Трима настоящи и двама бивши футболисти на Локомотив Пловдив ще свидетелстват на 19 май пред съда по делото за черно тото. Това са капитанът Мартин Камбуров, играещият помощник-треньор Александър Тунчев, Кирил Котев, бившият капитан Здравко Лазаров – Електричката и Йордан Тодоров.

Обвиняеми са бившият треньор на Любимец Красимир Мечев и помощникът му Анатоли Тонов заради работата им през сезон 2013-2014, когато отборът играе в “А” група. Според прокуратурата целта им е била клубът да губи мачове, а треньорите чрез залагания на резултати да печелят от хазартни игри.

Това става ясно от обвинителния акт срещу Мечев и Тонов, който е подписан от спец-прокурор Детелина Ганчева. Делото е вече в спецсъда и ще се решава от съдия Иво Хинов, пише novsport.com.

В началото на разследването прокуратурата повдигнала обвинения на още двама – на президента на Любимец Атанас Сталев и на шофьора му Павел Костадинов. Делото срещу тях обаче е прекратено през ноември м.г. по липса на доказателства за извършено престъпление.

Разследването за т.нар. черно тото започва през 2014 г. в ГДБОП след сигнали на БФС, които съдържат информация за измами при залагания. В книжата имало и рапорти на съдии и доклади на делегати.

От спецобвинението казват, че нагласените мачове на Любимец са над 10. В обвинителния акт под съмнение са поставени срещи на отбора с Левски, Нефтохимик, Черноморец (Бургас), Пирин (Гоце Делчев), Лудогорец, Литекс, Черно море, Берое, Локомотив (Пловдив) и ЦСКА.

Всички те са играни в пролетния полусезон на първенството през 2014 г.

За да хванат хазартните далавери, спецполицаите слагат бръмбари в съблекалните на няколко стадиона.

Освен на този в Любимец, подслушвателни устройства има и в Пловдив и София. Според защитата на подсъдимите в СРС-тата се чувал само шум от течаща вода от душовете в съблекалните.

По време на разследването показания дават най-вече футболисти. Сред по-известните имена са играчите от Локомотив (Пловдив) – Кирил Котев, Здравко Лазаров, Йордан Тодоров, Александър Тунчев и Мартин Камбуров. Точно те ще свидетелстват и пред съда на 19 май.

Антимафиоти ровят за доказателства в две от колите на Мартин Камбуров – беемве и фолксваген голф. Претърсван е и апартаментът му в Пловдив. Разследващите влизат и в жилищата на Кирил Котев и Александър Тунчев. Те обаче не са подведени под наказателна отговорност.

13 КОМЕНТАРИ

  1. а значи скоро ще излезят данните и за настоящия сезон на АФД-то. Сега още подслушват

  2. 3
    2

    Разговорите от съблелалнята преминават по следния начин:
    Влиза треньора:
    – Салам алейкум футбълар!
    Целият отбор в един глас:
    – Алейкум салам!
    След това влиза Султан Коко, всички проскат черно-белите дрипи на земята, коленичат на тях, опират чело в пода и започват молитва към всевишния на арабски! Отнема между 15 и 17 мин.
    След това Султан Коко ги пита:
    – Господа Цигани, Лайняхи, Гагаузи, Копанари, Катунджии, с Г-н Сталев имаме ундурма, тото гелди, финанс гелди, Камбур Ага да разпредели парсата! Аллах акбар!
    Цялата съблекалня отговаря в един глас:
    Аллах акбар! Саде Локо!
    Коленичат отново върху дрипите и удрят чела в земята!
    След мача Камбур ага раздава парсата в съблекалнята, но доста от онбашиите са недоволни щото за тях са останали трохи, а Камбура, Електричката, Тунчев и Котев са лапнали лъвският пай, започва скандал на цигано-турско-арабски след това се помиряват, отиват в Галакси или Планета и изпиват заработеното!

  3. 7
    4

    Пак гнусни инсинуации! Ние не играем тото. Ние просто знаем как ще завърши мачът. Това не е престъпление!

  4. Ама баща ти като го сложи на майка ти, не й викаше циганка, ами “миличка”.

  5. Да, ама баща ти като го сложи на майка ти, не й викаше циганка, а “миличка”.

  6. 11
    3

    Дано сега млъкнат че Ботев играели тото.

    • 3
      1

      че това, че Любимец играели като как означава, че БотевЪ не са??!! Освен това си спомням доста съмнителни ваши резултати с Любимец по времето на Цецо Крадецо

      • Аз играчи на Ботев и от ръководството следствени не знам да има!!!Така ,че дали са или не са играли това е във кръга на мангалските измишльотини!!!А циганета гледам доста има разследвани за черно тото а кажи кой играе ся аааааа????????????????

  7. 17
    5

    ТОВА ЕЛЕМЕНТАРНО ПОДОБИЕ НА ОТБОР БЕШЕ СЪЗДАДЕНО ОТ КЮСТЕНДИЛСКИЯ ЧЕРЕШАР САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗАРАДИ ТОТОТО!!!
    И ОТ ТОГА ТА ДО ДНЕС ТОВА ИМ Е ОСНОВНОТО ПРЕПИТАНИЕ НА ЖАЛКИТЕ ЦИГАНИ !!!!
    ГНУСНА ИЗМЕТ !!!
    СРАМ И ПОЗОР ЗА ПЛОВДИВ !!!!

    • 3
      3

      Абе лайнар, не се изказвай неподготвен с основното си образование.

  8. 15
    4

    Мяуууу…..е сега ни се е*ба мамата.Резилът е пълен.

  9. 34
    14

    Майка си дейба циганска дейба, Аман вече, и аз съм циганин, ама баш като тея моите мангали не съм чак такъв циганин!

Коментарите са затворени