тежко..сега старата песен на нов глас-изморени,тежък цикъл…чакат ни 2 поредни загуби от левски и лудогорец..всичките са бой

  4. 20
    5

    В темите за локо никой не пише,а тук всички черно бели мастии вземат глас. Спрете се бе черно бели боклуци. Жалки сте. Не виждате ли ?

  5. 11
    18

    Къде са тия ботив в класирането, че не ги виждам. Аааа ей ги при дънните риби. Подарената купа не забравя.

  6. 18

    От години не бях виждал да се присмиват на наш играч,както днес се присмиваха на Кайзер.Дуде слаб, Тони Тасев също,Алваро нищо не е показал до сега. Новите попълнения са според финансовите ни възможности,но с трици маймуни не се ловят.Орехи трябва.

  7. 16
    3

    Слаба игра….няма какво друго да се каже!!Моля не винете този и онзи…аз лично бих заменил на полувремето Кайзер…Дуде и Серкан…това е колективен спорт!!!!Отбор…отборна игра!
    Явно и днес лидерите не успяха..
    Нямахме синхрон и комуникация…напред и в защитата ни….
    Мое мнение…Успех Канари!!!
    Само Ботев

    • 19

      Тошко и той се губи в играта последно време като лидер поне трябва да ги надъхват с Балтанов и той като капитан, но не го направиха да поведат отбора

    • 12
      4

      Ами,то половината отбор още на полувремето за смяна..защо започва стях тогава..тоя клоун Дуде откъде го изкараха баси

  8. 21
    8

    Циганите да не бойкотират Локо! Гледам има 30-40 души на скелето от Практикер?

  9. 20
    9

    На Лаута пак празно. И как няма да е така, като феновете на Локо са в нета и пишат в новините за Ботев.

  10. 20
    7

    Не мога да разбера, кога Белия ще разбере, че тва момче Крум не е за футбол, но продължава да го държи титуляр…..скъсаха ми се нервите днес. За пореден път се убеждавам, че играта ни се влияе от мотивацията на отбора, а не от качествата на футболистите.

    • 17
      8

      Крум не беше титуляр а и едва ли проблемите на Ботев са само в него , че постоянно се заяждате с него само…всички играят под възможностите си и то се вижда

    • 12
      5

      Ти кой мач си гледал? Крум не беше титуляр.

      • 12
        3

        Говоря попринцип….в много от ситуациите разчита на него като титуляр

  11. 24
    6

    Няма какво да се коментира от мача нас ни нямаше все едно ,пореден слаб мач в който се вижда ,че и желанието изчезва ! Всички играха толкова слабо ,че ми късаха нервите цял мач явно и тази година няма да ни броят за нещо запомнящо се ! Момчета лятото минава и с тези няколко мача в Европа ще бъдат бързо забравени ако играете все така слабо и без желание ! Не знам но не вървим на добре да се подобри нещо иначе другите ще натрупат точки и еди ги гони после.

  12. 11
    5

    Не е лош отбора! Ако Густаво започне да я цъка с извеждащи пасове, Виана да се върти със Стивън, затягане на защитата с малко класа още и сме ок!

  13. 14
    43

    Моментална оставка на белото и половината отбор вън, това не е моя ботев :)))) Мислих си,че тая година ще сме шампиони, а то ще се борим за спасение. Всички вън, със сигурност това не е моя ботев.

  14. 27
    2

    Кога ще разберем че 3-4 човека не стават за този отбор. И ако има още двама раздаващи се като Я.Я. ще станем шампиони ! Иначе държа Крум и вратаря да ги няма,на първо време иначе бяхме трагични !!!!

    • 15
      10

      Не си мисля, че вратаря е слаб! Трябва му време. Финалът за купата не пази лошо!

  15. 17
    29

    Стадион ли да идвам да ви чистааа? Мама ви дейба и некадърна!!!

  16. 43
    4

    Без Генев и Косоко,нещата са доста зле.Крумчо и вратарчето не са за професионален футбол,Тасев е трагедия,а Димов и Терзиев са много зле и това е половината отбор,другите,колкото и да се мъчат,няма как да им се получи.

    • 31
      1

      Крумчо си го знаем, обаче Лъчко, Терзиев, Бризола, Виана, въпреки гола, Тасев, брата на вятъра, тези ме издразниха много днес! Точката сие направо късмет. Пенсионерът Иван Стоянов правеше каквото си иска на фланга!Тошко си е футболен интелект, всичко интересно идва от него, но той трябва да разбере, че поне 30-40 минути трябва да се раздава на терена и да поведе отбора напред, а не да забучи главата в земята и да не помръдва. Той прави разликата между Ботев и останалите отбори и трябва да осъзнае тази своя отговорност!

  17. 18
    24

    АЛОО,НАДУВАЧИ НА БАЛОНИ,ЗАГЛАВИЕТО ТРЯБВАШЕ ДА Е “ТРАГИЧЕН БОТЕВ ИЗМЪКНА НЕЗАСЛУЖЕНА ТОЧКА” ХАХА,ЕВРО БОЕЦъ НЕМОЖЕ ДВА ПАСА НА КРЪСТ ДА СИ ПОДАДЪТ И ТОЯ ЧАРШАВ НА ВРАТАТА ОТ КЪДЕ ГО ИЗКОПАХТЕ?

    • 18
      5

      Тези кръчмарски лакърдии сме ги слушали и преди да вземем 2 от 3-те купи в България!

  18. 17
    31

    Толкова жалък Ботев не съм гледал скоро. Физкултурника Белия е видно че се изчерпа. Нужна е смяна. Лично мнение.

  19. 22
    6

    Слаба игра! Добре, че поне от класа го докарахме до точка! Ако нямаше и класа, като буферите грешка на вратаря и 0-1! Успех на Ботев, първенството сега започва!

  20. 12
    30

    Селяни победа кога???
    Подарената купа не прощава.
    Кръг сред кръг ще бъдете разкрити колко сте слаби.

    • 30
      7

      Кюстендилските цигани много ме кефят! Викат кога победа за Ботев, а всъщност те са с 3 точки повече, а ние сме с мач по-малко.

    • 30
      8

      Цигани, Купа кога?

      А ДВЕ Купи кога, дейба ваща мама циганска дейба?

  21. 15
    27

    Порното си е порно , но поне беше като сюрреалистична драма.

    • 17
      7

      Порното почва в 21:00 и е в задния двор на аграрния.

    • Мама ти д’ейба сюРреалистична, неграмотна!

Коментарите са затворени