“Ботев” загуби от “Хонвед” с 0:2 в първата си зимна контрола.
Канарчетата започнаха мача в състав:
Георги Георгиев, Лазар Марин, Цветомир Панов, Крум Стоянов, Кристиан Димитров, Радослав Терзиев, Меледже Омнибес, Милко Георгиев, Тодор Неделев, Серкан Юсеин и Борис Тютюков.
Първото полувреме завърши при резултат 0:1 за унгарците. Символичните гости поведоха в резултата в 29-та минута след статично положение. Центриране от фаул в близост до флагчето за изпълнение на корнер бе засечено с глава в мрежата на каначетата. Тодор Неделев и Лазар Марин пропуснаха по едно чисто положение за гол през първата част. Първо Марин бе изведен добре, но успя да си поведе удачно топката и скъси ъгъла спрямо вратата и спечели само корнер. Неделев пък успя да отнеме добре от бранители на унгарците и с прехвърлящ удар бе на сантиметри от поразяване на целта.

През второто полувреме в игра се появиха Рангел Игнатов, Даниел Златков, Кристиян Добрев, Радослав Апостолов и Иван Кирев. През по-голямата част от вторите 45 минути канарчетата бяха по-активния отбор на терена, но така и не достигнаха до гол. Серкан стреля на два пъти, първо с крак, а после с глава, но и при двата му опита не намери очертанията на вратата. Удари на младия Иван Кирев на два пъти бяха блокирани или от добра намеса на вратаря на унгарците или от бранители пред него. 7 минути преди края на мача пък гол на жълто-черните бе отменен. Кирев вкара красиво попадение, но то не бе зачетено заради нарушение в нападение на друг футболист в жълто-черно. Секунди след това унгарците поведоха с 0:2. След ниско центриране от ляво нападател на Хонвед засече топката и я прати в мрежата на Георги Георгиев.

На трима от своите футболисти не можеше да разчита старши-треньорът на “Ботев” Николай Киров в първия неофициален двубой за годината. Това бяха Лъчезар Балтанов, Омар Косоко и Фелипе Бризола.
Както е известно капитанът на “канарчетата” пропусна целия есенен дял от сезона заради операция на коленни връзки и треньорският щаб няма да форсира връщането му в игра. Лъчо тренира с отбора, но все още му липсва практиката в игрова обстановка, която ще бъде възстановена първо чрез тренировки и едва след това и с участие в контролите.
Включилият се с двуседмично закъснение в подготовката Фелипе Бризола ще трябва да навакса с кондиционната си форма преди да влезе в игра. Бразилецът също пропусна голяма част от есента заради травма в коляното и също като Балтанов все още не е готов да се появи в игра. Омар Косоко също не бе на разположение за първата контрола заради болки в ахилеса.

29 КОМЕНТАРИ

  1. 8
    11

    Най-добре пак да ни закрият. Стига вече мъки и срам с тоя наш любим Ботев. Уморихме се от толкова резили и цяла България да ни подиграва.

    • 7
      6

      Ха-ха-ха още един миризливец под прикритие.Вас отдавна ви закриха и сега сте фенове на Велбъжд.Вземи прочети какво пише в държавен вестник през далечната 2001 г :
      ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК БРОЙ 102 от 27.11.2001г. стр.48
      Пловдивския окръжен съд на основание чл.6 във връзка с чл.231,ал.3 ТЗ с решение №4460 от 24.08.2001 г. По ф.д. № 2527/2001 вписа промени за Професионален футболен клуб „Велбъжд“-АД:вписва ново седалище и адрес на управление-Пловдив,кв.Лаута,стадион „Локомотив“;влива „Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив“ АД ,в „Професионален футболен клуб Велбъжд“-АД;вписва прекратяване без ликвидация на „Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив“ АД,чрез вливането му в „Професионален футболен клуб Велбъжд“-АД; промяна на наименованието на приемащото дружество на „Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив-1936“- АД;увеличава капитала на 150000 лв.,разпределен в 150000 поименни акции с право на глас с номинална стойност 1лв.;вписва нов съвет на директорите състоящ се от 5 членове в състав:Георги Андреев Илиев-председател;Емил Огнянов Наков –изпълнителен член (изпълнителен директор);Румен Генчев Анастасов,Асен Манолов Димитров и „Бълмар холдинг груп“-АД София,представлявано в съвета на директорите от упълномощения представител Емил Ганчев Попов;вписва Емил Огнянов Наков за изпълнителен член (изпълнителен директор) на съвета на директорите,който ще представлява и управлява дружеството;приема нов устав от общото събрание на акционерите ,проведено на 23.08.2001 г.;промяна в броя на членовете на СД,който брой занапред е от 3 до 9 членове.

  2. 5
    17

    Жълтурите да вземат примел от Локото. Ще ги смачкаме в контролите. Ще вземем Тъча и Кюмюрджишев и сме в Лига Европа .Еду си знае работата ,САМО ЛОКО НАЗДРАВЕ

  3. 14
    6

    Не свършиха ли първенствата по случай Банго Васил,та циганския отбор още не е почнал да играе контроли.Техните фенове осраха всички теми.Вече достигнаха дъното на комплексарщината и се правят на Ботевисти само и само да пишат по темите.Ха-ха-ха-ха мишоци жалки.Скоро ще видите колко е жалък пенсионерския ви катун начело с арменеца Едо и ливанеца Махмуд дето му се кланяте всички…

  4. 30

    Ех жълта лудница,еляте у шопия да ви порим жълтите гъзове.А същото се отнася и за бяло-черната лудница.И кажете ми гейчета с колко шопски кура да ви тикнем.

  5. 7
    22

    ТИЯ УНГАРЦИ НЪ ИЗМАНДРЪСАХА БЕЗ ВЪЗИЛИН,ЗАБРАВИЛИ СМИ ГУ В КУМАТЮУ ДАЕВЪ:)))

  6. 9
    18

    ТИЯ УНГАРЦИ НЪ ИЗМАНДРЪСАХА БЕЗ ВЪЗ ИЛИНДЕН,ЗАБРАВИЛИ СМИ ГУ В КУМАТЮУ ДАЕВЪ:)))

  7. 16
    18

    Тея за една бройка да ги изкъртим. Малшанс дейба. Ама пролетта ще шибаме всички вклю1ително и гадните буфери че ми е писнало да падаме от тея гадове!

  8. 20
    32

    Очаквана загуба.Голяма работа.Ние сме морални победители,загубихме само с два гола 😉

  9. 28
    21

    Ех жълтия хуй няма вадене,а Манго…Комплекси,комплекси и пак комплекси….
    Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха

  10. 25
    42

    ЖЪЛТИЯТ БЪРДАК КАТО ЗА ПОСЛЕДНО ГО ПРАТИХМЕ НА ГАСТРОЛ В ТУРЦИЯ СЛЕД КАТО ВЪВ БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ СЕ ЗАБАВЛЯВАХА И ШИБАХА ЖЪЛТИТЕ КУРВИ НА ВОЛЯ СЕГА И ТАМ ДА УСЕТЯТ ЧУЖДОЗЕМСКИ ЛАСКИ ТАКА СЕ ПРАВИ ТЪЙ ИЛИ ИНАЧЕ МАЛКО ОСТАНА ДО ЗАЛИЧАВАНЕТО ИМ ОТ ФУТБОЛНАТА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ … КЕПЕНЦИТЕ ХЛОПНАХА .. КИРОВ И АЗ КАТО БИВША ЖЪЛТА КУРВА ПО ВРЕМЕТО НА ВИСОЧАЙШИТЕ ГОСПОДА БРОКЕРИ ПОМОГНАХ ЗА ТОЗИ КРАЙ ….. ЗАТОВА ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ ЧУЖДОЗЕМСКИ ОТБОРИ …… ШИБАЙ ЖЪЛТИТЕ … ШИБАЙ ЖЪЛТИТЕ … ШИБАЙ ЖЪЛТИТЕ …. АЛИВИДЕРЧИ ЖЪЛТИ КУРВИ …. АЛИВИДЕРЧИ МОН АМУР

  11. 26
    12

    Мале какво щастие за кюстендилските бежанци, за това че Ботев е паднал!!!Кюстендилска му работа,като ги порне някой нечуван гранд,и ще се изпокрият по кофите.

  12. 32
    12

    Двамата бразилци+Антонио Вутов,Балтанов,Неделев,Бризола,Косоко,Златков,Лазар Марин, не е зле, мисля че ще успеят да порят черно бели трътки

  13. 21
    49

    1.”Унгарци спукаха жълтия балон”
    2. “Ботев се наака в първата си контрола за 2017 г.”
    3. “Трагичен Ботев се отърва само с два парцала”.
    4. “Ботев започна със загуба новата година, дано не е завърши при истинското ЦСКА в 4-та дивизия”.

    • 22
      11

      То Ботев няма да отиде при истинското ЦСКА,ами прекръстеното локо да не отиде при истинският Локомотив.

    • 15
      8

      Предложение към теб миризливецо от безветния отбор! Купи си вестник Трета възраст да видиш няма ли контрола на циганското отборче. Иначе зависта ти е разбираема 🙂

  14. 14
    37

    Ще бъдем тъпана на групата, то е ясно. Много сме зле. Без Жоал Пауло сме трагедия

  15. 24
    6

    След ниско центриране от ЛяBO нападател на Хонвед засече топката и я прати в мрежата…No Surprise there – Крум Стоянов in action!

  16. 37
    39

    Гооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооллллллллллллллл 2:0

    • 32
      9

      Ех жълтия хуй няма вадене,а Манго…Комплекси,комплекси и пак комплекси….

  17. 20
    4

    Видео с онлайн коментари, ОЗНАЧАВА че Андрей е сложил една видео камера пред
    екран с уеб страницата на официалния клубен сайт и ИЗЛЪЧВА онлайн коментарите на уеб страницата.

    Андрей, просто си НЕНАДМИНАЮТ. :-))))

  18. 18
    6

    Доста интересен стартов състав. Естествено първата контрола няма нищо общо със сериозното обиграване на титулярен състав. В това отношение ние много закъсняхме, защото докато отбора седеше в Пловдив пропаднаха две контроли, заради снега. Сега трябва да се наваксва.
    Силно се надявам, че Лазар Марин ще влезе във форма и ще избута абсолютния провал Крум Стоянов. Другото ще го преживеем, но този като го гледам ме боли сърцето!

    • 11
      11

      как ще няма нищо общо със титулярния състав. Напротив точно това ни са играчите + тримата Бризола, Косоко и Балтанов. Свали розовите очила. Нямаме все още качествени попълнения.

      • 5
        10

        към 1912, аман от цигански номера. Поредния миризлив фен на безцветния отбор който се прави на фен на отбора на Пловдив 🙂

      • Ей, столипиновски гомнар, марш да гориш гуми в маалата!
        Ние, феновете на Ботев, освен всичко имаме и познания на тема футбол, които ни позволяват да правим адекватни анализи. Не сме някви прости фенчета, дето ходят на мач само за да се тагнат от митичната Джесика и после ги няма на стадиона 10 години!

Коментарите са затворени