След серия от лоши резултати, тимът на “Асеновец” разби с 4:0 гостуващия “Гигант” (Съединение) в мач от 30-ти кръг в Трета лига – Югоизточна група. Водения от Михаил Аврионов отбор имаше превъзходство през целия мач и заслужено стигна до убедителния успех. Гостите рядко загатваха за възможностите си и така и не стигнаха поне до почетно попадение. С прибавените три точки станимаклии се изкачиха до 12-то място с 35 точки, колкото има и “голямоконарската чета”, на 13-та позиция. Двата тима са на 8 точки от червената зона преди последната среща от кръга между “Верея”-2 и “Миньор” (Раднево). При победа на “Миньор” разликата ще е едва 5 точки.

В следващия 31-ви междинен кръг “Асеновец”гостува в Оризари на “Евроколеж”, а “Гигант” на “Атлетик” в Куклен.

До края на първенството “Асеновец” имат мачове както следва: домакинство на  “Атлетик” Куклен, гостуване на “Марица” и домакинство на “Свиленград”. Простата сметка показва, че единствено последния двубой може да бъде вписан в графата “сигурни”. Но при взимане на точки в Оризари, у дома срещу “Атлетик” и победа в последния кръг срещу “Свиленград”, тима от Асеновград едва ли ще има проблеми с оставането си в групата.

До края на първенството “Гигант” имат мачове както следва: домакинство на “Свиленград”, гостуване на “Карнобат” и домакинство на “Елхово”. И тук положението е подобно.  “Голямоконарската чета” трябва да вземе мачовете си със “граничарите” и с “Елхово” за да са сигурни в оставането си в групата.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ТРЕТА ЛИГА