“Марица” ще се завърне в професионалния футбол! Новината официално бе потвърдена от клуба тази сутрин. Ръководството е в очакване на поканата от БФС за участие във Втора лига. Ето и официалното съобщение:

“Уведомяваме всички привърженици на “Марица”, както и медиите, че поради официалния отказ на първенеца в Трета лига – Югоизточна група, ФК “Загорец” (Нова Загора), да участва през следващия сезон в състава на Втора професионална лига, сме в очакване на покана до “Марица”, от страна на БФС, като втори отбор в крайното класиране. При отправена такава, тя ще бъде приета и отборът на “Марица” ще се състезава във Втора лига! Във връзка с това, ръководството на клуба полага нужните усилия, за да бъдат изпълнени всички изисквания на БФС, относно стадион “Марица” и самата организация в клуба. Мястото на “Марица” винаги е било в професионалния футбол и ние сме безкрайно амбицирани да върнем отбора там!”

11 КОМЕНТАРИ

  1. 13
    1

    След 10 години лутане, аматьорщина, неразбории, интриги и мъка най-после една наистина чудесна новина! Със сигурност най-чудесната за всички тези години! Най-после се намериха хора, които разбраха, че в Марица има магия, че тази магия трябва да бъде запазена и предадена на поколенията, че си струва да обичаш този клуб и че си струва той да бъде подкрепян. Честито на всички маричани и благодарим на всички, които работиха здраво за това! Пловдив е футболен град, най-футболният! Само Марица! Успех на Локо и Ботев! Нека върнем славата на града ни!

    • 11
      14

      Тъй ва това е цветът на лайното ба да тейба.

      • 3
        4

        Стоене ти трябуу да си ут долната майла ва говньо.Мижду казанти и Чумъта ли живеш уа плашипутак недоиплющян.

  2. 4
    23

    Супер новина! Сега в град Пловдив има 2 отбора + един от село Коматево = 3! Настигаме шопите

    • 10
      1

      Така е,три отбора-два Пловдивски и един Кюстендилски!!То тия за Пловдивчани ли ги смяташ-“През 2001 г.собственикът на “Велбъжд” Георги Илиев закупува акциите на Локомотив 1936 /забележи-1936/ (Пловдив). На 23 юли с.г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за ЗАЛИЧАВАНЕ на регистрацията на “Локомотив” Пловдив и за ПРЕИМЕНУВАНЕ на “Велбъжд” в “Локомотив”. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с НОВОТО регистрирано име заема мястото на Велбъжд в “А” група. Седалището на клуба е ПРЕМЕСТЕНО от Кюстендил в Пловдив.
      От перипетиите с ПРЕИМЕНУВАНЕТО и МЕСТЕНЕТО остава само шампионската купа във витрината на “Велбъжд”, за която има претенции от друг клуб.”

  3. 8
    1

    Няма пари и не се изхвърлят. Разумни хора, които си знаят възможностите.

    • Значи цяла година са трошили пари на вятъра “без да се изхвърлят” голям виц са.Това не са разумни хора а тъпанари.След като не могат да си направят сметката и трошат пари за вятъра.По-добре да си живуркат по средата на таблицата тогава.

      • Загорец имаха добър отбор и през миналия и през този шампионат. Бориха се първото място и го спечелиха, честно, макар с малко късмет. Това е достойно за уважение. Надявали са се, вероятно, след като спечелят групата, общината да поеме бюджет за Б група, но явно не се е случило. А за бюджета им за В група – той е по-малък от доста отбори от 6 място надолу.

  4. 5
    5

    И за какво се напъваха цял сезон тези Загорец ??? Да станат първи и да се откажат, ама че тъпи хора.

Коментарите са затворени