Иван Василев отбеляза попадението за Ботев във финала срещу Левски, спечелен драматично от “канарчетата” след изпълнение на дузпи. Ето какво сподели нападателят пред официалния сайт на “жълто-черните”:

“Разделихме си по едно полувреме с тима на Левски. Първите 10-15 минути преминаха в изритани топки и повече единоборства, но след това заиграхме нашата игра – с разиграване на топката, изостряне на атаките с различни и красиви комбинации. През втората част обаче отборът на Левски ни надигра, увлякохме се по тяхния начин на игра и започнахме да играем притеснено и хаотично.”

“Ситуацията за нашия гол ми беше много позната, тъй като това взаимодействие между мен и Крис е тренирано многократно и винаги се получава. Още когато видях, че се освобождава от противниковия играч знаех, че ще ми пусне пас “в уличка” и бях сигурен, че ще вкарам.”

“Принципно, на дузпите винаги има притеснение, все пак това е рулетка и е късмет. Имаме отлични изпълнители на дузпи и бях спокоен, че отново ще прегърнем купата.”

“За мен купите не са най-важното нещо, колкото и странно да прозвучи. Те са стимул и бонус за работата, която вършим. Но ако трябва да избера някоя от трите то бих избрал последната, защото вече се доближаваме до мъжкия футбол и всички отбори са израснали.”