PlovdivDerby.com се свърза с директорът на Дирекция „Правно-нормативно обслужване” в Община Пловдив Илиан Иванов, който хвърли повече яснота около запорираните сметки на Локо и Ботев! За действието от страна на общинската администрация ви информира първо PlovdivDerby.com.

“Изискуемата сума от Локо Пд е 146 191 лв. Казвам ви я точно, защото е пред мен, тъй като преди минути излязох от среща с представители на футболния клуб. На Ботев Пловдив задължението беше между 100 и 120 хиляди лева (Според неофициалната информация на PlovdivDerby.com, която публикувахме по-рано, тя е 103 000 лева.). И двете задължения са по неизплатени концесионни възнаграждения. Запорите и на двата клуба са от по-миналата седмица. Такава е процедурата. Запорирането на сметките не е решение на някого, а спазване на законите и сроковете. Ежеседмично в дирекцията получаваме доклади от Концесионния контрол. Ако не се изпълняват задълженията по концесиите се стига до действия за събирането им, за да не се ощетява Общината. Ако има движение по сметките частният съдебен изпълнител ще го отчете и ще погаси 30% от задълженията, след което трябва да се направи споразумение за изплащането на целите суми. Ако такова движение няма, следва описване на имуществото. Футболистите и техните договори не са такова имущество, така че няма опасност двата клуба да загубят правата си над играчите. Емблемите и запазените марки могат да бъдат описани, но то тях няма, кой да ги купи. Ще се направят описи на имуществото на двата клуба. Да, и двата клуба имат внесени гаранции по концесиите си, но с тези гаранции не може да се погасяват тези задължения. След като задълженията бъдат погасени, двете АД-та могат да получат депозитите, които са внесли. Да, дълговете могат да бъдат погасени. Имали сме такава практика в Общинския съвет. Това може да стане, също по съответната процедура. А именно, ако ЧСИ-то даде доклад, че задълженията няма, как да бъдат събрани от длъжника. Тогава може да се стигне до там, че общинския съвет да ги обяви като несъбераеми и така на практика задълженията да отпаднат.”

20 КОМЕНТАРИ

  1. Тук май любимите общинари се опитват да изгонят Крушарски – единствения инвеститор в пловдивския футбол. Мамицата им!!!!!!

  2. Я каква стана тя сега? Селяните се подиграваха, че Локо не плащали, а сега … те се опитват да минат метър. Ееее, много цигански, бе селяни!

  3. канари напред, можеш ли да ни обясниш като как опрощаване на 30 000 000 неустойка е различно от даване за безвъзмездно ползване на имот на по-малка стойност?! То бива наглост бива, ама това вашето надминава всички граници! И не ми се прави на загрижен за Лаута…

  4. Как така общината ще опрощава дългове!! Против съм да се прави и за двата отбора! В града ни има не само футболни фенове. Този ПОПУЛИСТКИ ход би лишил града ни от приходи!

  5. Папагалитв пак искат да не плащат. Нормално за циганите…

  6. Локомотив ще си плати дълга, ако има такъв. Същото да направят и жълтите. Ако не могат, фалит и А окръжна с друга емблема. Но не искат, защото ще загубят и Коматево. Всичко друго е за прокурор!

  7. На Локомотив дълговете са от много години. Защо точно сега решиха “да действат според закона”?! Да не би да е заради развалянето на концесията на коматевци?! За да кажат – ето вижте помагаме и на двата отбора. Само, че там има неустойка от 30 000 000!!!! м Царов задължително ще се намеси! Докато Локото могат и да си погасят спокойно задължението, а могт и да го обжалват. Този гнусен кмет е един крадец. Онази зала стой празна като паметник на корупцията и глупоста, а в същото време общината се държи като мащеха ц Локомотив и се опитва да изгони единствения читав инвеститор във футбола в града ни! Ако бяха приели плана му, Локомотив щеше да стане незвсм и самоиздържащ се клуб, но те явно не искат това!!!!!!!!!! ФЕНОВЕ, ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИТЕ ТЕЗИ КОРУМПИРАНИ ТИПОВЕ ДА СЕ ПОДИГРАВАТ С ЛЮБИМИТЕ НИ КЛУБОВЕ!!!!!!!!????

    • И като ни начислят 30 милиона неустойки, как ще си ги съберат?? Какво ще направи Цацаров, ще ги напечата ли?? След 5 години ще се погасят по давност. Изключително глупаво мнение си написал, от което лъха завист и злоба към съгражданите ти от жълтата част. Не е времето сега да се делим. За града е важно и Колежа и Лаута да станат истински стадиони, а не да са в днешното си състояние. Запорирали са и двата клуба, защото ако бяха го направили само за единия, щеше да има обвинения в пристрастие.

      • Така ли?! Завист било!! А къде беше ти когато се гласуваше предложението на Крушарски, което щеше да направи Локомотив независим и самоиздържащ се тим? Сигурно си призовавал да се спази закона. А сега, когато ние го правим, било завист!! Мнго двулино нещо, не мислиш ли. И малоумен си ти да си мислиш, че локомотивци ще се хванат на този евтин трик – значи за Локомотив ниакакви си 100К дето не е въобще ясно дали вече не са оправени, а за вас – 100К + 30 000 000 + стадион!!! Ебаси “справедливата” сделка!! Ами какво ще стане ако утре Локомотив плати тези уж 100К??!! И как щели да си съберат парите от вас питаш. Ами много лесно – според закона! Взимат ви базата в Коматево и я пскат на търг. Обявявате фалит и във В група. Строежа край Бирената става училище, детска градина или нещо полезно за целия град. Така се прави в нормалните НЕКОРУМПИРАНИ държави. Само в Булгаристан се търсят вратички и трикове… Цацаров, спиш ли!!??

        • Ако аз съм малоумен, то за теб няма измислена дума. Във вашата секта не можете ли да мислите?? Едни и същи мантри чувам, все едно са ви хипнотизирали.

          1. Базата в Коматево е общинска и няма как да се запорира и продаде, защото не е собственост на клуба. Все едно да продадат Лаута, заради вашите 100к дългове.

          2. Против съм да се подарява огромно имущество на Локомотив. Като имате супер собственик, вземете стадиона на концесия и давайте. Ние се провалихме, вие може да успеете. Само че Крушо има финансова мощ само за една метална трибунка и до там. Осветлението и терена забрави ли от къде са? Подарък са, да! От общината!

          3. Правиш ли разлика между парите, които вие дължите и тези които ние дължим? Вашите задължения са отчисления, свързани с приходи, които имахте от подлеза, а нашите са за концесия, от която клуба няма изгода, има само разходи.

          Останалите неща, които си писал будят у мен искрено съжаление. Ти ли ще говориш за вратички – Велбъжд-Локо, 1936-1926… Вероятно животът не е справедлив към теб. В Пловдив се обединяват и закриват училища, защото няма ученици, 50% от първолаците са мангалчета, ти нови училища ще строиш… за града е по-полезно да няма такива хора като теб, които сеят омраза и разделение.

          • Ооо, живота е супер справедлив към мен, ти за това не се плаши. Гледай си овцете и не се опитвай да мислиш. просто не е истина как се опитваш да извъртиш нещата – те знаят какво да ви вземат. А като ви ги опростят какво ще вземат?! Имате си договор и там е написана каква е неустойката. Ние сме ПРОТИВ да се разваля в нарушение на закона и в ущърб на гражданите на града ни. Това са наши пари – на данакоплатците. А задължениата са си задължение, независимо какви разлики ти се виждат през жълтите очила. За строежа също не се бой и не се опитвай да манипулираш, че нищо друго обществено полезно не може да се направи там. Може, може….
            Ние също сме ПРОТИВ да се подаряват имущества (стадиони, неустойки и вноски) на Ботев!
            И омразата я сеете вие, а не ние. За Велбъжд не знам, но за Металик – Ботев съм чувал

          • и не ми отговори на основния въпрос – защо точно сега се сетихте за “дълга” на Локомотив….

          • Ей папагал, значи за Локо на концесия, а на вас на аванта (опростяване на вноски)…. че и стадион искат да им построят… за да не пустеело мястото. А на вас не ви ли подариха 1 000 000!!?? Ебаси тариката!!!

          • Отговорил съм още в първия си пост, но ти вероятно си твърде глупав, за да го осмислиш – “Запорирали са и двата клуба, защото ако бяха го направили само за единия, щеше да има обвинения в пристрастие.”. Останалите неща, които сте написали, будят искрено съжаление в мен.

            За “подарения” 1 милион ще бъда благодарен, ако ми обясните, къде точно е инвестиран в нашия клуб. При вас е видно – осветление и терен с пари от общината. На Ботев няма абсолютно нищо подарено до днес и за разлика от вас ние не сме искали да ни подаряват огромни общински терени (даже осветлението на базата е платено от собствениците). Иска се единствено да се преразгледа концесията и да се видят възможностите за промяна на първоначалната идея, за да може ЧАСТЕН инвеститор да построи стадиона и да не стои така. За съжаление ниско образовани хора от малцинствата няма как да го разберат. Ние овчарите поне го разбираме и нямаме нищо против да вземете Лаута на концесия и да построите стадион 4 звезди за 12 милиона, каквито бяха обещанията.

          • Имате си договор – изпълнявайте си го. Ако не можете – А окръжна. Така е по закон. Да сте мислили когато сте го подписвали. Тези глупости с пристрастията си го разправяй на овцете си. Пристрастието се забелязва от самолет и затова този кмет е пътник. Ако милиона не е инвестиран, значи сте го окрали. И ако нямаш аргументи, моля те престани да повтаряш едно и също и да обиждаш. Явно това ти е в селската кръв, но се опитай да го превъзмогнеш, ще ти помогне да подобриш безсмисленото си битие.

        • хаха. под “преразгледа” да не би да имаш в предвид да ви се опростят едни дължими пари (за който споменаваше цифрата 800К) и едни огромни неустойки?!… Знаеш ли колко детски домове могат да се построят с тези пари??

  8. ” запора не е решение на някой” Този малоумен ли е? АИли ни правят на такива. В тази община нищо не правят без санкция от Тотев.

  9. 50 000 000 лева и горница за Колодрума! Кмете, спиш ли добре???

  10. ГЕРБ опускат за Лагерът с Талибани в Харманли повече от 20милиона !!!
    А за спорта в Пловдив ? На талибаните ще им правят лятно кино и басеин в Харманли !!!
    Май бъдещото на талибаните е по важно,отколкото българските деца и спорта в Пловдив.
    Тотев е най-лошият кмет които Пловдив е имал.

  11. АМИ ОТПАДНЕТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ВИЕ ВЕЧЕ ОТПАДАТЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО….

Коментарите са затворени