След 36 години, след толкова изстрадани моменти, изпадания, фалити, възходи и падения, жълто-черните отново са на върха с трофей във витрината. Главният виновник за промяната в клуба обаче се казва Николай Киров и неговото име ще бъде записано редом до големите имена в славната ни 105 годишна история.

Трябва да се отчете и правилната постъпка на верните бултраси, които не позволиха на Николай Митов – Жадното да поведе отбора през септември миналата година, а изборът на нов треньор от ръководството се оказа най-правилния. Киров не само познава отлично обстановката в клуба и не тръгна да флиртува с феновете, както обикновено правят “чуждите треньори”, запази съблекалнята спокойна и накара футболистите да мислят само за футбол. Той разчиташе и на друга жълто-черна легенда – Иван Кочев. БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ПОДВИГА!

За футболистите каквото и да кажем днес ще е малко. Отбор, който в началото тръгна колебливо, в края на сезона заслужи обичта на хилядите пловдивчани, като играеше мъжката и дори и да знаеше, че има само 1% възможност да бие шесткратния шампион, я използва и го направи. Направи го защото го искаше повече от всичко, спази тактическите оказания на щаба, раздаваше се до край и показа, че волята е над всичко. Направи го и заради тези близо 10 хиляди на Националния стадион и онази огромна част от Пловдив, която жадуваше за този миг от 1981-ва година. Направи го, защото нямаше друг избор! Зад себе си остави отбори като градския тото отбор и софийските книжни грандове, които се точиха за Лига Европа, но останаха с пръст в уста. Време беше и над нашият двор да изгрее слънце, сега ние ще пируваме в Пловдив!

А публиката, не онази “шампионската” със 100-ната фена от Разград, а другата, която напълни 3 сектора на стадион “Васил Левски”, заслужи тази велика емоция! Заслужи я заради своята безрезервна подкрепа и любов към клуба, неговата история и заради онези, които вече не са сред нас, но винаги ще бъдат.

Бултрасите изригнаха с шествие в София, където никой не го очакваше, купонясваха през целия мач и поздравиха България с празника за нашата писменост и култура! Отдадоха последна чест на Челсито!

Тази Купа е за всички нас!

 

ДА Я ПОСРЕЩНЕМ ЗАЕДНО ДНЕС, 25.05 ОТ 17:30 НА КОЛЕЖА И ДА Я СЪПРОВОДИМ ДО СГРАДАТА НА ОБЩИНАТА КЪДЕТО ОТ 18:30 ЩЕ Е ГОЛЯМОТО ТЪРЖЕСТВО ЗА ВСИЧКИ ПЛОВДИВЧАНИ!

 

САМО БОТЕВ!!!

 

Bultras.com

23 КОМЕНТАРИ

  1. Аре, Канари! Честито, Канари! Успех за Ботев значи успех за пловдивския футбол! Стискам палци и на Локото.
    Само Ботев!

  2. 22
    2

    Предлагам на всички локомотивци да спрем поне днес да плюем по Ботевистите да им покажем че може да не падаме толкова ниско . Нека да си празнуват ,полага им се а и си го заслужиха. ЧЕСТИТО!!! Да отидем в неделя да подкрепим нашите да бият Дунав и така да си гарантираме 4-то място и бараж ако дай боже с Верея и Лига Европа и за нас. Само ЛОКО

    • 5
      4

      даааа ти си истински локомотивец…. искаш ли сега да ни напишеш пак какво пишело в държавен вестник за Велбъжд и как Жоро ни бил купил титлата и СУПЕРКУПАТА!!??

      • 1
        3

        Пише първия Шампион и Супершампион на България за 2004г е ЛОКОМОТИВ Пловдив(спечелили и Суперкупата в рамките на един сезон , дотогава няма друг). АБотевистите да си пишат каквото си искат.

        • 4
          8

          ти гледа ли мача? Ако си не ти ли направи впечатления статичната игра на Лудогорец. Та те оставиха Косоко 6 минути да си наглася топката за първия гол. Не направиха нищо цял мач…. И не ти ли направиха впечатление реакциите след мача??!! Не сме от вчера и сме гледали наговорени мачове и този беше една пародия

  3. 4
    13

    5000-6000 души отишли на финал. Закривайййййй хахахаха. Беласица има повече фенове от жълтите циганета бухахахаах

  4. 10
    4

    Успеха ни беше троен..1 Спечелихме купата.2 Класирахме се за ЛЕ.3 Изхвърлихме злобните кюстендилски комплесари от ЛЕ.Сега трябва да се молят да стане чудо,да изхвърлят някой за да се вмъкнат те.

    • 4
      3

      Пич радвай се на купата. Вместо да се кефиш и да си в 17.00 на Колежа и да усетиш онази тръпка която изживяхме ние през 2004г. ти в 19.15ч пишеш глупости за нас. Все ние сме ви в устите???. И какво като изхвърлихте Локо? Ще станеш по-умен и няма да си толкова злобен ли? Плюс това не бъди сигурен че няма да играем и двата отбора в Лита Европа наесен(какво по-хубаво от това?), УЕФА няма да позволи на Цецка да вземе лиценз за турнирите. Така че на вас честито а теб ако не те е срам че си пловдивчанин продължавай да кълнеш .

      • Пич радвай се на купата. Вместо да се кефиш и да си в 17.00 на Колежа и да усетиш онази тръпка която изживяхме ние през 2004г. ти в 17.15ч пишеш глупости за нас. Все ние сме ви в устите???. И какво като изхвърлихте Локо? Ще станеш по-умен и няма да си толкова злобен ли? Плюс това не бъди сигурен че няма да играем и двата отбора в Лита Европа наесен(какво по-хубаво от това?), УЕФА няма да позволи на Цецка да вземе лиценз за турнирите. Така че на вас честито а теб ако не те е срам че си пловдивчанин продължавай да кълнеш .

  5. 6
    4

    Много ми е кеф като гледам тото-мангалите от задния двор на ВСИ как се гърчат от завист и злоба. Това прави спечелването на купата още по-сладко. Яжте ми жълтия грездей, манговци…

  6. 5
    8

    сценария е същия от миналата година когато подариха купата на голямата кочина. отбор от В група “ИЗНЕНАДВАЩО” взима купата и “докзва на всички, че мястото им не е там”. После идва Спасителя – едно джудже от Микрево с мутренско минало, и цъфтват розите. А ако някой си мисли, че не съм прав да се запита защо Домусчиеви не са били на мача и случайна ли е топлата връзка между двата отбора? “Покупката” на Жоао Пауло беше заем, който Гела се опитва да си върне като пусне БотевЪ в Европа…

    • 9
      2

      Каквото те успокоява, това си мисли.
      А БОТЕВ ЩЕ ПРЕГЪРНЕ КУПАТА И НИЕ ЩЕ ЗАПЕЕМ: ВИВА КАНАРИ!!! – това е истината!

      • 2
        7

        опревергай ме ако можеш, но явно и ти си забелязал симулативната игра на националната кауза. Та те едва мърдаха на терена… 🙂

  7. 12
    3

    Тази купа е и за всички комплексари, привърженици на отбора от Лаута, които не спират да пишат в темите ни!!!

  8. 3
    11

    Защо нямаше транспаранти “Кур за БФС” на мача ?
    Защото знаехте че БФС ще ви подари купата.

  9. 4
    19

    Gela dori ne e bil na matcha … hhahaha. dal e narejdaneto predwaritelno

  10. 4
    15

    “Аз мисля, че нашите момчета имаха всички качества да си вземат купата без проблем, но може би не са имали мотивация на нужното ниво. Поздравявам Ботев и им пожелавам успех в евротурнирите”, сподели Петричев на излизане от националния стадион.

  11. 22
    4

    …”Зад себе си остави отбори като и градския тото отбор и софийските книжни грандове, които се точиха за Лига Европа, но останаха с пръст в уста.%…
    ХАХАХАХАХАХААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • 3
      20

      “Аз мисля, че нашите момчета имаха всички качества да си вземат купата без проблем, но може би не са имали мотивация на нужното ниво. Поздравявам Ботев и им пожелавам успех в евротурнирите”, сподели Петричев на излизане от националния стадион.

Коментарите са затворени