Локомотив Пловдив загуби от Дунав Русе с 3:4 у дома в истински голов трилър.

Още с първия съдийски сигнал на Станислав Тодоров двата отбора погледнаха смело към противниковата врата и положенията се наредиха едно след друго. В 22-ата минута Васил Шопов центрира отдясно, Юлиян Ненов изпревари защитник в черно и с много хубав удар “препарира” Илко Пиргов. Точно след половин час игра тимът на Веселин Великов можеше да удвои аванса си, но вратарят на домакините се намеси блестящо след много хубав удар на Мирослав Будинов.

В 40-ата минута играчите на Войн Войнов можеха да изравнят резултата, но капитанът Мартин Камбуров направи неприсъщ за него фрапантен пропуск. Останал сам, очи в очи със Станислав Антонов, абсолютният голмайстор на “черно-белите” не само че се полакоми и не подаде на напълно свободния вляво Дино Мартинович, но и неуспешно прехвърли стража на “драконите”.

Четири минути по-късно обаче настойчивостта на шампионите на България за 2004 година все пак бе възнаградена. Локомотивци проведоха атака като по учебник, а извеждащият пас на Пауло Серджо и поемането и завършващият удар на Мартинович бяха от най-висока класа. Така, на почивката, двата отбора се прибраха при равен резултат – 1:1.

Малко след подновяването на играта – в 52-ата минута, Самир Аясс се разходи необезпокояван пред наказателното поле, Умарбаев не се постара да го спре и миг след това футболистът на Дунав стреля неспасяемо в долния десен ъгъл на Пиргов. Радостта на русенци обаче трая твърде кратко, тъй като в ответната атака голмайсторът им Мирослав Будинов фаулира по глупав начин Пламен Крумов в наказателното поле. Зад топката застана Камбуров, който бе безпощаден и възстанови равенството.

Подобно на момчетата на Великов и тези на Войнов нямаха много време да се насладят на изравнителния гол на своя капитан. При една наглед не толкова опасна ситуация Пиргов излезе на границата на наказателното поле и фаулира иначе “затворения” от Кирил Котев “виновник” за дузпата в полза на Локомотив – Будинов. 31-годишният нападател изпълни със самочувствие удара от бялата точка и отново изведе съотборниците си напред в резултата.

В 81-ата минута Дунав организира блестяща контраатака по лявото крило, която впоследствие се пренесе вдясно, където топката бе пусната към връхлитащия Бирсент Карагерен. Доскорошният играч на Локомотив се откъсна зад защитата на “черно-белите”, но бе повален от Иван Горанов. Юношата на Левски моментално видя червения цвят на картона, а след последвалото изпълнение на капитана Диян Димов дясната греда се притече на помощ и “спаси” Пиргов от четвърти гол във вратата му.

Нищо обаче не бе в състояние да спаси родения в Гоце Делчев страж три минути по-късно, когато появилият се секунди преди това на терена Бранимир Костадинов с много силен и плътен диагонален удар от границата на наказателното поле оплете топката в мрежата зад опитния страж на “смърфовете”.

В продължението Димо Мартинович направи резултата 3:4.

Загубили и теоретично Локо шансове за Европа в момента наш репортер проверява. Дунав и Локо Пд вече са две равенства по между си, една победа на Локо с 2:3 в Русе и днешната загуба на черно-белите с 3:4 на Лаута.

 

38 КОМЕНТАРИ

  1. Наш Крюшо няма и да се появи повече в Пловдив, камо ли в клуба..
    Помнете ми думата.

  2. 7
    2

    Най важнуто е чи бихми Левски,ЦСКА,и жалтити!Тва с Дунъф не е важно.Шъ газим и ф Ифропа,на сън.

  3. 22
    1

    Да съй и глухата кучка!Чаках жалтити да бъдат разкрити-разкриха нас,радвах че жалтити не са получили премиите,то пък ний не сме получавали заплати ощи от лани.Добре поне че стадиона пращеше по шевовете,цял Пловдив беше на този важен за нас мач,защото Пловдив е черно бял,нъл тъй?Даже имам снимка как всички 333 шебека бехме там.Рекоха ми че каквото лошо пожелаеш на ближния се връща на теб.Ся остава да се разпаднем,на там вървят работите. Ся трябва да чакаме некоя лоша новина за Ботев та да живним малко.

  4. 16

    господин Крушарски видя че Локото няма да се класира за Европа и реши да не плаща заплати и който не му отърва да си хваща пътя. Голям хитрец излезна същия като Чандъра ама ние му бихме шута а вие му правите свирки до последно.

    Ай Ювеееее

  5. 18
    1

    Кък тъка дъ ни сме в Ивропъ ва! Нашее сътилит Наполи дее ва? А? Жъ пратим двамъ нъ “Сан Паоло” дъ упънит байракъ.

  6. 29
    2

    Голям, голям Христо Крушарски! Локомотив има математически шанс за класиране в ЛЕ! Жалтити са пред инфаркт, линейки не смогват да стигнат до Коматево! Благодарим Ви Г-н Крушарски за уникалната футболна база която построихте, благодарим Ви за уникалното Спортно училище в което учат синовете ми Махмуд и Реджеп! Благодарим Ви за феноменалната база в с. Говедарци където ходят на подготвителни лагери мъже, деца и юноши! Благодарим ви за качествените треньори в школата които обучават синовете ни (Махмуд и Реджеп) на футболната магия! Христо Крушарски завинаги един от нас!

  7. 20
    1

    Футболистът на Локо (Пд) Павел Виданов изплака мъката си от факта, че той и съотборниците му не са взимали пари повече от 5 месеца.
    Ето какво каза централният защитник след края на мача с Дунав, загубен от черно-белите с 3:4:

    “Не сме взимали доста дълго време пари. Трудно се играе така. Доста мачове изиграхме на мускули. Това е от януари месец още и може би от по-рано. Това си оказва влияние”.

    “Имаше обещания от страна на ръководството, но нещата не се случват. Ситуацията е деликатна. Насъбрало се е напрежение между нас. Не казвам, че парите са причината, но всичко е вързано ръка за ръка. Не съм обиден и не се чувствам излъган, далеч съм от мисълта да обвинявам президента”.

  8. 15
    2

    Tih bql Dunav se valnuva
    Veselo 6umi
    I Radetski gordo pluva…….
    Ai nazdrave ot Arjentina
    Ve4e iztrqskah edna polvinka

    • 4
      14

      ПИШИ НА БЪЛГАРСКИ ВЕ ЖЪЛТУРЧИН МАЙКА ТИ ДЕБА!!!

      • 13

        От Аржентина ви пише
        забравил си е българския в България

  9. 15
    1

    …ми кат нямат заплати…
    цоцат от ТаТи (тото)…

  10. 20
    1

    4. на циганска поляна
    купа няма….

    5. болен фен на локото бълнува
    как русенски yi го лекува

  11. 23
    4

    Ботевисти, не падайте на тяхното ниво да мразим и злобеем. Радвайте се на спечелената купа и се гответе за предстоящите мачове. На Локо пожелавам успех.

    • 27
      4

      Пич, ние нито мразим, нито злобеем. Просто се кодошим с тях и си правим веселото…

  12. 21
    1

    Самосезирам се. Папката от този мач ще я наредя до папката от Монтана – Славия.

  13. 30

    Камбуров и компания май са залагали като за последно!!! А феновете какво очакваха от тези продажници??? Пълен цирк!!!

  14. 24
    2

    така… сега малко рима:
    1. Ботев – гледа и се чуди…
    на Лаута цигани и луди…

    2. отбор най-честен…
    с тотото известен… (що е то?)

    3. локото с празен мях…
    отново са за смях

  15. 28
    1

    Този ТОТО-спектакъл нарочно завърши 3-4, за да може при евентуално равенство в точките между мангалите и Дунав след последния кръг, да се компенсира онова 2-3 в Русе.

    А Круша ви ебе але-алее, а Круша ви ебе, а Круша ви ебе с 1Х2…

    😀

  16. 27
    6

    и сега какво няма да играем шампионска лига….по-добре да стана от Ботев вече!!!

    • 4
      15

      Чиба ва Ботяфъ я свещен само за нази Стрямналий ва да тейба.

        • 3
          6

          Не мога ва сърце не ми дава ба да тейба и мисира.

          • 8
            2

            Токущо изчуках майка ти ! За нищо не става пачаврата.

          • 10
            1

            100-яне,Ботев има купа във витрината а Клошара ви донесе поредния присмех от цяла футболна България.

          • 4
            5

            Ава с тая пишка амжурка си чукал насън ама кът та гледам кво газенце си нафърфорил жа ти отпора боздугана та да си спомняш бат ти Стоенчо със добро.

  17. 27
    1

    ами сега…буфериииииииии….ай пишете…..
    ъкъта…. мъката…. пъкъта….

  18. 31
    2

    тотооо оле оле,тотооо еле оле
    тотооо оле олее,ТОТООО обичаме тее.Айй мангалии xaxaxaaaa

  19. 25
    6

    Крушарски, помияр лъжлив, нали щеше да ни платиш ве палячо?! До кога да чакаме? Нарочно излъга, че до края на Май ще платиш нали курво? Щото знаеш, че тогава ще е свършило първенството и няма да можем да ти отвърнем нали палячо?! Е ти сега да видиш как е курво Говедарска!

  20. 19
    4

    Реално Дунав са по-добър отбор от нас 🙂 Честито момчета, желая ви успех в ЕКТ !

  21. 25
    4

    тотооо оле оле,тотооо еле оле
    тотооо оле олее,ТОТООО обичаме тее.Айй мангалии

Коментарите са затворени