Борбата на Ботев Пловдив за сензационно класиране на за мача, който може да ги класира в групите на ЛЕ продължава. Битката ще се води и на португалска земя, след като тази вечер на Лазур канарчетата завършиха 0:0 с Маритимо.

Още в първите секунди на сблъсъка Крум Стоянов получи топката по левия фланг и центрира към връхлитащия Лъчезар Балтанов, но капитанът на “канарчетата” фаулира бранителя на Маритимо Маурисио Антонио. В 4-ата минута обаче гостите от Португалия бяха много близо до първия гол. Луиш Мартинс намери Пикети, крилото пусна към Родриго Пиньо, който с лекота овладя, след което нападателят стреля много силно по диагонала, но кълбото мина на сантиметри от целта.

През първите 15-ина минути “канарчетата” контролираха случващото се на терена. Омар Косоко, Яя Меледже и Лъчезар Балтанов завладяха центъра на терена, което даде предимство в битката между двата тима. В 20-ата минута Цветомир Панов се включи много добре в атака, крайният бранител се озова в наказателното поле, след което центрира много хитро, но бранител на гостите се намеси и изчисти топката в корнер.

В 27-ата минута Тодор Неделев отправи страховит изстрел от дистанция. Звездата на “жълто-черните” нагласи топката на левия си крак и отправи бомбен шут от над 20 метра, но опитът му мина над целта. След това положение нещата на стадиона в Бургас леко утихнаха. Едва в последните секунди на първата част Бебето получи възможност да изненада Чворович от пряк свободен удар, но 29-годишният играч стреля много неточно. Това бе и последната интересна ситуация за първите 45 минути.

Второто полувреме започна много добре за футболистите на Николай Киров. След само три минути игра Ботев направи отлична атака. Омар Косоко получи топката отдясно и моментално центрира в наказателното поле, където най-съобразителен се оказа Фернандо Виана, който стреля с глава, но кълбото мина на сантиметри от целта.

Отговорът на Маритимо не закъсня. Шен пробва изстрел от 25 метра, но Иван Чворович се справи с тази ситуация. В 54-ата минута Тодор Неделев пропусна най-чистата ситуация в срещата. Балтанов пое топката и спечели много терен, капитанът опита пас към Виана, който отклони към Неделев. Последният шутира от десетина метра с по-слабия си десен крак и това улесни много стража на гостите, който спаси отбора си от сигурен гол.

В 61-ата минута Ебер Беса се разходи между защитата на домакините и стреля силно по земя, но опитът му не намери рамката на вратата. В 66-ата минута Чворович демонстрира класата си. Димов и Меледже не се разбраха пред наказателното поле, а Беса се възползва и излезе на перфектна позиция. Полузащитникът стреля много силно от около 13 метра, но стражът на Ботев се хвърли и изби над гредата.

В 71-ата минута Неделев пробва да изненада Шарлис с удар от пряк свободен удар, но 23-годишният вратар отново показа класа.

30 КОМЕНТАРИ

  1. 11
    1

    Преди мача снощи писах нещо, което остава валидно: Ще е голям зор, но пък Ботев има своите футболни качества, с които да се противопостави успешно ?

  2. 19
    1

    Гледам бандата на Крушарски е живнала след равния на Ботев?Ауу,поеха мъничко въздух и закоментираха с тъпотиите си НОСИТЕЛЯТ НА КУПАТА!!!Съжалявам ви,несретници!

  3. Не им е лесно на навлеците,нямат нищооо.Какво да имат банда такива,дет мъчат да дават наклон.И тоя Рачо отдоло и той се е клонирал.

  4. 4
    30

    За съжаление това ни са възможностите.
    Сега ще се сринем психически.
    И пак ще сме във втората осмица.

  5. 25
    2

    Днес гледахме един мач в който се видя, че гостите бяха разучли добре играта на Ботев и се постараха с всички възможни средства да я рушат. Първо бяха наситили своята половина и затваряха всички свободни пространства. Провеждаха бързи контраатаки и веднага се връщаха в своята половина. Трето накъсваха играта с нарушения, а когато те биваха фаулирани лежаха по терена, бавеха играта, а треньорът им даваше тактически указания! Този прийом трябва Ботев добре да го научат за реванша! Все пак, като резултат, от тактическа гледна точка се получи изпълнение на програма минимум- да не се допусне гол на домашен терен! Това дава възможност и при равен резултат в Португалия да се постигне крайна победа. Видя се, обаче, че противникът беше по-свежият отбор. Нашите момчета не бяха добре възстановени. Неделев получи спазъм, а някои започнаха по-често да грешат. Видя се, че на този етап от ЛЕ не можеш да разчиташ само на тактика и физическа подготовка, а са важни и личните качества на футболистите. Всяко едно не добро спиране на топката, неумението да отиграеш малкото голови положения, неумението да работиш с двата крака и т.н., води до загуба на топката, респективно до големи усилия отново да си я върнеш! Не случайно писах в миналите постове, че Тошко има страхотни футболни качества, но трябва да подобри физическата си подготовка и работата си с десния крак. В съвремения футбол, дори Меси не си позволява да играе с един крак. Това го пиша, не за да плюя, а да бъда полезен! Ако Крум Стоянов овладее ударите, подаванията, или пък няколко финта, с тази си бързина ще бъде фантастичен играч. Ако Тасев подобри подаванията си, ако се научи да преодолява защитника, когато остане един на един, а не да се опитва само да го надбягва, ще бъде далеч по полезен. В тази насока имат пример до себе си- Косоко. Не го ли виждат как води топката с левия и десния крак, като прави непрекъсната смяна на водещия крак. Това упражнение трябва да се учи от децата до мъжете!!!! Няма защитник, който да може да се противопостави на нападател владеещ този прийом!!! И още- тази игра се казва футбол, т.е. първото нещо е да се овладеят всички удари с двата крака и глава. Забелязали ли сте, че Косоко стреля и с двата крака и то еднакво добре! Ако трябва да продължим за него, бих казал, че неговата емоционалност и желание да изпъкне му пречи да бъде още по-полезен! Иначе се учудвам с каква лекота отнема топката на противника! Много малко му трябва да бъде футболист от световна величина и това малко е свързано с работата му с мозъка и желанието да блесне, като излъже целия противников отбор! Според мен той не е за ОАЕ! Има още много хляб в него за Европа!
    Хареса ми това, че отборът игра добре в защита, нямаше груби, фатални грешки. Реваншът може да бъде спечелен, ако има добро възтановяване. Тук идва ролята на медицинският щаб и Ръководството за закупувани на подходящи медикаменти! Отдавна нещата не стават само с мръвки и шоколади! Иначе, аз лично, предстощия мач с ЦСКА съм го отписал! Сигурен съм, че ЦСКА ще играят на кръв, изобщо няма да се церемонят- ще ритат здраво, а това ще е голям риск за получаване на контузии. По-добре е да се даде възможност на останалите футболисти да се изявят, отколкото да се рискува с невъзстановените титуляри. И тъй като съм сигурен, че не всички ще бъдат подменени, може би Белия отново ще пробва с по-затворена игра и контраатака. С Пирин не се получи, но беше една хубава учебна игра за изчистване на слабостите! Очакваме с нетърпение близкото бъдеще. За сега да кажем Благодаря за удоволствието, макар, че не видяхме голове. Аз лично съм удоволетворен от добре изиграния тактически мач. Успех и само Ботев!

    • 6
      3

      БОТЕВ не отписва мача с Цска а за твоята психология се налага физически натоварвания и тогава пишеш за отбора…

      • Доста ми е трудно да разбера какво точно искаш да кажеш, какво разбираш под психология и какво общо имат физическите натоварвания с писането за отбора? Бих искал и ти да напишеш поне веднъж нещо по-дълго, та да мога и аз да ти дам оценка! За съжаление до сега не съм прочел нищо от теб и едва ли ще прочета. Хубаво е, че поне не си псувал и не си ме обиждал.

  6. 5
    33

    Требе си прибирам вересиите , до тук бяха хайваните.

    • До тук два милиона приходи,а бандата гейове чакат за заплати по шест месеца.

  7. 15
    24

    Жълтите тази вечер не ми харесаха…или бяха уморени, или пренавити, като че ли май първото.
    Не ми се видяха свежи Балтана, Белоземския и Косоко, а цялата им игра в офанзивен план се върти около тях…даже и Меледжето.Вияната също много слаб! Стараха се жълтите, не че не се стараха, но играта им нямаше нищо общо с тази срещу Бейтар.Аз ви казах, че Маритимо са ми ясни и знам, как ше играят и се оказах прав.Срещу отбор, който откровенно се защитатава защо Косоко бе оставен да играе толкова назад? Белчо малко пообърка тактиката.Косокото си игра, като чист халф и защо бе нужно на Белчо да играе с наситена халфова линия?! С наситена средна линия се играе срещу крайно офанзивен отбор, за да се затварят празните пространства в средата и да не му се позволява да си прави атаките…ама да излезнеш срещу отбор разчитащ на защита и контраатака не мога да го разбера. Изтеглен толкова назад Косокото си изгуби ефективността.Той е да играе зад нападателя, а не в средата, щото е тромав.Белчо обърка тактиката…тия, ако бяхте малко по-остри и напористи си падаха.Какъв беше тоя страх в Белчо не знам…средняшки отбор, който дори нямаше изигран официален мач…май имат само една изиграна контрола срещу Лас Палмас.Тоя отбор трябваше да бъде бит с разлика тук, ако жълтите бяха по-агресивни в атака.Нищо не е свършило…има още един мач и двете нули не са лош резултат.Там трябва да търсите гола на всяка цена…подлъжите ли им се пак по темпото и играта, ще ви излъжат и после, като се затворят няма вкарване.Жълтите играят страхотно…на мен ми харесват.Играчите им се движат много, технични са, подават си топката и играят с мисъл, не като нашите, които не могат да си подсдат топката повече от два пъти без да я объркат.Като игра жълтите са много по-добре от нас.

    • 27
      3

      Банда гейове да не ми дават наклон на оная работа!

    • 11
      1

      Евала за коментара! Личи си че разбираш от футбол. За жалост обаче, повечето фенове на любимият ти отбор идея си нямат от тази игра, но това е друга тема… едно само не ми е ясно: ти гледа ли финала с лудогорец? Ако не си,то ник-а ти е продиктуван от спортна злоба. Няма лошо- спортът си е спорт. Но ако си гледал мача внимателно, то на толкова футболно- образован човек просто не му върви и незабавно трябва да го смениш.
      Със здраве и успехи на любимото ТИ Локо.

  8. 5
    14

    Как сладко плачеш , а !
    Тарикат мъж не реве !
    Мъж казах, не анимационен герой от нета.

    • 5
      14

      Файтър Тошко ?
      Голям филмар си , дори и жълтите се подпичкват с теб.

    • 3
      7

      Умът не е всичко. А в твоя случай си е направо нищо!

  9. 12
    51

    Край! Приказката свърши, пак сме си жълтите мърши!

  10. 13
    8

    Никъде в държавен вестник не пише на кой е този ник , някакъв от бараките на пещерска говореше като теб.
    Ти ли си ?

  11. 8
    34

    Като не ме пускат навън ви качих на косоковия .

  12. 9
    30

    Добре че съдията не видя как го хванах за ръката в наказателното поле португалеца.

  13. 9
    18

    ОТЛИЧЕН РЕЗУЛТАТ, ПРЕТЪПКАН СТАДИОН, ТЕЗИ СИ ГИ БИЕМ КЪДЕТО ГИ ХВАНЕМ !

    • 7
      24

      Едвам си намерих място , не съм предполагал че ще има толкова бултраси, не по-малко от 25-30000 хиляди.

  14. 37
    5

    Белия тактически надигра столипеновци , сега в Португалия им шибваме два на контра и групите на ЛЕ ни чакат.

Коментарите са затворени