Голмайсторът на Ботев Пловдив Жоао Пауло е заявил пред своя треньор Николай Киров, че иска да изпълни договора си с канарчетата. Южноамериканецът е разговарял с Белия и в прав текст е обявил, че възнамерява да продължи кариерата си при жълто-черните, разкрива Меридиан Мач, показва сутрешният преглед на печата на PlovdivDerby.com. Според изданието шефовете на Ботев ще искат минимум 200 000 лева за правата му, ако получат оферта от друг отбор.

6 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    1

    Ако Жоао играеше в Лудогорец, цената му до 1 година щеше да е поне 3-4 мил. евро. Ако остане в Ботев поне още една година, цената му ще е над 1 млн. евро. Сега не може да се иска повече от 150-200 евро при положение, че може да преговаря със всеки и от лятото да си тръгне без пари.
    Но аз не разбирам, защо не му се предложат 10,15 или дори 20% от бъдещ трансфер при фиксирана мин. сума (например 1 млн. евро) и да преподпише при сегашните условия т.е. 3000 – 4000 или 5000 евро. Някой хора трябва да разберат, че качествените играчи трябва да се ухажват, за да очакваш лоялност от тях. Ако се чувстваш недооценен, нормално е да си потърсиш по-добро място. Когато в отбора няма достатъчно пари трябва да се обещават бонуси за играчите от евентуални приходи – трансфери, евроучастия, спонсори и т.н. Така и самия играч е стимулиран да показва най-доброто от себе си.
    Аз отново ще предложа да се направи едно сдружение, в което всеки да може да дава на месец по колкото може (5, 10, 20 или 50, 100 лв). С тази сума да се подпомогне задържането на играчи от ранга на Тошко и Жоао и дори да се помисли за още един подобен играчи. Тези пари да не се използват за нищо друго. Само за заплатите на подобни играчи. Аз съм сигурен, че подобна инициятива ще генерира поне по 10-15 хил. лв на месец. Сигурен съм, че ще са повече. Аз например ще давам всеки месец по 50 лв. Това сдружение да има представител в УС на клуба и да дава месечни отчети на дейността. Трябва да спрем да се надяваме, че ще дойде някой мъстит бизнесмен с чувалите с пари.

  2. 3
    1

    Нашият камбур ага и той струва бая камили.

      • 11
        2

        Каза да го духаш като майка ти и сестра ти, а не като баща ти само да го лигавиш.

Коментарите са затворени