“Не чакайте от мен да коментирам медали, загуби или купи. С една победа, медал или купа не сме постигнали нищо. Когато нашите деца започнат да играят в първият отбор, националния отбор или чужбина, тогава мога да заявя, че сме постигнали нещо.

Сега мога да коментирам ”Балканика Къп”. Бях в Сандански, гледах много мачове, видях много таланти, но не издържах докрай. Обидното за мен беше, като професионалист, условията за нашите деца. Те не отговаряха на моите изисквания. Това, което видях, бе един амортизиран изкуствен терен, четири тревни селски игрища с тук-там трева по тях, а очертанията се правеха с маркировъчни шапки. Отборите нямаха възможност за никаква тренировка, а срещите се ръководеха от съдии от съседна Сърбия. Каква би била комуникацията между децата и съдиите?

Не е нормално на 10 годишно дете, което още не знае какво е блок-маса да му кажеш – защо взимаш толкова, ще го изядеш всичкото, при платени 220 лв. от родителите, което се пада по 55 лв. за храна на ден. Това е чист рекет към родителите. Не обвинявам организаторите, напротив, те добре са си направили сметките. Обвинявам себе си, че се съгласих да заведа децата там. Обвинявам и треньорите, които са организирали турнира от миналата година, без да се запознаят добре с условията. Чувствам се лично отговорен за всяко едно дете, затова ви казвам, че това е пропиляна седмица.

Два дни за път, три срещи, и 220 лв. Това е!

Знаете ли колко игрови минути има всяко едно от тези 124 деца? – Смешно е!

Това няма да продължава. За месец и половина от както работя имам цяла папка с оферти за турнири от България и чужбина. Но преди ”Локомотив” има три букви – ”ПФК”, а не туристическа агенция. Ако има нещо положително във всичко това, то е че треньорите и родителите трябва да разберат, че големия футболист се изгражда с много мачове, много тренировки, работа всеки ден, всяка седмица, всеки месец.

Трябва първо да научим буквите, след това да почнем да четем. Вече ще се ходи на турнир само ако клубът прецени, че е добре за изграждането на децата като футболисти и отговаря на условията, които имаха отборите на Цървена Звезда и Партизан в Сандански на турнира ”Балканика Къп”, в противен случай губим всички, губим децата, губим рекетираните родители, губи и клубът.”

1 КОМЕНТАР

  1. Както се разбира от следващата статия в Пловдив ДЕРБИ и децата на Ботев няма да участват в тази пародия Наречена Турнир.Така ,че съграждани не се плете един друг а нашите клубове от Пловдив да организират по-добър турнир за деца.Имаме 5-6 клуба в Пловдив с частните академии,може и повече да са имаме терени Май месец е перфектен за турнир празници много.
    Не Сваляте Шапка на дребни селски ДУШИЦИ да си се черпят сами там.
    Бойкот на Турнира им и толкоз.
    Пловдив над Всичко!!!

Коментарите са затворени