Иван Чворович говори в обширно интервю за вестник Тема Спорт преди гостуването на Левски, показва сутрешният преглед на печата на PlovdivDerby.com.

– Иване, в последния мач срещу Черно море не взе участие поради контузия. Какво е състоянието ти, ще можеш ли да играеш в предстоящия двубой с Левски?

– Лекарският екип прави всичко възможно, за да бъда готов за предстоящия мач. Имах проблеми в областта на адукторите и през изминалите дни ми биха инжекции.

– Доста футболисти от настоящия състав на Ботев са носили екипа на сините – ти, другият вратар Георги Георгиев, Лъчезар Балтанов, Антонио Вутов, Виктор Генев… Ще се доказвате ли на Терена”, че не получихте достатъчно шанс, ще има ли чувство на реваншизъм?

– Не, защо да има реваншизъм в нас? Излизаме да играем като във всеки мач. Винаги е добре, когато се изправяш срещу Левски. Това са хубавите мачове – срещу сините, ЦСКА, Лудогорец. В такива двубои се чувстваш истински футболист. Ще има много публика на стадиона. Ще се създаде добра атмосфера – всеки играч иска да се докаже в подобни двубои.

– Успяхте да спрете ЦСКА на “Българска армия” – ти не допусна гол срещу червените. Има ли сили Ботев да направи същото и срещу Левски?

– Разбира се, че имаме шансове да постигнем добър резултат срещу Левски. Ще имаме своите шансове. Сините притежават добри футболисти, но аз мисля, че по нищо не отстъпваме на Левски. Надявам се да победим.

– Ботев вече 20 години няма победа на Герена. Дошъл ли е моментът тази серия да спре?

– Със сигурност това ще бъде много труден мач за нас, няма какво да се лъжем. Но ние имаме надежди за двубоя и всеки от нас ще даде максимума, за да си тръгнем с трите точки от София.

– Ти вече имаш победи на стадион “Георги Аспарухов”, първата бе с Миньор. Спомняш ли си този двубой?

– Да, имам спомени от този мач. Ако не се лъжа, победихме с 1:0. Треньор на нашия отбор беше Стойчо Стоев.

– Има ли все още възможност Ботев да се бори за шестицата в Първа лига?

– Докато има теоретични шансове, Ботев ще се бори. Това е нормално. Но за да се случи, на всяка цена трябва да победим Левски в неделя. Ще видим какво ще стане.

– Предвид новия регламент на шампионата, ако вие останете във втората осмица, след това ще имате шанса да достигнете до бараж за Лига Европа и в него да срещнете градския съперник Локомотив. Ще липсва ли пловдивското дерби във втория етап на първенството, ако не се изкачите в класирането?

– Досега не съм имал възможност да участвам в дербито на Пловдив. Но си представям какво уникално чувство е. Разбира се, че ще липсва такъв мач и на публиката, и на футболистите. При един такъв бараж мачът ще е много интересен. Но като погледнете нашият отбор с какви футболисти разполага, си мисля, че заслужаваме напълно
място в шестицата. Притежаваме много добър отбор.

– Ботев е изграден от много млади играчи, които показват добри игри от началото на пролетния дял. Лесно ли се работи в такава атмосфера?

– Да, има много млади футболисти в отбора. Но аз не деля играчите на млади и стари, който заслужава, той е на терена. Хубаво е да се налагат млади момчета. Клубът предоставя уникална възможност за развитието на играчите. Това са най-добрите условия за един млад футболист в България да се развива. Има всичко необходимо и на младите таланти остава единствено да мислят изцяло за футбола.

– През есента ахилесова пета на отбора бяха гостуванията, но през пролетта все още Ботев няма загуба извън Пловдив. На какво се дължи това?

– Не мога да коментирам какво е било през есента. Отскоро съм в Ботев, но мога съвсем спокойно да кажа, че в тези пет мача, които изиграхме през пролетта, показахме добър облик. Вече приличаме на отбор, показваме на моменти красив футбол. Ако играем агресивно и смело, мисля, че няма да имаме никакъв проблем срещу който и да е отбор в шампионата.

– Има доста спекулации за финансовото състояние на Ботев. Има ли някакви забавяния на заплатите?

– Честно да ви кажа, няма никакъв проблем при нас. Всичко се плаща навреме. На никого не се дължи и една стотинка. Всичко е платено. Не знам откъде постоянно идват тези спекулации. Все пак живеем в България и тези приказки са напълно нормални. Но това не влияе по никакъв начин на футболистите.

– Би ли направил съпоставка между феновете на Левски и Ботев? И двете агитки са много темпераментни.

– Футболът се играе за феновете. Най-хубавото нещо е да играеш за отбор, който притежава голяма публика. Надявам се в неделя стадионът да е пълен, за да се получи добра атмосфера. Двата отбора ще дадат всичко от себе си, за да могат да подарят красива игра на хората. Но не се наемам да правя сравнение между феновете на Левски и Ботев.

6 КОМЕНТАРИ

      • 13
        3

        Звъннах, в момента е отскочил до Аржентина!

    • 14
      2

      Явно не си никак “ЗАПОЗНАТ” а си най-обикновен “комплексиран мангал”!Г-н Самуилов е осигурил финансовите средства до месец март включително.Има няколко фирми,които искат да останат за сега анонимни,които са гарантирали средства до завършването на сезона!Ако ръководството на клуба успее да преструктурира един заем,със сигурност Ботев Пловдив ще има нов собственик и ще се завърши стадион Христо Ботев!

      • 2
        9

        Това за парите и аз съм го чувал обаче това за преструктуриране на заем и че едва ли не хора се бият да вземат Ботев и да направят стадиона са на Палийски болните фантазии или по скоро къпе обикновеният привърженик, тези вече сме ги слушали!

  1. 3
    20

    Тоя не си е пил хаповете. Лекувай се момче, докато не е станало късно.

Коментарите са затворени