Отборът на Пловдивски университет “Паисий Хилендарски” стана шампион по футбол и донесе купата от студентското първенство (Национален университетски шампионат ) в Пловдив. Възпитаниците на Стоян Димитров надиграха на финала, който се проведе на стадион “Локомотив” в Стара Загора, НСА “Васил Левски” с 4:2.

Гостите от НСА откриха резултата през първата част, а до нейния край ново попадение не падна и двата тима се оттеглиха на пауза при този резултат. През втората част пловдичани бяха далеч по-добрия тим на терена. Първо младият футболист на “Марица” Георги Георгиев изравни, а Борислав Караматев даде преднина на “червените” от Пловдив. Кристиян Митев направи 3:1, а Георги Георгиев със своя втори гол в мача окончателно реши спора в полза на ПУ. Все пак в края на мача футболистите на НСА върнаха едно попадение, но само за да направят загубата си по почетна.

Така отборът на Пловдивски университет “Паисий Хилендарски” спечели шампионската титла в студентското първенство през този сезон. След двубоя всички футболисти на пловдивчани, както и треньорския щаб бяха наградени с медали, като на отбора бе връчена и купата за победител в шампионата (на снимката).

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени