Днес една от най-големите легенди на Локомотив (Пд) – Георги Василев-Гочо, навършва 72 години.

Роден е през 1944 г. в Валовища (Демирхисар), в Гърция, където майка му и баща му са били учители. Израства в Неврокоп. Рожденната дата в личната му карта е 9 юни 1945 година, а месторождението – валовищкото село Радово. Подмладяването е направено, за да може Гочо да играе и да стане шампион на Балканиадата за младежи в Солун през 1969 г. Преди няколко години Гочо пробва да си върне истинската рождена дата, но не успява. Започва кариерата си на 16 години в Пирин (Гоце Делчев) и е голмайстор на тима. Оттам идва в Локомотив (Пловдив). Играе за Локомотив (Пловдив) от 1963 до 1979 и за Пирин (Гоце Делчев) от 1980 до 1986 г. Сребърен медалист през 1973 и бронзов през 1969 година и 1974 година с Локомотив (Пд). Има 386 мача и 115 гола в А група. Има 28 мача и 6 гола в турнира за купата на УЕФА за Локомотив (Пд). В А националния отбор има 17 мача и 4 гола, а за младежкия национален отбор има 6 мача и 2 гола. Сребърен медалист от Олимпийските игри през 1968 г. в Мексико. Награден със сребърен орден на труда (1968). Физически силен, пробивен футболист, добър реализатор на голове. Достига забележително спортно дълголетие – до 1986 г. играе за отбора на Пирин (ГД). Треньор е на юношите старша възраст в Локомотив (Пд).

5 КОМЕНТАРИ

  1. Честит рожден ден Гоче ! Да илядиш ! Един от малкото да не кажа единствен, истински локомотивец! Респект от едно канарче , винаги си добре дошал при нас.

  2. 3
    1

    ха-ха-ха. Да си жив и здрав Гоче
    за да продължавам да си правя ташак с теб.
    Опита се да си поправи датата на раждане
    когато дойде време за пенсия ама не стана
    Така сме ние, лъжем и крадем,
    а после се чудем как да го оправим

  3. 5
    2

    Честито Гоче,Жив и Здрав още дълги години на Лаута!Само Локо

  4. 8
    2

    верно – глада е по-силен от тока. питай нас с Айшето

  5. 11
    2

    честито Гоче! бъди все така жив и здрав, ти си нашия човек, правилния човек.
    ама имам една болка..
    Знаеш ли кога каца г-н Крушарски с парите ? Направо ще го чакаме на терминала, защото на глад не се търпи вече. Писна ми без пари.
    САМО ЛОКО !

Коментарите са затворени