Баражът между Левски и Верея ще се състои, както е предвиден по програма на 4 юни на стадион „Георги Аспарухов“ от 20 часа. Това потвърдиха източници от БФС пред NOVA и Gong.bg. Победителят в баража ще се класира за участие в Лига Европа, докато загубилият отбор няма да играе в европейските клубни турнири.

ЦСКА ще обжалва решението на УЕФА пред КАС и едва след решението на последна инстанция ще стане ясно кой тим ще заеме последната евроквота от българските отбори.

Ако КАС потвърди наказанието наложено от УЕФА на ЦСКА, в Лига Европа ще участва отборът, който завърши на четвърто място в крайното класиране на Първа лига. Към момента, кръг преди края на сезона, това място се заема от отбора на Дунав Русе, но с теоретични шансове е и Локомотив Пловдив.

Aко “драконите” загубят от “червените” пред собствена публика, а “смърфовете” спечелят гостуването си на шампиона Лудогорец? Според чл. 4, ал. 3, т. а) от Наредбата за първенства и турнири през сезон 2016/2017 “при равенство на точките се прилагат следните принципи: а) ако двата отбора имат еднакъв брой точки, по-предно място в общото класиране получават отборът, който има по-добър резултат в срещите помежду им или е отбелязал повече голове на чужд терен в срещите помежду им. При равенство на двата показателя се прилагат последователно изискванията на букви “в”, “г”, “д”, и е””.

До момента през кампанията Дунав и Локомотив изиграха четири срещи, като русенци и пловдивчани имат по една победа в актива си, а на два пъти завършиха наравно. Головата им разлика е 7:7, като и двата отбора имат по 4 реализирани гола на чужд терен (виж мачовете по-долу). При това положение се отива към букви “в” и “г” – “по-добра голова разлика в генералното класиране” и “по-голям брой на отбелязаните голове в генералното класиране”.

Ако русенци загубят с един гол разлика от “червените”, тогава на “черно-белите” ще им е нужна победа с три гола разлика, за да продължат към баража с Верея. При това положение показателите на Дунав ще бъдат 45:45, а на Локомотив – 51:51, и ще се приложи буква “г” – “по-голям брой на отбелязаните голове в генералното класиране”. За всеки гол отгоре, който русенци допуснат, Локомотив ще се нуждае с един по-малко.

 

6 КОМЕНТАРИ

  1. 12
    1

    Те изпуснаха питомното сега дивото ще търсят.
    Искаше се да вземат домакинството с русенци и не можаха…те по-трудното направиха, като биха Левски и ЦСКА по- лесното не можаха.Типично по локомотивски се изсраха на метеното…трети пореден сезон провалят едни и същи хора. Каква Европа, бе хора?!За какво ни е, да ставаме за смях там ли? По-добре никава Европа отколкото да паднем резултатно от някакви анонимници и да ставаме за смях.

  2. 21
    5

    След тоя малоумен пост,може да има умрели от смях!Ще те съдим ,мингян!

  3. 8
    28

    А линейки хвърчат към Коматево с бясна скорост.

    • 25
      5

      Po veroqtno e da igraem kontrola s Boka na noviq stadion v Govedartsi ot kolkoto liga evropa.To para za zaplati nqma a ot kade da vzema 150 000 za premii

Коментарите са затворени