Вторият отбор на “Марица” разби гостуващия “Лидер” (Ягодово) с 5:2 в мач от предпоследния 21-ви кръг от първенството на “Б” ОФГ – запад. В срещата играна на стадион “Марица” маричани имаха пълно превъзходство, особено през втората част и постигнаха убедителен успех.
Още в 10-та минута “жълто-сините” поведоха с гол на Веселин Тосев. Последваха няколко пропуски пред вратата на гостите, но първата част завърши при резултат 1:0.
В началото на втората част Ральо Ралев удвои с гол в 48-та минута. Иван Пастърмаджиев направи резултата класически в 55-та минута. Гостите намалиха от дузпа, но нов гол на Пастърмаджиев в 75-та минута възстанови разликата от три гола. В 84-та минута Шенол Шерифов направи 5:1, а с гол в 89-та гостите оформиха крайното 5:2.
След поредния си успех “Марица”-2 събра 54 точки и е на две зад лидера “Марица” (Цалапица), който също днес победи с 2:1 “Спортинг” (Бенковски). Двата тима имат да изиграят отложен мач по между си, в който вероятно ще се реши съдбата на първото място. И двата отбора нямат допусната загуба до този момент. В последния кръг пловдивчани гостуват на “Радиново”, а “Марица” (Цалапица) на “Спартак” (Ново село).