Много странна и сконфузна ситуация се случи днес на ежегодния турнир Данониада в Пловдив, научи PlovdivDerby.com.

Вторият отбор на Локомотив при набор 2005 спечели изданието в Пловдив, но под името на частния клуб Юнайтед Пловдив. До това нещо се е стигнало, след като на черно-белите е било заявено от организаторите, че не могат да участват с два отбора, а те са явили освен с момчетата от набор 2005, но и с отбора си роден 2006-а година. Така по документи турнирът е спечелен от Юнайтед Пловдив след победа над Ботев във финала, но под името на Юнайтед всъщност са играли децата Локо Пд от набор 2005.

“Възпитаниците на треньора Даниел Димитров сразиха всички съперници в своя поток и заслужено ще бъдат един от двата тима, които ще представят област Пловдив на финалите”, пише в официалната страница на Локо Пд. Всичко това добре, но под какво име ще участват Локо на финалите и въобще на Лаута ли ще пристигне поканата за финалите, след като децата са играли под името на Юнайтед?

“В турнира, който е за деца родени през 2005-та година, взе участие и набор 2006 на Тодор Костов. “Черно-белите” показаха хъс и желание за победа срещу батковците, но отпаднаха във втория кръг на надпреварата”, споменават още от официоза на черно-белите. Отборът на Тодор Костов всъщност е заел едното свободно място в турнира за тима от Лаута и се е състезавал под името на Локомотив Пловдив.

Първите два отбора от всяка зона се класират за финала на турнира, който ще се проведе в София. Победителят в тазгодишното издание на Данониада ще премери сили през есента с 32 отбора от цял свят на „Международна купа Данон” в Ню Йорк.

По документи в Пловдив това са отборите на Юнайтед Пловдив и Ботев, а всъщност не Юнайтед, а играчи на Локо са спечелили турнира и са заслужили място на финалите.

Развръзката на тази абсурдна ситуация предстои?

2 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    3

    Така е, децата се срамуват,че са футболисти на локото! Но понеже никой не иска при себе си циганчета се налага да мислят други имена.
    Съвет към циганчетата: изкъпете се и може да побелеете малко и да спрете да миришете.

Коментарите са затворени