Бъдещото ново попълнение на Ботев Пловдив Фернандо Вияна ще отпътува от Бразилия за Турция, където жълто-черните са на лагер, във вторник, научи PlovdivDerby.com. Ръководството на канарчетата пък е приготвило 2-годишен договор за кариоката, като се надяват той да подпише за периода от пълни 24 месеца. Жълто-черните вече се опариха от така наречените договори 1+1, за които PlovdivDerby.com информира още след първите 2-3 гола на Жоао Пауло, че са несъстоятелни и не се толерират от ФИФА. Както и се случи, Жоао беше продаден на Лудогорец именно, защото въпросните договорки за една година допълнително не съществуват във футболния правен мир. Същото бе положението и с Бризола, който за щастие на канарчетата, се нави да преподпише нов дългосрочен договор. От Ботев се надяват Виана да подпише за минимум 18 месеца, като вариант номер 1 пред тях е да парафират с кариоката за 2 години.

В жълто-черният лагер очакват утре да финализират преотстъпването на Антонио Вутов. Всички детайли по него вече са уточнени, а футболистът чака разрешение да тръгне от Италия за Турция, където да се присъедини към Ботев.

Официална оферта в Ботев Пловдив за Фелипе Бризола все още не е пристигнала, въпреки уверенията на межиджъра на играча Иво Димов, че към бразилският халф има голям интерес. Чак след като постъпи официална оферта, жълто-черното ръководство ще преценяват, дали да продадат играча.

Към момента няма развитие и около преотстъпването на бранителят Георги Терзиев при канарчетата. Дали играчът ще се присъедини към жълто-черните трябва да кажат Георги Дерменджиев и Методи Томанов, които имат последната дума. Това трябва да се случи в седмицата, която предстои. Ако преотстъпването пропадне Николай Киров ще търси нови опции за подсилване на центъра на защитата си.

Иначе жълто-черните занимаха тази сутрин за Турция, като се очаква да пристигнат в хотела си малко преди полунощ.

5 КОМЕНТАРИ

  1. Методи Томанов, а не Анатоли.

  2. 9
    12

    И ако излезе куцо пиле кой ще му плаща 2 години заплатата ?

    • 7
      20

      Риск! Или отбора фалира и изчезва от футболната карта или взима пари и още една година живурка . Късмет!

      • 13
        4

        Мислиш нещо като ако има градушка, има живот за кюстендилските навлеци, ако няма,чао ,и отново настава бране на Кюстендилски сливи.

Коментарите са затворени