Венцислав Гюзелев стана голмайстор на “Марица” и през този сезон. Той отбеляза рекордните 31 гола и оглавява своеобразната класация, като е отбелязал около 1/3 от всички голове за своя отбор. Тимът отбеляза общо 99 гола във всички турнири – 95 в Трета лига, два от които автоголове и 4 за Купата на АФЛ. По все още непотвърдена информация (поради липса на официална статистика от ЗС на БФС) Венцислав е и голмайстор на Трета лига – Югоизточна група. Така той записва най-успешния сезон в своята кариера.

Вече след края на сезона в Трета лига, решихме да поговорим с голмайстора на “Марица” Венцислав Гюзелев. PlovdivDerby.com е един от малкото сайтове, които публикуват информация не само за Ботев и Локомотив, а и за останалите отбори от Пловдив и региона.  И тъй като Марица записа добър сезон, техният голмайстор също, ние решихме да се поинтересуваме как се случи това.

Венцислав Гюзелев

ВЕНЦИСЛАВ ГЮЗЕЛЕВ – “Марица” (Пловдив)

роден: на 18 юни 1994 г. в Пловдив
юноша на: Ботев (Пловдив)
пост: халф
предишни отбори: Ботев, Раковски-2011, Созопол

Сезонът в Трета лига завърши, а ти си голмайстор на отбора за втори пореден сезон, как се вкарват 31 гола?

Да, за втори пореден път ставам голмайстор на отбора на Марица и съм много щастлив от това, иначе тези 31 гола са благодарение на труда на целия отбор и съм много благодарен и задължен на момчетата, тъй като без тях нямаше да вкарам тези голове! И тук е моментът да кажа, че в отбора на Марица има много млади футболисти с качества и тези млади момчета заслужават да им се даде шанс да се развиват на по-високо ниво.

Вероятно въпросът ще е риторичен, но смяташ ли сезона за успешен за теб?

Сезонът за мен е повече от успешен, вкарах много голове, изиграх много силни мачове и съм доволен от това, което постигнахме с момчетата, въпреки че много малко не ни достигна за първото място.

Какво е бъдещето пред теб, оставаш ли в “Марица” твърдо или има интерес от други клубове?

За бъдещето ми все още не е ясно, но има интерес от отбори от А група и се надявам най-скоро време да има развитие и да ми се даде шанс да се докажа в професионалния футбол.

Какво не достигна на “Марица” да завърши на първата позиция в Трета лига?

Малко не ни достигна за първото място, но все пак това, което направихме с моите съотборници и треньорите е много. Все пак повечето сме млади момчета и покрай трима-четирима по-опитни се борихме всеки мач, докрай за първото място, но и късмет малко не ни достигна, тъй като загубихме два мача след автоголове.

Кой е най-успешния ти период до сега в твоята кариера, престоят ти в “Марица” ли?

Този сезон беше най-успешен за мен в моята кариера. Вкарах 31 гола, също имах и много асистенции. Не знам дали някой друг този сезон е вкарал толкова голове колкото аз вкарах, без значение в коя група, така че за по-добър сезон не мога и да си мечтая!

На какво дължиш своето видимо израстване?

Най-много дължа на старши треньора Стоян Димитров – той ми даде нужната свобода на терена и ми гласуваше огромно доверие във всеки един мач. Това много ми помогна да съм в страхотна форма и да показвам най-доброто на което съм способен.

Ти си юноша на Ботев, защо напусна “жълто-черните”?

Бях пратен в Раковски в Б група –  тогава тимът беше сателит на Ботев. След разпадането на сателита, от Ботев не ми предложиха договор и така тръгнах по друг път.

Кой от хората около теб те е подкрепял най-много, кой ти е давал стимул?

Моето семейство и приятелката ми са хората, които винаги са били до мен и са ме подкрепяли във всичко!

Какво би пожелал на себе си, какво искаш да ти се случи в бъдеще?

За себе си бих пожелал най-вече да съм здрав, а за в бъдеще си пожелавам да пробия в професионалния футбол.

А какво ще пожелаеш на нашите читатели, на привържениците на футбола в Пловдив, на тези на “Марица”?

На вашите читатели пожелавам да са живи и здрави и да прекарат едно хубаво и слънчево лято, а на привържениците на Марица пожелавам в най-скоро време да видят техния любим отбор да играе в първа или втора лига, защото отбор като Марица заслужава да е в професионалния футбол!

 

Автор на интервюто: Иван Бернардов; снимки: ПФК “Марица-1921”