В последния ден на месец май дойде моментът за финалния кръг в Първа лига. Днес по едно и също време ще се изиграят заключителните 3 двубоя в челната 6-ица, където е жива интригата около четвъртото място. С оглед събитията около ЦСКА и недопускането на клуба в евротурнирите, позицията, за която спорят реално само Дунав Русе и Локомотив Пловдив се превръща  много апетитна хапка.

Всички срещи от 36-ия кръг стартират от 20 часа.

В Разград Лудогорец посреща Локомотив Пловдив в общо петият им двубой този сезон. Двата отбора играха помежду си и за Купата на България, където „орлите” спечелиха категорично с 4:0. Иначе в първенството шампионите записаха други две победи над „железничарите” – с 1:0 у дома и 3:0 навън. Единствено първият им сблъсък за сезон 2016/2017 завърши позитивно за пловдивчани, които стигнаха до 2:2 на „Лаута” в края на август. Макар че Лудогорец по всяка вероятност отново ще излезе без голяма част от звездите си, младите играчи на разградчани се показаха достатъчно способни в миналия кръг, когато победиха Черно море с 3:1.

За да се надяват на четвърто място, сега локомотивци ще имат нужда от нещо много повече от равенство. Само победата им оставя теоретичен шанс, при това хората на Войн Войнов ще трябва да се надяват Дунав да загуби своята среща.

А като стана въпрос за русенци, те посрещат ЦСКА у дома също от 20 часа. „Червените”, които са непоклатими на второто място, попълниха групата си за мача с много млади футболисти. Това е чудесна новина за домакините, които имат нужда само от точка, за да грабнат окончателно четвъртата позиция при завръщането си в елита. Дунав има 52 точки срещу 49 за Локомотив Плодив.

„Драконите” загубиха последните си два сблъсъка срещу „червените” без да отбележат гол (0:3 и 0:2 на „Българска армия”), а сега за първи път през сезона ще ги приемат наистина в своя дом. Иначе все още са пресни спомените от страхотната победа с 2:0, която русенци постигнаха над ЦСКА в началото на септември.

8 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    1

    АЙЕЕЕ КЪНАРЪЕЙЙЙ ЯЗИ КУПУВАМ С НЕПАРИЧНА ВНОСКА ОТ 250 МИЛИОНА БОТЮФ2010!!!
    А Е ШМЕКЕРИ СМЕНИХТИ СОБСТВЕНИКА ЧЕСТИТУ:)))
    ШАМПИОНИЕ СМИ ДОГУДИНЪ ВА ЕЙЙ..

  2. 4
    3

    Ще ни шибат като гладен циганин сестра си.

  3. 10
    15

    ЛОКОТО е гордостта на Филибето. Ще скъса трътките на лудогорци и ще бъде в Европа. Имаме велик президент с велик отбор

    • 9
      2

      Аз съм локомотивец ,но би ли ми обяснил кое точно е великото на отбора и на президента в момента?!!!Хайде за не приличаме на жълтите и да гледаме реалността в очите!Нямаме никаква работа в Европа!С тази пенсионирана и некадърна ,”таланта” Пламен Крумов най- вече, “защита”, повече от ролята на боксова круша няма как да играем.

      • Ти си жълта подлога .Цял Пловдив ще посрещне Локото като победитили. Локото има велик отбор. Ще играем в Европа ….

  4. 11
    2

    Глупости! Вчера Крушарски каза в прав текст, че не сме се класирали за ЛЕ! Днес литекс ще играе с децата, а в Локомотив няма да играят куп титуляри, за сметка на които в групата са включени 5 деца от школата! Ако това е “крайно любопитно” …..

Коментарите са затворени