На 12 юни от 10:00 часа ще е първата тренировка на Ботев Пловдив за сезон 2017/18, научи PlovdivDerby.com. Преди минути треньорското ръководство на тима взе решението и изготви програмата.

“В момента подготвяме датите за лагерите извън Пловдив. Ще има разговори с началниците и ще решим дали те ще са в България или в чужбина. Все още нямаме яснота по този въпрос”, заяви Николай Киров пред PlovdivDerby.com.

Ботев (Пловдив) ще научи първия си съперник в Лига Европа на 19 юни. Тогава в централата на УЕФА в Нион ще бъде теглен жребият за първия и втория предварителен кръг. Мачовете от първия кръг са на 29 юни и 6 юли, а за втория – 13 юли и 20 юли. “Канарчетата” ще домакинстват на стадион “Лазур” в Бургас. Като втори вариант ще е записан националният стадион “Васил Левски” в София.

Предстоящото участие ще е под номер 17 за клуба в евротурнирите. Първото е през далечната 1962 година в несъществуващия вече турнир за КНК. Тогава “канарчетата” достигат до четвъртфиналите, където отпадат от Атлетико (Мадрид). Това е и най-големият връх в клубната история. Последното участие бе през 2014 година за Лига Европа. Тогава “жълто-черните” бяха елиминирани от австрийския втородивизионен Санкт Пьолтен.

12 месеца по-рано Ботев достигна до третия квалификационен кръг на ЛЕ, където отпадна от Щутгарт без да загуби мач – 1:1 в Бургас и 0:0 в Германия. “Канарчетата” имат общо 48 мача в Европа. Балансът в тях е: 18 победи, 11 равенства, 19 загуби.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Все пак трябва и малко почивка за момчетата, няма как.

  2. 5
    1

    Имаше информация, че Ботев ще започнат от втори предварителен кръг, но не е така. Ще играем от първи кръг(29.06.17 и 6.07.17), където ще сме поставени, а евентуално във втори кръг(13.07.17 и 20.07.17) ще сме срещу поставен отбор. За трети кръг се взема коефициента на поставения отбор от двойката във втори кръг, тъй като жребия се тегли на 14.07.17 т.е. между двата мача от втори кръг и там има вероятност отбора да е поставен.
    Няма да играем директно от втори кръг, защото България за този сезон заема 29-то място и всички български отбори играят в ЛЕ от първи кръг. Миналата година заемахме 25-то място и носителя на купата (Берое игра като такъв) започна от втори кръг. Шампиона, както и преди се включва от втори пр. кръг в потока на шампионите за ШЛ.
    От 12-и до 29-и юни са само 16 дена подготовка. Това за физическа и игрова подготовка ми се вижда доста малко, но Киров си знае.

Коментарите са затворени