Административният директор на Ботев Пловдив Иван Йотков e подал молба за напускане, научи PlovdivDerby.com от свои източници. Йотков работи при канарчетата от периода, в който бе започнат да се изграджа клуба наново, след ерата Димитър Христолов. С няколко месеца прекъсване, при управлението на Тервел Златев и Иван Джиджев, финансистът бе дясната ръка на настоящия президент Ангел Палийски. PlovdivDerby.com се свърза с Иван Йотков за да го попитаме за мотивите за решението му. Административният директор на канарчетата потвърди информацията ни и пожела да се обърне към всички, с които е работил през последните години в клуба:

“Преди всичко, казвал съм го и преди, общественото внимание не следва да се ангажира с  чиято и да е персонална промяна в Ботев. Както е казал поета: „Аз паднах, друг ще ме смени и толкоз. Какво тук значи някаква си личност“.
Да, изразил съм желание да напусна. Не бих го нарекъл оставка – тази дума е натоварена с драматизъм, а в случая няма драма. Това е лично решение – чувствам се изморен и изчерпан. Запознал съм Съвета на директорите и съм отправил предизвестие за напускане. Разбира се ще изчакам президента, който е в чужбина, за да го коментираме лично.
Не бих желал да се спекулира по темата, не бих желал да се създава напрежение, което ще попречи и на ръководството, и на г-н Палийски. Клуба има нужда от подкрепа и обединение, а не от излишно напрежение. Ангел Палийски е човек, който обича Ботев и вярвам, че ще намери успешния  вариант, както го е правил и до момента”, заяви Йотков пред репортер на PlovdivDerby.com.

“Лесно е да се отрича, трудно е да се обича, лесно е да се критикува, трудно е да се дава! А ние за съжаление кого ли не оплюхме…
И в тази връзка бих искал да  използвам възможността да изкажа своята благодарност за полаганите за Ботев усилия освен на Ангел Палийски и Съвета на директорите, на всички предишни ръководители, с които имах щастието да работя в Ботев. Дълбок поклон пред Марин Бакалов и Юли Попов – те дадоха и направиха много за Ботев в един предишен, също сложен и драматичен етап от развитието на нашия клуб, пред Костадин Костадинов – страхотен футболен организатор.  Жалко, много жалко, че личности като Костадинов и Бакалов са далеч от Клуба – Ботев има нужда от своя футболен капитал!”, заяви Иван Йотков.
“Огромно благодаря на г-н Самуилов за подкрепата, която оказва”, завърши коментара си административният директор на канарчетата пред PlovdivDerby.com.

29 КОМЕНТАРИ

  1. 6
    10

    За нощните похождения на Йотков и Бакалов, твоят гуру Тервел Златев ли те информира?

    • 7
      1

      И синьото говедо Митко Лишева да не се ослушва, а да се изнася незабавно. Да отива при гуруто му Маринчо Бакалов в Лудогорец , чийти интерес заедно с Йотков защитават!!!

  2. 37
    8

    Идийотков, бакалова подлога, пак ли оставка подаваш? Знаем го вече тоя номер ти я подаваш, а Ачката не я приема. Тоя филм вече сме го гледали. И чак и обръщения ми пишеш. Защо? За да направиш пак интригата. На кого се обясняваш? На феновете ли, на служителите ли? Та тебе вече никой не те понася, мишка такава. Ако наистина искаше да се махнеш, нямаше да се обръщаш към никой, а щеше да си тръгнеш тихичко, така, както те и докараха, като МИШКА, каквато си в действителност.

  3. 16
    10

    няма кинти – нама кражби и далавери и бяга човека

  4. 24
    7

    Много пъти съм писал за злоупотребите на някои от служителите на клуба Тези същите се кълняха в Цв. Василев и след това бързо го предадоха.Сега са най-големите защитници на Палийски ,но извън базата говарят друго.Йотков има вина затова ,че не освобэди служителите които имат злоупотреби.Сега като се махне , същите ще го обвинят за всички беди в клуба

  5. 9
    21

    Пускам една сАлзЪ и прау напред! БотявЪ жа го има до март,после… жа видим.

  6. 13
    16

    Плюите, вие само това можете, за тор за злоупотреби, но защо сега пишете, аааааа защото когато някой е на власт лижете, а сега бягъте пред вятъра пишман фенчета

  7. 26
    26

    Добра новина – Йотков Путков – Среднощния Ездач напуска.

  8. 37
    15

    Напускането на Йотков е знак че, идва края на обещанията и лъжите на ръжево-коноския президент.Ако Йотков иска да го запомним с добро , нека каже за финансовите злоупэтреби на шофьора ,за скъпия тор копуван от шефа на терените според Чандъров,за плащане на хора на вятъра.Защо като административен ръководител не е освободил служителите с финансови злоупотреби.Ако някой ги е защитавал да каже кой е.Нека каже и истинската цена за довършването на стХрБотев.Само с истински действия ще се спаси клуба.0

    • 11
      9

      И с пари ще се спаси клуба всичко друго е вятър работа момчета!

  9. 30
    22

    Плужек!
    Много време прекара в лъжи и измами на гърба на клуба! Много късно я подаде гнусар!!!

  10. 27
    25

    Плъшоците един по един напускат потъващата гемия , няма рахат локум, няма алтъни , само мъка и Ачови сълзи.

    • 13
      15

      Хахха,евала пинчер бива те с римите!

  11. 41
    25

    Сега този патологичен лъжец се изкара жертва и напуска. Но тук е момента да се отговори на няколко въпроса.
    Как е възможно да се допусне човек изнасял информация и триел такава да се допусне отново да е отговорен фактор?
    Кой го покровителства и го пази?
    Защо неговите протежета взимат едни от най-високите възнаграждения, а на работниците им бяха намалени и не им се изплащат? Дали той не ги прибира?
    Той ли е човека който саботира развалянето на концесията?

  12. 40
    21

    Йотков,нито ти,нито Палийски,да не говорим за Молива имате капацитет да управлявате голям отбор като “Ботев”Пловдив!!!Уважение за Бакалов и Костадинов и сие като футболисти ,но като ръководители и треньори са посредствени/меко казано/.Кажете ми кой освободен от “Ботев”си е намерил работа на позицията каквато е заемал при “канарчетата”?Това професионализъм ли е?Докато”Ботев”се управлява от фенове които се изживяват като ръководители и безработни”легенди”винаги готови за службичка ,нищо хубаво няма да се случи при нас!Само “Ботев”и дано дочакаме по-добри времена за любимия ни тим!

    • 17
      31

      Лесно е да критикуваш- хората който си изброил че не стават са почти всички, а кой става според теб ? Не си посочил нито един, даже феновете не стават, а ти нещастнико, хейтъре мазен, ти мишко болна, ти за какво ставаш.?!? Като пишете и плюете мислете и бъдете поне малко градивни, не мисля че Омразата е идеята на нашия патрон и клуб доста народ изгонихме и оплюхме, но нито един от тях не оплю клубът, феновете или ръководството помислете върху това ТИКВИ!

      • 27
        13

        Маринчо,ти ли си?Много се развълнува нещо!Кое от казаното от мен не е истина?За откровено просташкия ти “стил на изказване”…всеки да прецени колко ти е “умствения багаж”!

        • 13
          25

          Аз съм простак , но съм конкретен мислите, и деиствията си към клубът на сърцето си, а ти пак не посочваш нищо и конкретен ?

          • 23
            9

            Маринчо,с това “изказване”надмина и Димитър Пенев!Нищо не ти се разбира!

  13. 18
    32

    КАТУНА СЕ РАЗПАДА,СЕГА ЙОТКОВ ПОСЛЕ САМУИЛОВ И ПОМАКЪ В …СПОМЕНИТЕ,АМИН!

  14. 36
    21

    Йотков се опита да върне неговите лични приятелчета Коце Костадинов и Бакалов, но съвсем правилно никой не ги допусна! И правилно, няма кой да допусне човек, който се опита да открадне половината качествени юноши и да ги прати в Разград, това ще е краят на Ботев ако Бакалов се върне в клуба! НЕ НА ЙОТКОВ В БОТЕВ!

    • 36
      17

      Може да си прав. Но дай да си кажем цялата истина: ако не са парите на Домуса, досега да сме затворили кепенците. Нито Жоао е някакъв Меси, нито от Чука стана нападател – а получихме добри пари в кризисни моменти за клуба. Може да скачаме на Кирето едва, когато и ако намерим собственик с размерите му, иначе е ясно – ще си кретаме, за да оцелеем и ще бъдем жертва на задкулисни договорки и нагласени мачове. Това е неизбежно. Същото важи и за мангалите от Лаута. Той, Крюшо, им каза, че няма излишни пари за футбол и искал да печели, а не само да влага. Единствеинят начин е 2:5 срещу Славия и други подобни обрати.

        • 7
          1

          ами мангали сте, кво се сърдиш – цяла Бг така ви вика!

          • 1
            5

            ето затова ,приятел, си умираме да изчезнете от пловдив,никога да не ви се спомене името.чуваме ,че март това може да се случи

  15. 27
    34

    Жалко За Йотков, безрезервно отдаден на каузата Ботев, жалко

  16. 39
    31

    Махай се, лъжец! Целият клуб се тресе заради теб, с ежедневните си лъжи докара клуба до пълна аматьорщина! Безсрамник! Само че преди да си тръгнеш оправи всичките простотии, които направи! И не си мисли, че не помним какво направи преди години точно с Бакалов, когато нахлухте посред нощите, за да триете информация от клубните компютри! Пълен лъжец и аматьор!

Коментарите са затворени