Днес, 12 март 2017 г., ФК „БОТЕВ” Пловдив отбелязва 105 години от своето основаване. Една дълга, напоена със страст история навършва век и пет години. История, вдишала първите си глътки въздух някъде из прашните пловдивски улици и проходила по разрошените и неравни градски поляни. История, родена от група местни момчета и възпитавана с обич, вярност и всеотдайност от редица поколения в града на седемте хилядолетни хълма…

История, която прави от „БОТЕВ” най-стария клуб в страната и му отрежда ролята на знаменосец на българския футбол. Така, както подобава на неговия патрон. Съдбата на свидния син на майка България Христо Ботев, сякаш е попила в ДНК-то на нашия любим клуб. Вяра, смелост и решителност, преплетени с тежки препятствия и редица предизвикателства. Във вените на “жълто-черния” клуб тече и винаги ще тече революционната кръв на героя, а наш дълг е да браним и славим с делата си светлото му име.

105 години след основаването си “БОТЕВ”  отдавна е утвърдил жълтото и черното като цветове на футболна естетика. През десетилетията от 1912-та досега любимият отбор премина през редица изпитания на съдбата. Изживя незабравими мигове, преодоля и тежки изпитания. Своето място в клубната история заслужиха десетки личности – футболисти, треньори, деятели… Благодарение на тяхната всеотдайност към „жълто-черната” идея, ние – съвременното поколение Ботевисти, можем да бъдем горди с историята на нашия клуб.

Днес клубът отново има своите проблеми, но както винаги досега, рано или късно, ние ще успеем да се справим с тях. Настоящият момент е само един миг от историята на “БОТЕВ” и нашата роля в живота на клуба е преходна. Задачата ни е да съхраним 105-те години на Красота, Вяра и Борба и да предадем любовта на следващите поколения!

Историята продължава… защото Той не умира!

Честит празник, Ботевисти!

25 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    8

    е как така – създадени 2010, а празнуват 105 годишнина?!

  2. 8
    2

    Честито Ботевисти.Преди 105 години Пловдив ни създаде ,и ни даде името на Велик Българин, което и до днес носим с гордост.

  3. 10
    3

    КЮСТЕНДИЛЦИ МЪЛЧЕТЕ БЕ….МЪКА А?
    ДНЕС ПЛОВДИВ ПРАЗНУВА!
    Честит Рожден ден на Ботев Пловдив – най-стария клуб в България!
    Това е ,ФАКТ!

  4. 7
    7

    По случай 105 годишнината на създадения през 2010 година коматевски отбор и$танбултра$ите ще замезват с чисто нови пликчета с лепило ”кале”.

  5. 7
    3

    Крушарски обеща,че за 4-5 години Локомотив ще навакса изоставането от Ботев в годините.Така ,че скоро и Локо ще стане на 105 години… ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха

  6. 6
    10

    Днес, само с декларации ли ще я караме. Няма ли тържество? Кой, изяде и изспи парите дето дадох за тържествата. Мошенници

    • Браво, похвално! Буфер дал пари за нас. С кеф ще си пия уискито. Честит празник ботевисти! Днес Пловдив празнува!

  7. 11
    16

    Рано или късно новият БотевЪ ще бъде закрит.

  8. 22
    12

    Честит празник, Ботевисти!
    Имало ни е, има ни и ще пребъдем!
    На циганите от льоко ще кажа: винаги след нас пуф-паф!

    • 3
      7

      Не спи на течение, не си удряй главата , не ходи с мокри обувки, просто погледни класирането!

      • хахахаха какво да кажа, то името на отбора ви казва всичко. Що за простотия да кръстиш отбора си на превозно средство. Поздравявам ви с песента на Трамвая “Усмивката”.
        БОТЕВИСТИ< ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!

  9. 9
    11

    Днеска манговците на 105 до година на 125 хахахахаахахаах.След десет гони на 250 малииииии хахахахаха

  10. 20
    14

    Манговци пак сте налазили Великия Ботев ….вие от кой отбор сте или просто мразите Ботев този голям комплекс във времето

    • 7
      13

      Вие какво общо имате с великия Ботев,жълти гнусари миризливи !!!

    • 11
      6

      На коя емблема искате да свършите???? И как точно??? Навярно се каните да свършите на емблемата с пистолет в слепоочието…Не го правете!
      Посетете личния си лекар…Може да не е толкова късно…

    • 6
      2

      ТОЙ ЖОРО ОТДАВНА СВЪРШИ НА ЕМБЛЕМАТА и СЕГА СМЕ ВЕЛБЪЖД-ЛОКОМОТИВ 1936

  11. 7
    12

    Рано-рано сте прекалили с ракията. И като гледам какво и как е писано, май ракията е била някое гаражно мента хахахахахха

    • 23
      7

      Катуня на малцинствата от столипинбург нали!!!!!??????

      • 7
        18

        Точно същия….където играе на игрището в коматюю пред полупразна трибуна.

    • 7
      5

      ДО 7: ГОДИНИ МЪКИ -КАК ЩЕ ЗАКРИВАМЕ ЛОКОТО БЕ ДЕЙБА ТВОЙТА МАМА МРЪСНА ЛОКОТО Е ВЕЛИК ОТБОР С ВЕЛИК ТРЕНЬОР

    • 7
      2

      МИ ТОЙ ЖОРО ОТДАВНА НИ ЗАКРИ ВЕ,ИМА И ДОКУМЕНТИ ЗА ТОВА:
      ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК БРОЙ 102 от 27.11.2001г. стр.48
      Пловдивския окръжен съд на основание чл.6 във връзка с чл.231,ал.3 ТЗ с решение №4460 от 24.08.2001 г. По ф.д. № 2527/2001 вписа промени за Професионален футболен клуб „Велбъжд“-АД:вписва ново седалище и адрес на управление-Пловдив,кв.Лаута,стадион „Локомотив“;влива „Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив“ АД ,в „Професионален футболен клуб Велбъжд“-АД;вписва прекратяване без ликвидация на „Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив“ АД,чрез вливането му в „Професионален футболен клуб Велбъжд“-АД; промяна на наименованието на приемащото дружество на „Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив-1936“- АД;увеличава капитала на 150000 лв.,разпределен в 150000 поименни акции с право на глас с номинална стойност 1лв.;вписва нов съвет на директорите състоящ се от 5 членове в състав:Георги Андреев Илиев-председател;Емил Огнянов Наков –изпълнителен член (изпълнителен директор);Румен Генчев Анастасов,Асен Манолов Димитров и „Бълмар холдинг груп“-АД София,представлявано в съвета на директорите от упълномощения представител Емил Ганчев Попов;вписва Емил Огнянов Наков за изпълнителен член (изпълнителен директор) на съвета на директорите,който ще представлява и управлява дружеството;приема нов устав от общото събрание на акционерите ,проведено на 23.08.2001 г.;промяна в броя на членовете на СД,който брой за напред е от 3 до 9 членове.

Коментарите са затворени