Малко известно до момента име прави сериозен пробив в немския футбол.  Расим Сюлейман от седмица се състезава за отбора на Рот-Вайс Есен, който участва в Бундеслигата до 19 години. Талантливият българин ще има възможност да се изправи срещу отбори като Шалке, Борусия (Дортмунд), Дуисбург, Бохум, Байер Леверкузен, Борусия Мьонхенгладбах и много други.

До трансфера на Расим се стига, след като е забелязан от немски скаут, откривател на редица таланти. Именно по негова препоръка Сюлейман е пратен в отбора на РВ Есен. Задачата пред новия му тим е да остане в групата. Всички в клуба са обнадеждени, че именно българинът може да бъде един от основните „виновници” за постигането на целта. Той е оставил отлични впечатления с изявите си до момента, като за краткия си престой е предизвикал истински фурор и на него вече се възлагат големи надежди.

Първата крачка към оставането в групата бе направена снощи. Рот-Вайс се наложи с 2:0 над силния отбор на Бохум. Расим влезе в игра 15-ина минути преди края на мача. Той остана на резервната скамейка, тъй като в последната тренировка преди двубоя получи леко разтежение. Самата среща се игра на осветление – от 19:30 ч. българско време.

Расим Сюлейман е роден на 8 февруари 1999 година в Асеновград. На терена се подвизава като дясно крило. Той е юноша на Локомотив (Пд), като е минал и през ЦСКА. Записва 2 мача за мъжкия отбор на „смърфовете” – в контролни срещи. На два пъти е викан в проекто националния отбор на България.

4 КОМЕНТАРИ

  1. Расим Сюлейман е роден на 8 февруари 1999 година в Стряма. На терена се подвизава като дясно крило.
    ЕИ ГО НА ВА НАШЕ МОМЧЕ ВА СТРЯМАЛИЯ ГОЛЯМ,ЖА СТАВА ОЩЕ ПО ГЛОЯМ ГА КРУШАТА ПРИМЕСТИ ЛОКУ В СТРЯМА ВА АХМАЦИ.
    НИ ИМАМЕ ОЩИ ПО ГОЛЕМИ ТЪЛАНТИ ВА ГЬОТФИРЕНИ.

  2. 10
    10

    Само, като му прочетох името и ми стана ясно, че е от Локомотив!

Коментарите са затворени