Феновете на Ботев Пловдив вече започнаха да правят планове за гостуването на Верея в Стара Загора в първия полуфинален мач от турнира за Купата на България. Все още точната дата и час не са определени, но бултрасите възнамеряват да се изсипят по Аязмото много голяма бройка. Близкото разстояние между Пловдив и Стара Загора е предпоставка много фенове на Ботев да пожелаят да посетят мача на живо. Тепърва ще предстоят преговори между ръководствата на двата клуба за броя билети, който ще бъде предоставен на пловдивчани. Клетката за гости на стадиона Трейс Арена е за 500 човека, показа проверка на PlovdivDerby.com. Още два пъти по толкова може да събере съседния сектор, който обаче е с поставени на него седалки. Според наши източници от Стара Загора сектора срещу Централната трибуна може да побере близо 2500 правостоящи зрители. Не е ясно, дали от Верея ще пожелаят да отпуснат тези места за феновете на канарчетата. Със сигурност по умерени фенове на жълто-черните ще се настанят и в Сектор А на стадиона на Верея.

Не е изключен варианта Верея да приеме Ботев на стадиона в Берое. Там сектора за гости може да побере близо около 1600 души. От PlovdivDerby.com правим опити да се свържем с президента на Верея, за да хвърли той повече яснота, какви са намеренията му за този полуфинал, но към този момент опитите ни удрят на камък.

От Клуба на привържениците на Ботев Пловдив пък вече започнаха работа по организирането на екскурзия за феновете, които нямат възможност да пътуват с коли. КПБП очакват СТК към БФС да излезе с дата и час за мача, за да обявят цени за записване в нея.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Жребият за 1/2-финалите за купата на България е хвърлен. Лудогорец ще срещне третодивизионния Литекс, а Ботев (Пловдив) ще мери сили с Верея. “Орлите” и “канарчетата” са домакини в първите срещи.
    Последно кой е домакин първия мач?!?!?Бахти медиите и идиотите,даже и заглавието им е сгрешено

Коментарите са затворени