Днес в 17:30 часа Левски приема Локомотив (Пловдив) в първия си мач от шампионския плейоф в Първа професионална лига. “Сините” ще опитат да започнат втората фаза от първенството начисто и да се завърнат към победите. Отборът от “Герена” отдавна отписа титлата, но пък сега трябва да брани с всички сили второто място от напирящия откъм гърба ЦСКА-София.

Локо също обаче има своите амбиции в първата шестица. Пловдивчани се надяват да се преборят за място в евротурнирите, а за целта трябва да се доберат поне до 3-ото място в крайното класиране, което няма да е хич лесна задача. “Смърфовете” също не завършиха положително редовния сезон, като записаха три мача без победа (2 равенства и 1 загуба), така че днес също ще искат да откраднат трите точки.

Левски и Локо вече изиграха два мача помежду си този сезон, като първият двубой в Пловдив завърши без победител (2:2), докато срещата в София отиде на сметката на “железничарите” (2:1). Така столичани днес ще опитат да вземат първата си победа над този противник през настоящия сезон. Иначе общата статистика показва, че Левски играе добре срещу Локо. “Сините” имат 79 победи срещу само 18 загуби, а 25 мача са завършили наравно.

Треньорът на домакините Николай Митов ще има доста кадрови проблеми за днешния двубой. Той не може да използва наказания Давид Яблонски, а контузени са Боян Йоргачевич, Симон Сандберг, Веселин Минев, Джереми де Ноойер и Амаду Сукуна. Много е вероятно наставникът да заложи на вратата на Кръстев, а пред него да действат Сашо Александров, Пиргов, Лукин и Прохазка в отбрана. В средата на терена ще оперират Краев и Бурабия, а пред тях шанс ще получи младокът Станислав Иванов. Огнянов и Нар ще бъдат на двете крила, а за върха на атаката вероятно ще бъде предпочетен Аниете пред неубедителния напоследък Адениджи.

Едуард Ераносян пък е на другия полюс. Треньорът на гостите няма никакви проблеми около състава си и ще може да използва най-доброто, с което разполага. Така на вратата се очаква да стартиар Ел Харуби, а Виданов, Котев и Везалов да са триото централни бранители. Марчев и Крумов ще бъдат използвани като халф-бекове, а в ролята на опорни халфове ще действат Йефтоски и Кики. Умабарев ще бъде атакуващ халф, а в предни позиции голове ще се чакат от Камбуров и Мартинович.

7 КОМЕНТАРИ

  1. ох, 3 кура ни забиха и то само за едно полувреме, вай вай..

  2. 7
    2

    неска ше ни разцепат чернобелите задници. толкова сме слаби направо умряли. Така ше е до края на сезона. Еду е виновен за всичко – изгони младите ни момчета, а останаха дъртаци и некадърници.
    Жална ни майка циганска.

  3. 4
    6

    5 на 0 за ЛОКОТО Имаме велик отбор с велик треньор

    • Таргет на Герена: черни рунтави вмирисани гъзове! бухахахааааааа!

    • 1
      1

      Бегай на доктор!То пък осигуровките…пък парите и те са кът…

    • Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха…
      За 5 на 0 позна,ама збърка отбора МАСТИЙО….

Коментарите са затворени