Днес започва плейофната фаза за класиране в Лига Европа в Първа професионална лига. Двубоят, който открива този етап от сезона е между Ботев (Пловдив) и Берое. Двата тима кръстосват шпаги в поредната битка за Тракия. Този път обаче в сблъсъка ще има и допълнителен залог, защото победителят от сблъсъка ще продължи да мечтае за класиране за евротурнирите.

Както е известно, сега двата тима ще се изправят един срещу друг в две срещи на елиминационен принцип. Победителят пък ще срещне в следващия кръг отборът, който спечели другия плейофен мач между Пирин и Верея.

От началото на сезона двата тима вече имаха две срещи помежду си, като направиха паметни мачове, в които обаче Ботев излизаше краен победител. В Стара Загора “канарчетата” се наложиха с 4:3, а след това на свой терен също триумфираха с 2:0. Общата статистика също е леко в полза на пловдивчани. В изиграните 93 срещи в елита те имат 36 победи, срещу 33 загуби, а 24 мача са завършили наравно.

Берое обаче се намира в много силен момент от сезона. Отборът набра инерция и е в серия от 5 поредни мача без загуба, а още по-впечалтяващо е, че тимът е и в поредица от 4 поредни гостувания без поражение. Така че старозагорци се надяват днес да продължат в същия дух и да вземат добър резултат преди домакинството си в ответния мач.

Добрата новина за домакините е, че могат да разчитат на всичко най-добро за този мач. Антонио Вутов, който се възстановяваше от пресечен мускул, вече се чувства добре и ще бъде на разположение на треньорския щаб. Същото важи и за изтърпелите своите наказания Радослав Терзиев и Цветомир Панов.

В Берое също нямат кой знае какви кадрови проблеми. Единствено Атанас Зехиров остава в лазарета, докато всички останали играчи ще са на разположение на Ферарио Спасов.

8 КОМЕНТАРИ

  1. 7
    4

    Циганските курви нямат място в темите за БОТЕВ ПД!

    • 2
      3

      Вие от ИЗГРЕВ БОЙС какви сте бе жълт травестит?Хем травестити(жълти),хем натурални мангали!

  2. 3
    11

    Успех за Берое! Селяните от Коматево нямат отбор за Европа!

  3. 7
    14

    Ава ква битка за Европа ва….туй си я чисто Стрямналийско дерби ба да вейба.

  4. 29
    5

    Европа кога бе кучко недоебана? И Крушьо ви разкри !

    • 26
      2

      Финал за купата – кеф! А ти се давиш от злоба, смях…

    • 15
      1

      Битка за Тракия.Вас не ви водят в Тракия.

Коментарите са затворени